Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Пораз кадета у дербију

Кадетска селекција Црвене звезде је доживела пораз у вечитом дербију одиграном у оквиру 10. кола првенства, упркос томе што је водила сат времена игре, и имала сијасет изгледних прилика да утакмицу реши у своју корист. Коначан резултат гласи 2:1, а гол за тим Слађана Николића постигао је Урош Ђорђевић.

Партизан – Црвена звезда 2:1 (0:1)

Стадион: „СЦ Партизан Телеоптик“.

Судија: Игор Ковачевић.

Стрелци: Бајрамовић у 62. и 85. минуту за Партизан, а Ђорђевић у 30. минуту за Црвену звезду.

Жути картони: Радић, Аџић, Костић (Партизан), Авдић, Ранковић, Мишић (Црвена звезда).

Партизан: Јовановић, Радић, Жупањац, Аџић (од 56. Вулићевић), Макевић, Виријевић (од 81. Павловић), Костић, Радосављевић (од 46. Радовић), Јовићевић (од 87. Филиповић), Мартиновић (од 46. Бајрамовић), Симић.

Црвена звезда: Драшкић, Стојковић, Рогановић, Стојановић, Авдић, Бубања, Костов (од 84. Костов), Василић (од 70. Тадић), Ђорђевић (од 89. Булатовић), Ранковић (од 63. Мишић), Младеновски (од 70. Столић).

Није се много чекало до прве конкретније прилике од стране фудбалера нашег тима, када је умало предност црвено-белима донео Бубања ударцем главом у трећем минуту, премда је лопта завршила тик поред стативе. Наставила је Звезда да опседа гол црно-белих па је Василић у 14. минуту шутирао са ивице казненог простора након што му је Авдић одложио лопту, ипак, снашао се Јовановић и одбранио. Ништа мање опасно није било ни два минута касније када је Ранковић одиграо за Костова који је успео да се снађе поред штопера Партизана, али не и у дуелу са Јовановићем који покупио лопту.

На висини задатка био је Јовановић и у 24. минуту када је Ђорђевић проиграо Василића, а он искоса са десне стране, недовољно прецизно, шутирао. Нереално би било да је Партизан успевао дуже да одолевима опасним нападима нашег тима, с обзиром на то да се константно играли на половини домаћих. Играо се 30. минут када је Ранковић после продора одложио лопту на десни бок за Уроша Ђорђевића, а он се наместио и прецизно погодио „малу“ мрежу са десетак метара. Био је у доброј позицији Ђорђевић и у 42. минуту након соло продора Костова, али је са истог места одакле је погодио нешто раније, овог пута офанзивац из Крушевца гађао поред стативе.

Успели су да успоставе ритам фудбалери Партизана у наставку и да изједначе у 63. минуту када је Драшкић ударац Костића одбио на главу Бајрамовића. Могао је Василић, три минута касније, да нас доведе до новог вођства, али је у последњем тренутку био изблокиран.

Поново се тежиште игре пребацило на половину црно-белих, а круцијалну прилику у 70. минуту није искористио Мишић, чији је ударац из петерца успео да заустави разбрањени Јовановић. Затим су уследиле три прилике за расположеног Ђорђевића, у 76, 79. и 81. минуту. У сва три наврата, успео је Јовановић да заустави ударце брзоногог офанзивца, а најопасније је било у последњој прилици када је из дотрчавања, са неколико метара, гађао право у голмана Партизана. Затресла се и пречка у 84. минуту када је резервиста Тошић гађао са ивице казненог простора, али фортуна није била на страни нашег тима. И као што то бива у фудбалу, уследила је казна на другој страни, када је Бајрамовић изашао сам пред Драшкића, и у 85. минуту донео победу домаћину. Могао је и Столић у финишу меча да донесе нашем тиму изједначење, али је још један зицер остао неискоришћен.

The post Пораз кадета у дербију appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

1 comment

krvavi zvezdas-DE окт 14, 2023 at 18:49

POSTALI SMO KANTA,SVI NAS PONIŽAVAJU..OVO SVE TREBA ZATVORITI

Reply

Leave a Comment