Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеСпортско Друштво

Са Звездом под звездама, до звезда!

Прва недеља месеца октобра за све нас Звездаше већ одавно је у меморијама и подсетницима била резервисана за прве утакмице Лиге шампиона наших фудбалера и Евролиге наших кошаркаша на домаћем терену.

И било је како је било. А биле су две лепе вечери под сјајем звезда…

Звездано небо над Мараканом и звездано небо на Маракани у ноћи са очима навијача пуним звезда, „iconic pictures“ – како медији широм Европе и света пишу, усијана атмосфера интензивног, снажног садржаја и доживљаја у Арени, потврда су лепоте живљења, у којој се љубав не објашњава, већ показује и доказује.

Педесетхиљада Звездаша на Маракани – месту где душа никад не ожедни, двадесет хиљада Звездаша у Арени – које је обасјала црвено–бела страст формирали су фантастичне вртлоге осећања – верности, оданости, енергије, фреквенција, вибрација, баш попут оних Ван Гогових чудесних небеских ковитлаца…

Звезде – те уличне светиљке вечности испратиле су сваког од Звездаша и са Маракане и из Арене ка својим кућама и местима из којих су дошли, са трептајима позива до новог сусрета, да се видимо опет и поново и да изнова сваки пут докажемо да осећања која тестира време – верност и љубав никада не могу – бар што се Звездаша тиче, да згасну.

Напротив.

Седамдесетосам година сазвежђа емоција са Звездом као водиљом, седамдесетосам година породичне традиције у којој се као наслеђе новим генерацијама завештава будућност, ствараће нове слике – иконик моменте, неочекиване и лепе, без обзира ко на травњаку, паркету и другим спортским борилиштима, био спортски противник. Противник у спорту јесте важан, јер се без њега и не може било шта велико ни постићи.

Уз дужно поштовање спортских противника Звездашки „резон“ је другачији. Звезда је наша – једна и једина, попут живота нашег – једног и јединог.

Утолико је вредело, вреди и вредеће бити део атмосфере кад Звезда игра.

Ипак, те две слике „настале“ почетком октобра на Маракни и у Арени, могле би у сећању и доживљају остати као једна: Звездана ноћ над Београдом, или Звездана ноћ над Србијом.

Ноћ у којој су Звездаши и са Маракане и из Арене излазили са уздигнутом главом. Уосталом, Бог је човеку подарио усправан положај, како би могао посматрати небо и подизати поглед према звездама.

То је и порука и подршка нас Звездаша, нашим фудбалерима, кошаркашима и свим нашим спортисткињама и спортистима – члановима наше црвено–беле породице.

Зоран С. Аврамовић
генерални секретар
СД Црвена звезда

The post Са Звездом под звездама, до звезда! appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment