Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiАнализеВажноМоја Црвена звездаНајновијеОбавештењаФудбал

Европски дерби на ,,Маракани”, шампион дочекује ТСЦ!!!

Након рутинске победе против младе екипе ИМТ-а која је покушала да ,,покаже зубе” апсолутном фавориту, очекује нас ,,европски дерби” у Моцарт Суперлиги Србије.
Шампион Црвена звезда у среду од 19 часова угостиће вицешампиона екипу ТСЦ-а у заосталом мечу 8. кола.

Након историјске сезоне у којој су освојили друго место и прилику да се кроз плеј-оф докопају Лиге Шампиона, уз гарантован наступ у Лиги Европе, одговорни у редовима ТСЦ-а желели су да појачају постојећи играчки кадар не би ли се што лепше представили у Европи.
И да је ФСС имао мало више слуха па да награди оне који заиста репрезентују српски клупски фудбал, а не оне који то ни по чему не заслужују, можда би екипа из Бачке Тополе изгледала конкурентније на европској сцени него што је то случај.
Тим је појачан са једанаест нових фудбалера. Некадашњи омладинац нашег клуба Милош Пантовић и Матеја Ђорђевић стигли су из Вождовца.
Никола Симић из Војводине, а Бенце Сош из мађарског Дебрецина.
Петар Станић је услед велике конкуренције у нашем клубу прешао у Бачку Тополу, док је још један наш бивши играч, Марко Ракоњац стигао из Московске Локомотиве. Никола Кувељић је након позајмице из Висле Краков, потписао уговор са ТСЦ-ом. Јован Влалукин је стигао из летонског РФС-а, а Александар Ћирковић из руског премијерлигаша Крила Совјетов.
Наш некадашњи омладинац Урош Миловановић стигао је из шпанског Спортинг Хихона, а још један наш бивши фудбалер Милош Вулић из италијанске Перуђе.
Док су клуб напустили Петар Ратков за рекордно обештећење од пет милиона евра, који је појачао аустријски Салсбург.
Стефан Вукић (Војводина), Аранђел Стојковић (Партизан), Слободан Станојловић (Напредак), Лазар Мицић (Раднички Сремска Митровица), Никола Чолић (Нови Сад), Страхиња Чарапић (ИМТ), Југ Станојев (Спартак Суботица), Михајло Милосавић (Вардар, Македонија), Миљан Крпић (Војводина), Марко Шушњар (Леотар, Република Српска), Ненад Филиповић (Чукарички), Душан Павловић (Земун), Немања Крсмановић (Теплице, Чешка) и Никола Бурсаћ (Визела, Португал).

ТСЦ је сезону на ,,три фронта” отворио ремијем против Партизана (3:3).
Да би затим уписао шест тријумфа, Раднички Ниш (3:0), Раднички 1923 (1:0), Јавор (3:0), ИМТ (1:0), Радник (1:0) и Железничар Панчево (6:3).
У међувремену одигран је и европски двомеч против Браге у којем нису успели да се значајније одупру Португалцима који су уписали два сигурна тријумфа (3:0, 4:1), да би их деби у групама Лиге Европе против Вест Хема где су до седамдесетог минута одлично парирали, да би на крају ипак положили оружје (3:1) , може се рећи пореметио јер од тог момента нису успели да забележе ниједан тријумф.
У Моцарт Суперлиги забележили су три ремија ( Младост Лучани 1:1, Вождовац 1:1 и Нови Пазар 1:1) и пораз (Спартак Суботица 2:0).
У међувремену уписан је и први историјски бод у европским такмичењима након ремија са екипом Олимпијакоса (2:2), док је у трећем колу Лиге Европе и поред водства на полувремену на крају ипак славио Фрајбург (3:1). Да би нешто лошију форму заокружило испадање из Купа Србије, где је боља била екипа Смедерева након извођења једанаестераца.

Знају и у Бачкој Тополи да су могли и морали више у последњем првенственом мечу са Новим Пазаром, али сада је већ фокус на дуел са Црвеном звездом.

  • Пропустили смо прилику да дођемо до победе, очекивали смо бољи резултат. Имали смо и једанаестерац који нисмо реализовали. Пропустили смо доста шанси за гол – каже Ифет Ђаковац, везиста ТСЦ-а.

Дуго већ екипа из Бачке Тополе чека на победу, последњу је забележила још у септембру против Железничара још 16. септембра.

  • Контролисали смо игру од почетка меча, знали смо шта хоћемо. Исти ритам наметнули смо и у другом полувремену. Могли смо до победимо и са два гола разлике. Примили смо гол изненада, после наше грешке. Јурили смо затим резултат, изједначили тек у 84. минуту преко Уроша Миловановића. Кад  се све сабере морамо да будемо задовољни оним што смо урадили на терену.

Голман Новог Пазара Никола Мирковић одбранио је неколико зицера, чак и пенал у 90. минуту и тако сачувао бод свом тиму.

  • Идемо даље. Окрећемо се утакмици са Црвеном звездом, потом гостујемо Чукаричком. Неће бити лако. После те утакмице гостујемо Фрајбургу у Немачкој 9. новембра. Није лако играти недељно две утакмице. Згуснут је распоред, али наша је обавеза да урадимо све што можемо за екипу – закључио је Ђаковац.

Након једанаест одиграних кола ТСЦ заузима трећу позицију са 22 освојена бода, уз гол разлику 21:11.
Екипу предводе Саша Јовановић, Ифет Ђаковац и Милош Пантовић са по три постигнута гола, с тим што је Јовановић уписао и три асистенције.
Док су по два гола постигли Петар Станић и Немања Стојић.

За очекивати је да тренер ТСЦ-а, Жарко Лазетић, црвено-белима супростави следећих једанаест фудбалера:

Симић – Антонић, Стојић, Ћалушић – Петровић, Ђаковац, Вулић, Станић, Цветковић – Пантовић, Јовановић.

Фудбалери Црвене звезде и ТСЦ-а из Бачке Тополе до сада су одиграли тринаест мечева у свим такмичењима.
На једанаест  мечева славили су београдски црвено-бели, једном је дуел ова два тима завршен нерешеним резултатом, док је исто толико пута ТСЦ однео победу.
Гол разлика је очекивано на страни Црвене звезде и износи 39:10.
Први дуел против екипе ТСЦ-а одигран је у Купу Србије 21. новембра 2018. године када је црвено-беле са тренерске позиције предводио Владан Милојевић. Тијумфовали су фудбалери Црвене звезде против тада члана Прве лиге Србије резултатом 4:1.
Голове на том мечу за наш тим постигли су Никола Стојиљковић, Дејан Јовељић и Вељко Симић, који је погодио мрежу два пута. Последњи дуел ова два тима одигран је у Бачкој Тополи.
ТСЦ је у полуфиналу Купа Србије угостио црвено-беле који су славили са 3:0, головима Гелора Канге, Мирка Иванића и Кингса Кангве.

Са друге стране, у праскозорје европских искушења, у којима ће црвено-бели сигурно тражити своју шансу да наплате пропуштено у Лајпцигу, не би ли се бар за корак приближили новом европском пролећу, очекује нас ,,европски дерби” у Моцарт Суперлиги Србије.
Црвена звезда угостиће екипу ТСЦ-а, која попут нас игра доста слабије од очекиваног.
Можда би ,,непланирани вицешампиони” били конкурентнији када би ФСС ,,частио” оне који заиста представљају српски фудбал у Европи.
Заостали меч осмог кола, који није морао бити одложен, напокон ће бити одигран.
Звезда има прилику да настави са успоном форме, поготово што ће преко пута за противника имати екипу која жели да игра фудбал, али и екипу која у последње време не игра онако како заиста може и стога треба бити посебно фокусиран и максимално мотивисан, да би се задржао корак за водећим тимом који након бродолома у европским квалификацијама бележи изненађујуће резултате.
Надамо се да су сви играчи одморни и спремни, с обзиром да је тренер Барак Бахар комбиновао састав за меч са ИМТ-ом, како би добили на свежини они који су имали највећу потрошњу у Лајпцигу. 

Пред дуел против ТСЦ-а, шеф стручног штаба Црвене звезде, Барак Бахар изнео је своја очекивања:

  • После анализе претходне утакмице против ИМТ-а, закључили смо да смо могли до тријумфа и убедљивијим резултатом. Потрудићемо се да направимо још бољи баланс између дефанзивног и офанзивног сегмента игре. Уколико успемо у томе екипа ће наставити да пружа све боље партије. Нисмо задовољни чињеницом да смо примили погодак, али уз приказану игру где смо стварали велики број прилика можемо да очекујемо напредак – почео је Бахар.

Одличну је фудбалску представу приказао Жан Филип Красо на утакмици против ИМТ-а, те задужио епитет играча утакмице.

  • Красо увек жели да буде на терену и постиже голове, свесни смо да га те карактеристике најбоље описују као играча. Он је веома квалитетан фудбалер. Поред тога што је постигао погодак, вредно је радио за екипу, био агресиван у пресингу и још једном је показао колико доприноси тиму.

С обзиром да наш наредни опонент наступа у Лиги Европе очекује нас дуел две екипе које Србију представљају на међународној сцени.

  • Припремамо се као и за сваки наредни меч, па су нам самим тим све утакмице подједнако важне. Спремамо се идентично за сусрете у домаћем првенству и Лиги шампиона. Упознати смо са квалитетом екипе ТСЦ, ради се о добром тиму, флексибилном, који игра у Лиги Европе и у свом ростеру има квалитетне играче. Бићемо спремни за сутрашњи окршај.

Истиче израелски стратег да је притисак нешто што ће додатно мотивисати црвено-беле у предстојећим изазовима.

  • Осећамо увек притисак, нарочито у ситуацији када Црвена звезда није лидер на табели. Знамо да нам је победа једина опција, па ћемо и играти у складу са тим.

Може да радује Барака Бахара чињеница да се наш чувар мреже вратио тренинзима са екипом.

  • Омри Глазер није доживео озбиљнију повреду. Након данашњег тренинга ћемо проценити да ли ће моћи да наступа.

Говорио је шеф стручног штаба нашег клуба о форми Катаија и Хванга, али и додао да може да рачуна на све фудбалере пред дуел са тимом из Бачке Тополе.

  • Нико осим Омрија Глазера није имао проблема са повредом, а очекујемо га на данашњем тренингу. Александар Катаи се осећа све боље и ради веома напорно. С обзиром на то да дуго није играо недостаје му још мало како би дошао у препознатљиву форму. Најбитније је да ствара шансе, а завршница ће доћи уз много голова када уђе у прави ритам. Хванг је био исцрпљен после утакмице у Лиги шампиона, али се тренутно осећа добро и ради са екипом. 

Истиче тренер Црвене звезде да нападачи вредно раде и у великом проценту доприносе игри нашег тима.

  • Очекује нас много утакмица у којима ће верујемо сви играчи добити прилику. Иако Шериф Ендиаје није постигао гол у првенству, јесте у Лиги шампиона. Такође, напорно ради као и сви нападачи који дају све од себе како би се уписали у листу стрелаца. 

Још једном су заблистала Звездина деца, овога пута на стадиону “ФК Вождовац”, а Барак Бахар истиче да су млади играчи испунили очекивања стручног штаба.

  • Показали су се млади играчи против РБ Лајпцига и ИМТ-а веома храбро и демонстрирали таленат који их краси. Испунили су сва могућа очекивања и наравно да ће бити део наше екипе. 

Биће дуел против екипе ТСЦ прилика да се трибине Маракане још једном испуне у великом броју.

  • Навијачи су неопходни екипи, јер играчи осећају њихово присуство и подршку како на нашем, тако и на гостујућим теренима. Посебно су потребни на стадиону као што је Маракана, јер су велики ветар у леђа. Када осете да тим игра све боље, верујемо да ће долазити у још већем броју. Самим тим ће напредовати и Црвена звезда  – закључио је Бахар.

Главни судија меча између Црвене звезде и ТСЦ-а биће Милан Митић.
Помагаће му Јован Грујић и Милоје Милићевић.
Четврти судија је Александар Живковић.
У ВАР соби ће седети Јелена Цветковић и Милан Шутуловић.

Директан пренос утакмице са стадиона ,,Рајко Митић” између Црвене звезде и ТСЦ-а, можете да пратите на телевизији Аренаспорт Премиум 1, са почетком у 19 часова.

Повезане вести

Leave a Comment