Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Реми омладинаца у вечитом дербију

Ремизирали су омладинци Црвене звезде у оквиру вечитог дербија на гостујућем терену резултатом 1:1, упркос томе што су имали сијасет прилика које нису реализовали. Једини погодак у тиму Ненада Милијаша постигао је Андреј Петровић у 23. минуту са беле тачке, након што је претходно фаулиран Вељко Вукојевић.

Партизан – Црвена звезда 1:1 (1:1)

Стадион: „ФК Партизан“.

Судија: Мирослав Миленковић.

Стрелци: Алиловић у 34. минуту за Партизан, а Петровић у 23. минуту за Црвену звезду.

Жути картон: Вукојевић (Црвена звезда).

Партизан: Радулашки, Челић, Рогановић, Симић, П. Петровић, Дошлов (од 46. Ћук), Алиловић, М. Петровић (од 52. Угрешић), Драгојевић, Јанковић (од 88. Филиповић), Тадић (од 83. Стаменковић).

Црвена звезда: Драшкић, Милосављевић, Видојевић, Стојсављевић, Тегелтија (од 63. Бубањ), Мирановић (од 88. Остојић), Петровић (од 74. Лечић), Гојков (од 57. Моду), Цветковић, Вукојевић, Маркочевић.

Прозујала је лопта поред стативе у трећем минуту када је Цветковић упослио Вукојевића, а он искоса са левог бока гађао даљи угао и најавио офанзиву Звездиних талената. Поново је Вукојевић мучио одбрану Партизана, па је свега два минута касније од прве прилике виђена и друга када је брзоноги нападач упослио Тегелтију, а он из дотрчавања са неколико метара гађао преко гола. Ређале су се шансе испред гола Радулашког, па је Стојсављевић у 12. минуту центрирао за Маркочевића, а он главом гађао тик преко пречке. Утисак је био да црно-бели у првих 20 минута нису изашли из свог шеснаестерца, а у два наврата је и Петровићу фалило мало више присебности да конкретније реши нападе.

Исплатила се упорност у 23. минуту када је Вукојевић одузео лопту дефанзивцу Партизана, а потом га је Драгојевић непрописно зауставио. Сигуран извођач са беле тачке био је Андреј Петровић и снажним ударцем у рашље довео Звезду до предности. Прву шансу су домаћи имали у 28. минуту када је Тадић шутирао, а Драшкић сјајно прочитао ударац и одбранио. Искористио је вечити ривал теренску иницијативу, па је након фаула над Тадићем свиран пенал и на другој страни, а сигуран извођач у 34. минуту био је Алиловић. Несигурни су били црно-бели у одбрани, па је Цветковић у 36. минуту умало искористио индолентност ривала те шутирао, али у Радулашког који је послао лопту у корнер. Још један зицер Звезда није искористила када је у 38. минуту Цветковић избацио Вукојевића испред Радулашког, али је наш нападач после дриблинга којим је себи покварио позицију, шутирао у голмана Партизана.

Затресла се и пречка Партизановог гола када је Видојевић покушао главом после корнера, али лопта ни у 47. минуту није хтела у мрежу коју чува Радулашки. Ни три минута касније пут до мреже Партизана нису пронашли наши офанзивци, када се поново Вукојевић нашао „очи у очи“ са Радулашким и гађао право у њега. „Пројектил“ ка голу црно-белих испалио је Петровић у 64. минуту, али је Радулашки крајњим напорима успео да избаци лопту у корнер. Нападали су Милијашеви пулени до последњег судијског звиждука, али је фалило више концентрације у завршници, с обзиром на то да готово више од 10 изгледних прилика нисмо успели да искористимо.

The post Реми омладинаца у вечитом дербију appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

1 comment

krvavi zvezdas-DE окт 20, 2023 at 22:55

nikoga ne možemo više da pobedimo..u svakom sportu smo samo sprdnja

Reply

Leave a Comment