Moja Crvena Zvezda
Архива

Prosinečki: „Hoću napadački fudbal“

Robert Prosinečki

Ne prođe dan a da u velelepni hotel „Splendid“ ne stigne neka od ekipa crnogorskih medija. Svi žele razgovor sa Robertom Prosinečkim. Televizije, radio stanice, pisani mediji. Zvezdin trener je zaista magnet za javnost, iako on ističe da mu je najvažnije da sprovodi plan priprema.

Ipak, svako od medija dobije svoju pažnju i tako u krug iz dana u dan. Prosinečki analizira, mediji pitaju, uglavnom slična pitanja.

– Tek smo 10 dana zajedno i mogu da kažem da još uvek nisam do kraja upoznao ekipu, a ni ona mene. To je normalno. Ima vremena za upoznavanje kad budemo radili finiš priprema u Antaliji. Sada je u prvom planu fizička priprema, u Turskoj ćemo raditi taktiku i tek onda imati pravu sliku – kaže Prosinečki.

Uslove u Budvi hvale svi, pa i Prosinečki.

– Vreme je odlično. Igračima je mnogo lakše da rade uz sunce nego uz kišu i sneg. To je olakšavajuća okolnost. Hotel i tereni su takođe vrhunski.

Prosinečki ističe da „tople vode“ nema u fudbalu, pa ni kod njega.

– Ne mogu ja da izmislim nešto novo. Znam samo da hoću napadački fudbal i da ofanzivom stignemo do trofeja. Drugi smo, a Zvezda to ne trpi jer je to neuspeh za nju.

Prosinečki se još jednom osvrnuo na prvi meč sa Zetom.

– Zadovoljan sam zalaganjem i činjenicom da je 5.000 ljudi došlo da gleda Zvezdu. To je snaga koju niko nema. Fantastično, kažu mi i da je u Nikšiću već prodato 8.000 karata. Neverovatno. Očekujem da igrači i protiv Sutjeske pokažu karakter bez obzira koliko su umorni. Nama su ovi mečevi pripremni i zaista ih tako doživljavamo, ali opet mogu da kažem da su bili dobri.

Prosinečki u stroju nema Mikića zbog problema sa zadnjom ložom, i od juče Kadua.

– Nije ništa strašno. Biće ponovo u punom treningu za par dana. Najvažnije je da svi igrači budu zdravi i da niko ne odsustvuje zbog povrede.

Prosinečki je pričao o promeni Crvene zvezde od 1987. do 2011. godine.

– Ja sam se prvi promenio, a kako neće Zvezda. Porasla je. Ja sam nekada bio igrač i mislio na sebe i svoju formu, a sada kao trener mislim na milion stvari. Tako i Zvezda danas ima milion briga i obaveza, ali i dalje je velika. Najveća na ovim prostorima.

Повезане вести

6 comments

Comments are closed.