Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Звезда у суботу за најранију титулу у историји

Фудбалери Црвене звезде су надомак обарања бројних рекорда ове такмичарске године. Наиме, уколико се освоји бод на предстојећем мечу у оквиру првог кола плеј офа Суперлиге Србије против ТСЦ-а у суботу од 18 часова, изједначиће се са легендарном генерацијом коју је предводио Гојко Зец у сезони 1976/77, а која је једина у историји нашег клуба освојила титулу шампиона државе шест кола пред крај.

Црвено-белима ће овосезонска титула бити шеста узастопна и представљаће рекорд клуба. Такође, уколико освоје и Куп Србије, доћи ће и до треће везане дупле круне, што није само Звездин рекорд, већ нико никада у југословенском, а затим и српском фудбалу није успео да дође до таквог учинка. Наш клуб тренутно има најдужи низ у Европи и свету по броју домаћих утакмица на свом стадиону без пораза – тренутно смо на броју од 109 утакмица, а последњи меч на Маракани у првенству изгубили смо сада већ давног априла 2017. године. Поред свих ових импозантних резултата, изабраници Милоша Милојевића грабе ка једној од најраније освојених титула уз највећу бодовну предност у односу на другопласирану екипу на табели.

У 28. колу, 1977. године, Црвена звезда је победом над Динамо Загребом резултатом 3:1 обезбедила до сада најраније освојену шампионску титулу, а двоструки стрелац био је Филиповић, док је једном био прецизан Шестић. Уз напомену да се тада победа рачунала као два бода – Црвена звезда је завршила са чак девет поена предности у односу на екипу Динама из Загреба која је заузела друго место. Од тада, па до данас, ниједна генерација нашег клуба није успела да изједначи тај учинак, а чету Милоша Милојевића дели један меч од исписивања нове историје златним словима. Уколико Црвена звезда слави или чак одигра реми са екипом ТСЦ-а у мечу 31. кола домаћег шампионата, математички ће обезбедити титулу шампиона државе, с обзиром да тренутно имамо 20 бодова предности у односу на екипу из Бачке Тополе и уколико би се одржала та разлика, дефинитивно бисмо дошли до пехара националног првенства са најубедљивијом разликом. За сада рекорд држе изабраници Владана Милојевића који су у сезони 2017/18 завршили сезону са 17 бодова више у односу на вечитог ривала, који је био други.

У сезони 2020/21 – Црвена звезда је први пут у историји освојила шампионску титулу без иједног пораза. Имали смо скор од 35 победа и три ремија, освојили 108 бодова и постигли 114 голова. Ове сезоне смо такође, на прагу освајања титуле без пораза са преко 100 бодова и голова.

По свему судећи, иако делује да финиш сезоне није претерано такмичарски занимљив, фудбалери Црвене звезде играју за рекорде и за нове странице историје нашег клуба, а сезона 2022/23 ће по многим стварима бити незаборавна за све звездаше, јер ће се на све горе поменуте ствари, Звезда први пут пласирати у најелитније европско клупско такмичење без квалификација још од 1991. године.

The post Звезда у суботу за најранију титулу у историји appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment