Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Кадети по навици

Кадетска селекција Црвене звезде приказала је сјајну партију и забележила још једну убедљиву победу у домаћем првенству на терену иза југа Маракане савладавши крагујевачки Раднички резултатом 8:0. Блистали су ученици Слађана Николића, пре свих двоструки стрелци Урош Ђорђевић и Стефан Младеновски, док суи х погоцима испратили Огњен Мишић, Ђорђе Ранковић, Вук Рогановић и Стефан Столић.

Црвена звезда – Раднички 1923 8:0 (2:0)

Стадион: ,,Терени Омладинске школе ФК Црвена звезда”.

Судија: Стефан Микавица.

Стрелци: Мишић у 22, Ђорђевић у 24. и 58, Младеновски у 49. и 63, Ранковић у 56, Рогановић у 67. и Столић у 74. минуту.

Жути картон: Букелић (Раднички 1923).

Црвена звезда: Бекоња (од 70. Боровић), Булатовић, Рогановић, Ђорђевић (од 64. Столић), Младеновски (од 64. Тадић), Костов (од 64. Љујић), Ранковић, Маринковић, Ивановић, Мишић, Бубања (од 64. Тошић).

Раднички 1923: Гвозденовић, Пушоња, Костић (од 43. Митић), Лукић, Букелић, Ђаловић, Павловић, Пушичић, Петровић, Перовић (од 60. Томашевић), Кузмановић (од 50. Милановић).

Од првог судијског звиждука су фудбалери Црвене звезде настојали да дођу до раног вођства, те су Костов и Рогановић могли након центаршутева да доведу тим Слађана Николића до предности. Мрежу ривала је пак начео разиграни Огњен Мишић у 22. минуту, након слалома Ђорђевића који је дриблинзима избацио неколицину противничких фудбалера и спаковао асистенцију за саиграча. У добром ритму је био Урош Ђорђевић, те је два минута касније искористио додавање Ранковића, изашао пред Гвозденовића и повисио вођство.

И друго полувреме је почело теренском иницијативом Црвене звезде, те је Стефан Младеновски у 49. минуту опробао ударац са ивице казненог простора након добре варке телом и ефектно савладао Гвозденовића. Мучио је Мишић одбрану гостију, па је после продора талентованог офанзивца, једино преостало одбрани Радничког да га фаулира у казненом простору, а арбитру Микавици да покаже на белу тачку. Сигуран егзекутор у 56. минуту био је Ђорђе Ранковић. Убрзо је, свега два минута касније, Ђорђевић демонстрирао брзину коју поседује, када је одлично истрчао котнру и “боцнуо” голмана Радничког за аплаузе на теренима иза југа Маракане.

Незаустављиви су били Николићеви ученици, те је у 63. минуту поново Младеновски био прецизан након додавања Бубање који је добро прошао по страни. Навикао нас је све Рогановић да је изузетно опасан после прекида, па је то био случај и у 67. минуту када је након центаршута Ранковића надскочио све фудбалере Радничког и погодио. Тачка на меч и коначан резултат постављен је у 74. минуту након комбинације Љујића и Столића, када је потоњи силовитим ударцем савладао Гвозденовића.

The post Кадети по навици appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment