Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Распуцани кадети победили Графичар

Кадетске селекције Црвене звезде и Графичара приредиле су фантастичну утакмицу на теренима иза југа Маракане у оквиру 11. кола првенства, а коначан резултат је гласио 5:3. Расположени Алекса Дамјановић је са два гола начео мрежу ривала, али су гости преко Уроша Благојевића и Саше Сторебре дошли до изједначења, а добрим делом је томе кумовао и голман Графичара – Стефан Максимовић са одбрањеним пеналом. Ипак, консолидовали су се ученици Слађана Николића, и головима Александра Љујића и Уроша Ђорђевића поново остварили капиталну предност коју је умањио расположени Сторебра и пуленима Слободана Живковића донео наду. Ипак, на сцену је ступио расположени Ђорђевић и у финишу сусрета са беле тачке поставио коначан резултат.

Црвена звезда – Графичар 5:3 (2:0)

Стадион: „Терени Омладинске школе ФК Црвена звезда“.

Судија: Филип Марковић.

Жути картони: Бекоња (Црвена звезда), Павловић, П. Крстић (Графичар).

Црвени картон: Ђорђевић (Црвена звезда).

Стрелци: Дамјановић у 15. и 22, Љујић у 69. и Ђорђевић у 71. и 84. минуту за Црвену звезду, а Благојевић у 50. и Сторебра у 65. и 80. минуту за Графичар.

Црвена звезда: Бекоња, Булатовић, Рогановић, Бубања, Ивановић, Манојловић (од 79. Тадић), Костов (од 79. Столић), Василић (од 65. Тошић), Ђорђевић, Ранковић (од 65. Љујић), Дамјановић (од 79. Маринковић).

Графичар: Максимовић, Благојевић, Мараш, Павловић (од 85. Карловчан), Цветковић, Кнежевић (од 57. М. Крстић), Миљковић (од 60. Баштрица), Ранковић, Грујић (од 43. Филиповић), Сторебра, Поповић (од 85. П. Крстић).

Меч је отворен са два зицера које нису успели да искористе Миљковић и Дамјановић, а погодио је Цветковић у петом минуту, али из недозвољене позиције, што је био знак за црвено-беле да се консолидују и преузму иницијативу. Мрежу ривала начео је Алекса Дамјановић у 15. минуту који се снашао након додавања Костова после гужве у петерцу, а затим убрзо и удвостручио предност. Високи центарфор је погодио и у 22. минуту када му је Ђорђевић центрирао, а талентовани голгетер се само испружио и главом савладао Максимовића.

Тресла се пречка у 26. минуту када је Ранковић са велике удаљености практично из прве шутирао, али је ударац парадом улепшао Максимовић који је лопту качио и послао у пречку. Мало више концентрације недостајало је Поповићу у 38. минуту када је после продора агилног Сторебре шутирао преко гола са пенала.

Гости су смањили у 50. минуту када је Урош Благојевић био прецизан са беле тачке. Умало је Дамјановић дошао до хет-трика у 59. минуту када је Костов центрирао, а расположени центарфор главом шутирао преко гола. Досудио је Марковић пенал и за Звезду у 64. минуту када је Ђорђевић непрописно заустављен, али је фантастични Стефан Максимовић прочитао ударац Василића са беле тачке. Како то обично бива у фудбалу, казна је уследила одмах, те је Саша Сторебра натрчао на одбитак после ударца Поповића и изједначио.

Брзо се Звезда консолидовала, те је Булатовић у 69. минуту прошао по десном боку, а Александар Љујић добро натрчао и из петерца погодио гол Максимовића. Истакао се Максимовић два минута касније и сјајно одбранио ударац Дамјановића, али смо видели фантастичан потез Уроша Ђорђевића који се заградио, надмудрио штопера Графичара и погодио. Још једна добра интервенција Максимовића виђена је у 75. минуту када је Костов протутњао између штопера Графичара и то је у продор кренуо практично са своје половине, али је голман гостију прочитао Звездиног офанзивца и ухватио му „живу“ лопту у трку.

Поново је Сторебра био на висини задатка и у 80. минуту искористио непажњу црвено-белих, те унео додатни немир у сам финиш сусрета, који је дефинитивно преломио Ђорђевић. Непрописно је Столић заустављен у казненом простору Графичара, а сигуран извођач био је брзоноги Ђорђевић који је поставио коначан резултат у 84. минуту.

The post Распуцани кадети победили Графичар appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment