Moja Crvena Zvezda
Домаћи шампионатФудбал

Најава: БСК Борча – Црвена звезда

БСК - Звезда
BSK Borča - Crvena zvezda
BSK Borča - Crvena zvezda

Нека буде борба непрестана. Нека буде што бити не може!
Рани дан. Среда.У западном делу Европе драматична утакмица за пласман у четвтфинале Лиге Шампиона чека свој почетак. После сјајног првог меча очекивала се ништа мање боља утакмица и у реваншу. На „Стамфорд Бриџу“, 38.000 гледалаца, очекује двобој Челзија и Наполиа. У Београду се игра ванредно 18. коло првенства. 40.260 навијача нестрпљиво очекује да црвено-бели изађу на терен и забележе трећу узастопну победу у пролећном делу шампионата против гостију из Смедерева. Логике нема, она је изгубљена у љубави и лудилу. Замислите да нама гостују Наполи или Челзи у тако битној утакмици? Наполитанци би осетили шта значи кад експлодира вулкан и подрхтава тло. Неко мора да оде у планетаријум, опсеваторијум да види звездице, ја одем на “Маракану” и цео свет је мој. А нисам ни David Guetta ни Чак Норис.

У среду су се постављали рекорди. Филип Касалица је постигао најбржи дебитантски гол у историји клуба. Филип га је постигао након свега 73 секунде на терену претекавши тако рекорд чика Боре Костића. Први контакти са лоптом као из снова. Дриблинг и гол на препуној “Маракани”. Смедерево је на другом гостовању на нашем стадиону за редом, други пут изгубило 4:0. У среду су сви задовољни изашли са стадиона, жељно ишчекивајући следећи меч на нашем стадиону. А то је онај најважнији. Али, отом потом. Идемо до другог дела града.

Тим из предграђа, са општине Палилула, директно захваљујући нама има прилику да игра на суперлигашким стадионима. ФК БСК (Борчански спортски клуб) је фудбалски клуб из Борче, предграђа Београда. Клуб је основан у априлу 1937. године, на иницијативу групе заинтересованих мештана за овај спорт, међу којима је био Витомир Максин, који је купио прву опрему. Прву званичну утакмицу клуб је одиграо 6. маја 1937. године против екипе из Бачког Петровог Села и победио са 4:2. Клуб је обновљен 1946. године под истим именом. Касније мења име у Хајдук, а 1951. године престаје са радом. Од 1953. непрекидно се такмичи под данашњим именом. У новом миленијуму, од 2000. до 2002. играли су у Другом савезном рангу, али иако су опстали упркос реорганизацији лиге, одустали су. У Српској лиги „Београд“ су играли до 2006. године, када су се пласирали у новоформирану Прву Телеком лигу Србије. Од тада бележе успехе: били су четврти 2007. године, 2008. трећи, а 2009. први и тако су ушли по први пут у највиши ранг српског фудбала. После премијерне две сезоне које су као домаћини играли на стадиону ОФК Београда на Карабурми, Борчанци су коначно домаћини на свом, реконструисаном стадиону, центру популарном “Борчанелу”. Екипа “преко Панчевачког моста” је током зимског периода променила тренера. Нови-стари тренер је Величко Каплановић. Екипу су напустили талентовани црногорски млади репрезентативац Асмир Кајевић и Владимир Буач, а екипу је појачао, између осталих, Зоран Шупић, бивши дефанзивац ОФК Београда и до зиме Новог Пазара. Шарено су стартовали Борчанци. Прво су поражени на пролећној премијери у последњем минуту, на свом стадиону од Смедерева голом из једанаестерца, затим одиграли нерешено са кулским Хајдуком, а у среду у Чачку савладали Борац и направили изненађење. До краја шампионата имаће тежак задатак да изборе опстанак. Тренутно се налазе на 12. месту, са 5 бодова плуса испред места које води у нижи ранг.

ЦЗ Н Б
Београд :   3    2   0  1 7:4
Борча :       2    2   0  0 4:1
Укупно :    5    4   0 1 11:5

•    БСК Борча је своје утакмице као домаћин играла до ове зиме на стадиону ОФК Београда

Први међусобни меч смо одиграли 5. децембра 2009. године на „Омладинском

Bruno Mezenga
Bruno Mezenga

стадиону“  на Карабурми. Победили смо 1:0, голом Александра Јевтића. Доживео је ФК БСК Борча да победи Црвену Звезду на Маракани. 13.маја 2010. године највећи успех у историји клуба донели су Ђукић, Крстић и Радуновић. Ми смо повели голом Савиа у ’43 минуту. У прошлом мечу смо славили 2:0, головима Кадуа и Мезенге. Бруно Мезенга је постигао првенац за наш тим на овој утакмици.

Од заједничких играча најпознатији су Горан Адамовић, Никола Васиљевић и Милош Рељић.

У Новој Пазови је терен назван „Мишел Платини“. Француски мајстор је својим играма и мајсторијама задужио фудбал и Фудабалски савез Француске, али по чему је задужио Фудбалски Савез Србије? Зар господа, господа, бардови и учитељи фудбала попут чика Рајка Митића, чика Боре Костића и Миљана Миљанића нису задужили фудбал у Србији, а у свету њихово име изазива поштовање и дивљење? Зар они нису заслужили да се та кућа фудбала назове по њима? Онда то није кућа фудбала, већ кућа срама Томислава Караџића!

Θρυλε ολε
Θρυλε ολε

Желим нашој браћи из Пиреја све најбоље у недељном дербију против Панатанаикоса. Победом би одбранили титулу, што им братски, од свег срца желимо. Наравно, остаје велики жал за испадањем из Европа Лиге после вођства на домаћем терену, од украјинског Металиста, у четвртак. Била су браћа бољи тим у три полувремена, али четврто их је коштало проласка у четвртфинале, нажалост. Победа у грчком вечитом дербију би залечила ране од трагичног испадања. Θρυλε ολε!

Ми идемо даље. Кажу да због кажњавања неких клубова, који ће своје утакмице као домаћини играти без публике, смањује број гледалаца на теренима Суперлиге. Није тачно! Биће смањен број публике, али само зато јер је Црвена звезда гост, а стадиони немају толики капацитет. Поређења ради, цела Борча има мање становника, него што је наша посета против Смедерева! Нама предстоји четврта етапа пута који имамо пред собом. У аутобус 95, имате га скоро на свим најбитним станицама од Новог Београда до центра, па право у Борчу! Бајковић, Младеновић, Максимовић, Тошић, Микић, Мијаиловић, Миливојевић, Каду, Мирић, Лазовић и Борха морају да наставе победнички низ.  Играј и Бори се!

БСК Борча – Црвена Звезда, 17.март 2012 14:30х Јелен Супер лига  19.коло , стадион: „Борча“, Борча. Директан пренос Аренаспорт1.

Повезане вести

44 comments

milos 90 мар 17, 2012 at 08:51

nece igrati Milunovic zbog problema sa ledjima i Evandro odmara ga Robi za derbi,od pocetka ce igrati Miric……….
P.S ja imam arenu sport 1 i nekoci mi al nadam se da cu naci link

Reply
Чича мар 16, 2012 at 21:08

Платини нас је задужио хет-триком на првенству Европе.

Reply
Delija Prokuplje мар 16, 2012 at 19:50

Imamo sasvim dobar tim , ali mislim da bi bilo mnogo bolji uz jos 2-3 mlada igraca iz Srbije.Prvi je golman Spartaka Branimir Aleksic njega moramo da dovedemo kako znamo i umemo odlican golman ako Bajko ode na leto sto je veoma realno vec ima 27 godina, on bi bio adekvatna zamena.Drugi je Marko Petkovic iz OFK-e odlican bek,centarsut,brzina, ima sve sto je potrebno za jednog beka a plus je i mlad, veliki potencijal.

Reply
fringe мар 17, 2012 at 12:01

Za Petkovica se slazem ali za Aleksica ne. Imamo Kirovskog i malog Dmitrovica

Reply
Kakav Aleksic мар 17, 2012 at 12:40

Kirovski je bolji milion puta,fenomenalan golman sa odlicnim refleksima,naravno tu je i Dmitrovic,a kada bi Robi samo malo pogledao Vilsona Cakovica video bi da imamo jos jednog perfektnog golmana koji nazalost ne dobija sansu.

Reply
MILAN KG мар 16, 2012 at 19:45

Jer ima neko link arena sport 1 koji ne koci unapred hvala.

Reply
Zviki мар 17, 2012 at 10:42 Reply
lucas мар 16, 2012 at 19:42

i ja stvarno ne kapiram, koja je poenta sa Borhom?? Ajde da igramo sa dva spica, pa da jedan vise asistira, ali u ovoj nasoj postavi, gde igramo sa jednim spicem koji nije sposoban da da gol, stavise ni da udje u sansu, stvarno mi nije jasno zasto ga Robi drzi..ali ajde nadam se da ce nam Borha i Robi svima zapusiti usta!

Reply
vlada мар 16, 2012 at 19:41

BORCA JE CELA CRVENO BELA!Bice nekih grobarskih kompleksasa da provociraju a meta ce im biit predpostavljam robi.

Reply
Dragan Kg мар 16, 2012 at 19:34

Znaci u svakoj utakmici po neko odmara osim Borhe???!!! Super imamo u ekipi nezamenjivog spica, ustvari krilo, ili klasicnog veznjaka…. ko ce ga znati…

Reply
MILAN KG мар 16, 2012 at 22:20

borha verovatno ima klauzulu po kojoj mora da igra u startnih jedanaest bez obzira na formu i ucinak na terenu da nemamo boljeg pa ok ali ovo vise nema smisla.

Reply
ssss мар 17, 2012 at 01:37

burke borha jak ko zmaj zato igra u nasu ligu nema tolko jaki igraci

Reply
Dzo593 мар 16, 2012 at 19:02

Imam kartu za Borcu, zapadna tribina. Trebao je drug da ide sa mnom na tekmu ali mu je iskrslo pa je meni ostala karta viska, dacu je po ceni po kojoj sam kupio, necu da tapkarim. Svaki delija je vredan. 🙂

Reply
Icaaa мар 16, 2012 at 18:38

Kuca fudbala je u Staroj Pazovi,a ne u Novoj 🙂

Reply
ред ор дед мар 16, 2012 at 18:10

Невезано за сутрашњу утакмицу у Борчи, имам једно питање – да ли је неко успео да резервише карте за дерби? Кад год позовем, увек иста прича: „оператери су заузети, покушајте касније“.
Хвала унапред 🙂

Reply
DSDS мар 16, 2012 at 19:01

Пробај опет, ја сам сад резервисао за друга..
Сервис ради до 22h

Reply
Luka мар 16, 2012 at 19:19

Budi uporan i uspeces. Zovi bez prestanka da bi upao na listu cekanja.

Reply
ред ор дед мар 16, 2012 at 22:41

Хвала другари, успео сам из 12423452353 покушаја :Д 🙂

Reply
Igor Mitic мар 16, 2012 at 17:45

Svaka cast na detaljnom opisu a i takodje o kuci fudbala i sramnom gospodinu kome ime ne mogu ni da napisem,jer nije dostojan ni pljuvanja u lice a za drugo je odvratno pomenuti. Veliki pozdrav mojoj braci Mitic,t.j. svim mojim rodjacima DELIJAMA!

Reply
sasa мар 16, 2012 at 17:41

Ima li prenosa na zvanicnom sajtu ili jos uvek nisu u mogucnosti da obezbede?

Reply
Nikola мар 16, 2012 at 17:47

Ima na Areni 1

Reply
milos мар 16, 2012 at 17:19

Izvini, ali moram da insistiram na tome: zvezda se pise malo ako ide sa Crvena!A samo Zvezda je veliko, jer odnosi na tacno odredjenu zvezdu, a u prvom slucaju crvena je to sto je odredjuje. Inace, najava ti je sjajna!

Reply
Spiritus мар 16, 2012 at 23:58

Zapravo druze gresis ! CRVENA ZVEZDA je ime kluba i kao takvo ne podleze istim pravopisnim pravilima. Kapiram sta hoces da kazes ali to je opste pravilo koje vazi. Kada bi govorili o zvezdama na nebu – rekli bi Sjajna zvezda ili Crvena zvezda jer je zvezda zajednicka imenica svih zvezda i to je ok ! Ali zvanicno ime jednog kluba nema veze sa tim i zato se pise Crvena Zvezda !!! Ne pravim se pametan zaista je tako.
Svaki put se iznerviram kada udjem na ovaj sajt i vidim z malo !

Reply
milos мар 17, 2012 at 22:33

Lepo si ti to objasnio, ali naravno da nije tako. Ako mi pronadjes u pravopisu srpskog jezika poseban odeljak gde pise da se iz ovog pravila izuzimaju sportski klubovi, ja cu da te castim.

Reply
Cigan мар 16, 2012 at 17:07

Мислим да би било лијепо споменути и руски дерби који се игра у понедељак, Спартак-цска. И они су нам браћа као и Грци.
Напред Звездо! Вперёд Спартак! Θρυλε ολε!
ORTHODOX BROTHERS

Reply
DSDS мар 16, 2012 at 16:59

Како ме нервирају ови локални клубови који су се гасили , мењали име, место по сто пута, а поново због неког бољег „имиџа “ стављају да су основани пре стотину година ..
Том логиком и ми смо ФК Велика Србија и не треба да славимо 67. рођендан , већ 94.

Reply
Samo Zvezda мар 16, 2012 at 16:37

Verujem da ste citali da mnogim nasim igracima preti suspenzija od jedne utakmice,jer imaju dosta zutih kartona,evo recimo Mladenovic,Milivojevic,Borha,ostalih se ne secam ali ako u Borci ne daj boze zuti karton dobiju Mladenovic,ili Milivojevic bice nam teze u derbiju,sto se tice Borhe zelim mu da dobije zuti karton protiv BSK-a da bi propustio derbi i da bi od pocetka krenuo Kasalica,eventualno Ozegovic.

Reply
crni_redstar мар 16, 2012 at 16:55

kakve veze imaju kartoni u prvenstvu sa kupom?

Reply
milos мар 16, 2012 at 17:20

Zvanicno objasnjenje je da nemaju, tako je i Kasalica igrao protiv nas, a prethodno je imao parne u Kupu.

Reply
Samo Zvezda мар 16, 2012 at 18:25

I posle utakmice Sloboda-Zvezda,pricalo se da je neregularno to sto je Kasalica igrao jer je imao zabranu,ni ja ne znam tacno razlog,ali tako je pisalo na na sajtu redstarbelgrade.info

Reply
Драган мар 16, 2012 at 18:34

Објавили смо текст о томе још то вече, али није било основа за жалбу јер је ако се добро сећам у Куп утакмици паузирао.

Mare мар 16, 2012 at 16:10

Hoce li biti negde prenosa? Hvala u napred 🙂

Reply
Boris мар 16, 2012 at 16:11

Arenasport1

Reply
Nikola мар 16, 2012 at 17:49

Na Areni 1

Reply
Komm s sporal.rs koji ima dosta istine .... мар 16, 2012 at 15:42

Gotovo preslikana situacija proslog proleca,euforija,titula,kup..su zvezdini.O igri i Prosineckom hvalospevi.Tako je bilo u prvih par kola.Cim su stigli jace ekipe TROPA!Sve i da prodju Partizan u finalu Vojvodina uzima kup.Titula,naravno,ostaje u snovima.Do skora su stizala svakojaka saopstenja,razne gluposti,i toboz zavere.Sada se svesno preslo na ulaivanje navijacima sa besplatnim ulazom,i punim stadionom.Nazalost navijacine igraju.OTREZNJENJE stize i pre nego sto se navijaci ‘njihove’ Zvezde nadaju.

Reply
micho9 мар 16, 2012 at 16:30

Gospodo idite na sportal.rs pa čitajte istina. Nas ta istina ne interesuje.

Reply
crni_redstar мар 16, 2012 at 15:39

sta znaci „neka bude sto biti ne moze“? kao da smo mi borca pa igramo protiv zvezde?! to je divan citat,ali vi ga stalno koristite,tako da ce on izgubiti i draz,a pogotovu smisao. recimo da igramo protiv barselone u ligi sampiona pa da bude takva najava,ovako sami sebe podcenjujemo. mi idemo da pobedimo borcu-odnosno partizanovu filijalu,idemo da im damo 3-4 gola,i napravimo lepu uvertiru pred prvu ozbiljnu utakmicu ove polusezone! obzirom kakve igrace imamo u pobede ne sumnjam…jedino sto me boli i iritira to je forsiranja borhe,i ne znam koliko je bolesno i ne hriscanski sto ovo kazem,ali zelim mu da se povredi do kraja sezone,kako ga ne bih gledao ni na klupi!

Reply
Uscanac мар 16, 2012 at 15:52

Ja kapiram da se tu prica o osvajanju titule, ali to je samo moje misljenje.

Reply
Czv мар 16, 2012 at 15:58

Ja mislim da Borha prima dobru platu, i da mozda zato i igra toliko… Kontam da zbog toga, i finansijske situacije nas klub nije u mogucnosti da nekoga sa velikom platom drzi na klupi, a mozda ipak i gresim, ko ce ga znati. Jedno je sigurno- stranci su svuda vise placeni od domacih igraca. I slazem se sa konstatacijom jednog naseg navijaca da je Borha „defanzivni vezni igrac zarobljen u telu spica“… A opet mislim da on dobro odradjuje svoj posao, samo sto ga nece gol… Mada mozda Borivoje proradi bas u sredu, sto da ne… Zivi bili pa videli…

Reply
Boris мар 16, 2012 at 16:07

Ne misli se na Borču. Ako si pratio, video si da je to pisalo i na prethodne tri najave i pisaće sve do kraja, dok ne bude što biti ne može. Jasno je na šta se misli. Imaš u komentaru iznad odgovor.

Reply
Zvezdomanija(f.Haker) мар 16, 2012 at 15:19

Sjajna najava!Crvena Zvezdo pobedi za nas.Napred Zvezda

Reply
Delije_Austrija мар 16, 2012 at 15:13

mislim da je vreme da vidimo paseka !!!

Reply
Czv мар 16, 2012 at 15:32

Tesko… Ne verujem da ce Robi rizikovati da ga ubaci na ovakvom terenu, ma koliko mi to zeleli… Moje je misljenje da ce tek posle utakmice u kupu Vini dobiti sansu…

Reply
delija86 мар 16, 2012 at 18:16

Teren je sa vestackom travom ako se ne varam

Reply

Leave a Comment