Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеСпортско Друштво

Звездашка истрајност

Следеће недеље излази нови број Звездине ревије, а уводнику у броју 691 Зоран Аврамовић, генерални секретар СД Црвена звезда и главни и одговорни уредник Звездине ревије, је написао:

Једна од дефиниција истрајности је да је истрајност ентузијазам и упорност упркос повременом поразу. А Црвена звезда је постала велика захваљујући истрајности, опредељењу и веровању да увек може и боље и квалитетније. У спорту су резултати и височанство и проклетство. Кад су резултати добри онда је све добро, а када резултати нису добри онда се показује ко је заиста истрајан и ко заиста верује да увек може о боље.

Ми звездаши смо 4. и 5. октобра доживели две дивне звездане ноћи. Прво је Фудбалски клуб Црвена звезда пред 50.000 навијача одиграо утакмицу Лиге шампиона против Јанг Бојса, а вече након тога кошаркаши су у Евролиги пред 21.000 навијача одиграли утакмицу против Асвела. Те две звездане ноћи које су чак биле испраћене фантастичном кореографијом Делија и Ван Гоговом „Звезданом ноћи“ показале су, осветлиле и доказале да је спорт заиста људска делатност која обилује лепотом и страшћу и да није чудно што се понекад везује са термином колективна уметност.

Звездине звездане ноћи као резултат доброг рада у нашим клубовима, пун стадион, пуна дворана, су диван путоказ куда можемо и куда би требало да идемо. Повремени резултат који нам није по вољи, а ми увек много очекујемо, понекад и нереално, је само један знак крај пута да је потребна и доза опреза и спортске среће да би резултати били бољи. Наравно, пред свим клубовима су увек исти изазови, нова утакмица, нови меч, ново доказивање и тако је и у нашим клубовима. Након почетка сезоне у европским такмичењима управо је сада подршка навијача и свих нас који јесмо уз Звезду је заиста неопходна. Јер најбоља је подршка да будемо заједно на стадионима и у дворанама, да покажемо да је то наша Звезда. У данашњем свету, у 21. веку, „жива“ подршка постаје изузетно значајна, јер у мору онлајн структура веома је лако бити навијач са телефона или из неке комфорне столице. Бити уз Звезду данас, у 2023. години, је наш добар допринос и велика обавеза.

Осим „Звезданих ноћи“ имали смо разлога у октобру и за радост. Наш Немања Мајдов је освојио још једну златну медаљу на великим светским такмичењима, овога пута на Грен слему у Абу Дабију, наше шахисткиње су оствариле велики успех освајањем 3. места у Европском клупском Купу, као и титулу шампиона Србије, наши веслачи су освојили Куп Србије, рвачице су такође пригрлиле пехар националног Купа…

Успели смо и да учествујемо у акцији и подржимо националну кампању „Рак је излечив“. Девојке из свих наших клубова, и младе „јеле“ и оне „јеле“ које су освајале европске титуле, су својим примером показале колико је превентива значајна и да заједно пошаљемо поруку и смисао да је добро бити на правом месту у право време.

The post Звездашка истрајност appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment