Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Родићева константност у Лиги шампиона

Милан Родић је против Манчестер Ситија на стадиону Етихад у Енглеској одиграо своју 11 утакмицу у дресу Црвене звезде у Лиги шампиона. Искусни дефанзивац је веома добром партијом поново показао квалитет, а уз то је поред Милоша Дегенека једини фудбалер нашег клуба који је наступао у претходна три издања београдских црвено-белих у најпрестижнијем такмичењу у Европи.

Ван терена миран, тих и повучен, а на свим мечевима играч од задатка и поверења. У славној историји Црвене звезде нема много играча који се могу похвалити великим бројем одиграних сусрета у Лиги шампиона носећи дрес српског великана. Момак рођен у Дрвару се нашао у групи одабраних и апсолутно је Родић фудбалер који има привилегију и могућност да истакне да је ово његова трећа групна фаза у Лиги шампиона са Звездом.

На стадиону Етихад тридесетдвогодишњи Милан Родић је показао искуство, али и одиграо врло борбено и агресивно против актуелног шампиона Европе. У тактичким замислима израелског стручњака Барака Бахара се тачно могло уочити да је леви бек, а по могућству и штопер црвено-белих добио специјалан задатак. Поред тога голим оком посматрача се видело да је Родић посао обавио и више него одлично. Снажно је улазио у дуеле против стамених играча Манчестер Ситија, добијао ваздушне окршаје, уклизавао правовремено на лопту и “крпио” сваку пукотину насталу у дефанзивној линији. Такође, чинило се да је био на сваком делу терена, те је неретко “дисао за вратом” везним играчима првака Енглеске. Покупио је бројне аплаузе и неме дилеме да је по ко зна који пут показао играчку класу.

Од сезоне 2018/19 фудбалер рођен 1991. године је одиграо 11 утакмица у Лиги шампиона, од укупно 13 колико је имала Звезда у новом миленијуму. Занимљиву чињеницу представља податак да је Родић на сваком мечу био стартер са пуном минутажом, изузев сусрета са Олимпијакосом у Пиреју када је пред крај сусрета напустио терен. Провео је у игри 90 минута у двомечу против Наполија, Пари Сен Жермена и Тотенхема, док је пропустио утакмицу на Енфилду против Ливерпула и минхенског Бајерна на Алијанц арени због повреда. Учестовао је и дао велики допринос у победама над Ливерпулом и грчким Олимпијакосом на стадиону „Рајко Митић“.

Ако рачунамо квалификационе мечеве за Лигу шампиона, можемо му приписати још 26 наступа, а нема речи које би описале учинак који је имао и остварио на путу Црвене звезде две године заредом до најпрестижнијег фудбалског такмичења у Европи.

Одиграо је популарни Рода укупно 240 мечева у дресу вољеног клуба, те је тренутно један од играча са највећим бројем наступа у Љутице Богдана. Из сезоне у сезону је бивао све искуснији и мудрији на терену, а кроз бројне велике и важне мечеве нашег клуба на међународној сцени је стекао сигурност и јасно ставио до знања да се не плаши ни једног ривала преко пута.

Поред Милана Родића, требало ми поменути и Милоша Дегенека који је одиграо свих 13 утакмица са Звездом у Лиги шампиона у 21. веку. Репрезентативац Аустралије је бележио пуну минутажу у претходне два групне фазе, док је против актуелног шампиона Европе ушао на терен у финишу меча. Такође, Мирку Иванићу је ово други пут да представља Црвену звезду у најквалитетнијем фудбалском такмичењу, а бележио је перформансе на три меча. Ту је наравно и Зоран Поповић који је и трећи пут део тима у Лиги шампиона.

The post Родићева константност у Лиги шампиона appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment