Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Звездин јубиларни 100. меч у Лиги шампиона

Црвена звезда се може похвалити великим бројем наступа у Лиги шампиона, а против Јанг Бојса првотимци нашег клуба су одиграли јубиларни 100. меч у најквалитетнијем европском фудбалском такмичењу.

Изабраници Барака Бахара су у оквиру другог кола групне фазе Лиге шампиона одмерили снаге са Јанг Бојсом. Иако су црвено-бели доминирали и стварали велики број прилика, нису успели да освоје сва три бода и тријумфују пред навијачима који су испунили трибине Маракане на 100. утакмици нашег клуба у Лиги шампиона.

Првотимци Црвене звезде су се на мечу против швајцарске екипе приближили и још једном јубилеју, с обзиром да су постигли два гола и сада их исто толико погодака дели од 200 у престижном европском такмичењу.

Током богате историје Црвена звезда је наступила на укупно 153 утакмице, рачунајући и квалификације у Лиги шампиона. Укупан биланс мечева у највалитетнијем такмичењу, за који су бориле генерације фудбалера које су носиле црвено-бели дрес, је на понос свих звездаша позитиван и износи 70 победа, 47 пораза, док је 36 дуела завршено нерешеним резултатом.

Навијачи нашег клуба су уживали у невероватним утакмицама Црвене звезде попут у даљој историји – двомеча против Фиорентине 1957. године у полуфиналу Купа европских шампиона, али и Панатинаикоса 1971. године у истој фази такмичења. Црвено-бели су управо у оквиру Лиге шампиона деценијама уназад одмеравали снаге са европским великанима као што су Манчестер јунајтед, Ливерпул, Атлетико Мадрид, Реал Мадрид, Милан.. Утакмице којих се звездаши најрадије сећају су двомеч са Бајерном који је одигран 1991. године, као и чувено финале у Барију против Олимпик Марсеја, када се Црвена звезда попела на кров Европе. Такође, млађе генерације су уживале у фантастичним дуелима против Салцбурга, Копенхагена, Јанг Бојса, Ливерпула и Олимпијакоса који су одиграни у претходна два појављивања нашег клуба у Лиги шампиона.

Наредни меч у Лиги шампиона ће црвено-бели одиграти против Лајпцига на гостујућем терену 25. октобра од 21 час и имати прилику да забележе нове јубилеје.

The post Звездин јубиларни 100. меч у Лиги шампиона appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment