Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

ТСЦ – Црвена звезда 0:3 (0:1)

Фудбалери Црвене звезде су се пласирали у финале Купа Србије након тријумфа над ТСЦ-ом резултатом 0:3. Поново је Милан Борјан показао да је мајстор за пенале, те је заустављени ударац са 11 метара подигао читаву екипу која је погоцима управо са “креча” Гелора Канге и Кингса Кангве, али и рутинском реализацијом Мирка Иванића пришла на свега један тријумф од освајања треће дупле круне у низу.

ТСЦ – Црвена звезда 0:3 (0:1)

Стадион: “ТСЦ Арена”.

Судија: Станко Остраћанин.

Стрелци: Канга у 36. (из једанаестерца), Иванић у 56. и Кангва у 73. (из једанаестерца) минуту.

Жути картони: Цветиновић (ТСЦ), Ераковић, Пешић, Мијатовић (Црвена звезда).

Црвени картон: Цветиновић (ТСЦ).

ТСЦ: В. Илић, Крстић (од 74. Крпић), Антонић, Цветиновић, Петровић, Стојић (од 74. Ћалушић), Стојковић, Кувељић, Милосављевић (од 62. Ђаковац), Јовановић (од 62. Л. Илић), Вукић (од 62. Ратков).

Резерве: Филиповић, Јоргић, Ћалушић, Милосавић, Станојев, Крпић, Цветковић, Л. Илић, Ђаковац, Ратков, Чолић.

Црвена звезда: Борјан, Виго (од 82. Л. Николић), Ераковић, Драговић, Азаров, Мијаиловић (од 75. Срнић), Канга (од 75. Мијатовић), Иванић, Букари, Катаи (од 57. Кангва), Пешић (од 82. Ракоњац).

Резерве: Васиљевић, Л. Николић, Милуновић, Лековић, Срнић, Кангва, Митуљикић, Митровић, Мијатовић, Ракоњац.

Актери меча су изашли са мајицама где се сви људи великог срца позивају да пошаљу СМС садржине 1425 на 3030 и помогну Анити.

Навикли смо се током ове сезоне да су дуели између ТСЦ-а и Црвене звезде изузетно занимљиви, те да је висок интензитет од првог до последњег судијског звиждука. Поново је Борјан показао да је специјалиста за пенале, када је у шестом минуту ударац са “креча” упућен од стране Вукића, рутински одбранио и тако исправио грешку која је довела до једанаестерца.

Узвратила је Звезда у 20. минуту када је Канга разорним ударцем погодио стативу и прописно намучио Илића. Запретио је убрзо и Пешић, када је два минута касније из волеја шутирао у голмана домаћих. Ипак, у 36. минуту се иницијатива нашег тима исплатила, те је ударац Канге са дистанце погодио у руку Цветиновића, а након интервенције из ВАР собе, арбитар је показао на белу тачку. Сви знамо да одатле Гелор Канга не греши. У финишу првог дела игре је могао и Иванић да удвостручи предност, али је гађао преко гола након карактеристичне комбинације са Катаијем.

Шок за домаћина уследио је у 46. минуту када је Цветиновић фаулирао Пешића и заслужено добио други жути картон. Повукао се ТСЦ, иако је имао гол заостатка, па је умало и Катаи погодио након додавања Букарија у 55. минуту, али је Крстић у последњем тренутку блокирао Магика. Но, погодак је виђен минут касније, а егзекутор је био Мирко Иванић. Извео је Канга корнер, скочио је Пешић и асистирао за Иванића који је стајао на другој стативи и рутински савладао Илића главом. Наоштрио се Иванић па је гађао и у 66. минуту, а покушај је парадом улепшао Илић.

Изашао је Букари пред Илића у 69. минуту, али је гађао поред гола, иако су то обично ситуације које рутински претвара у поготке брзоноги Гањанин, али хитрину је показао и неколико минута касније, када га је чувар мреже домаћих непрописно зауставио, а арбитар показао на белу тачку. Сигуран извођач пенала у 73. минуту био је Кингс Кангва, момак ког је Милојевић првог са клупе послао на терен уместо Катаија. Наставио је млади стратег да мења па су се у игри нашли Николић, Срнић, Мијатовић и Ракоњц уместо Вига, Мијаиловића, Канге, Катаија и Пешића, а сусрет је мирно приведен крају.

The post ТСЦ – Црвена звезда 0:3 (0:1) appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment