Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Црвено-бели некомплетни, али спремни за утакмицу у четвртак (18.30)

Кошаркаши Црвене звезде Меридианбет номинално гостују у четвртак у градској Београдској Арени екипи Партизана у утакмици 5.кола Евролиге.

Црвено-бели су прошле сезоне први историјски дерби у градској дворани добили тројком Немање Недовића, овога пута утакмица се игра већ у раној фази нове сезоне.

Екипа је након победе у АБА лиги, тренирала претходна два дана у дворани Баскет Сити, а пред бројним новинарима појавили су се нови тренер Јанис Сферопулос, као и Адам Ханга и Дејан Давидовац.

Екипа Црвене звезде Меридианбет која неће имати подршку у четвртак од 18.30, наступиће у овој утакмици ослабљена без капитена Бранка Лазића и Немање Недовића.

Тренер КК Црвена звезда Меридианбет Јанис Сферопулос:

Прво желим да кажем да је ово веома важан меч за нас, а и за њих. Сви знају важност дербија. Мислим да играчи знају колико је важно за целу Црвену звезду да победимо и зато желим да се боримо, да поштујемо Партизан, али да дамо све од себе. Ми смо Црвена звезда и борићемо се. Имам неке идеје које полако уклапам у тим. Радимо на приоритетима прво, а онда и на осталим стварима – рекао је Сферопулос бројним новинарима на отвореном тренингу у среду.

Адам Ханга: – Дерби је. Сви смо узбуђени, од када је објављен распоред летос сви смо чекали овај меч. Имамо два дербија узастопно. Наша ситуација, нећу да кажем да је компликована, али смо прошли кроз промене у последњих неколико дана. Покушавамо да се адаптирамо на новог тренера, нови систем, да променимо мале ствари. Нисмо имали времена за велике промене. Тренер има нови утицај, то је процес, узбуђени смо због меча – рекао је Ханга и прокоментарисао долазак новог тренера:

Радили смо неколико дана, дуго је у Евролиги, на врхунском нивоу, био је у Олимпијакосу, Макабију, надам се да можемо да остваримо заједнички успех. Није правио много измена, неће бити други тим, са другим поставама. Морамо да будемо паметни, да полако мењамо неке ствари, имали смо само један меч до сада, корак по корак – рекао је Ханга.

Утакмица 5.кола Евролиге КК Партизан – КК Црвена звезда Меридианбет игра се у четвртак од 18.30 часова.

The post Црвено-бели некомплетни, али спремни за утакмицу у четвртак (18.30) appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment