Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Звездаши на каљењу – Шљивићева мајсторија за ТВ шпице

У такмичарској рунди иза нас, 12 младих фудбалера Црвене звезде, који се кале у другим клубовима, су забележили одличне партије и стигли до победа у оквиру својих шампионата. Сјајним поготком се овога пута издвојио талентовани везиста Јован Шљивић, који је стигао до трећег гола у сезони.

Јован Шљивић је био стрелац за Графичар у ремију са Металцем (1:1), а рођени Крушевљанин је одиграо још једну партију на високом нивоу. У надокнади првог дела игре је прихватио лопту на ивици шеснаестерца и упутио полу-волеј ударац, који је био неодбрањив за голмана из Горњег Милановца. Шутирао је Звездин вундеркинд левом ногом, условно речено “слабијом”, веома прецизно, а опет снажно како би послао лопту под саму пречку. Раме уз раме му је парирао две године млађи Андрија Максимовић. Један од најталентовањих младих играча у Србији је поново у конкуренцији са много искуснијим фудбалерима правио велику разлику. Изводио је прекиде, шутирао са дистанце и “скривао” лопту од противника.

Урош Лазић се поново издвојио као запажен актер на сусрету против нишког Радничког на гостујућем терену. С обзиром на то да је дефанзивни део посла обављао на високом нивоу, допринео је да Нови Пазар заврши дуел без примљеног гола. Одличне партије младог дефанзивца рођеног 2003. године су га препоручиле да обуче дрес младе репрезентације Србије за предстојеће окупљање “Орлића”. Талентовани чувар мреже Милош Гордић је тринаести пут бранио гол ИМТ-а ове сезоне у домаћем шампионату. Иако није успео да сачува своју мрежу, оставио је солидан утисак интервенишући много пута у казненом простору екипе са Новог Београда. На месту десног бека смо посматрали Николу Глишића, који је предводио нападе домаћина уз саму аут линију. Одлично је комуницирао са саиграчима и офанзивно се придодавао из другог плана, а терен је напустио у 74. минуту меча.

У зениту форме се налазе млади фудбалери нашег тима који се кале у ОФК Београду. Огњен Мимовић и Александар Ђермановић су поново командовали последњом линијом екипе са Карабурме, с тим да је борбени десни бек учестовао и при нападима у последњој трећини терена. Са друге стране, креација игре је била у ногама Николе Кнежевића и његовог имењака Митуљикића. Разигравали су тим играчи из класе 2003, те стављали дефанзивце Слободе на озбиљан тест. Кнежевић је напустио терен у финишу дуела, док је Митуљикић замењен 20 минута пре краја меча. Иван Никчевић се после дуже времена нашао на терену у дресу Колубаре, а тим из Лазаревца је славио убедљиво против Вршца. Након уласка са клупе, захваљујући доброј кретњи и позиционирању на терену, је успео да се нађе у пар прилика, али није имао довољно среће у завршници.

Стефан Лековић је одиграо свих 90 минута у победи Виљареала Б у шпанској Сегунди. Иако је “Жута подморница” у раној фази дуела остала са играчем мање, екипа младог штопера рођеног 2004. године је успела да освоји сва три бода. Гости су се чврсто бранили током већег дела сусрета, а Лековић је био стуб дефанзиве свог тима. Јегор Пруцев је такође стигао до тријумфа у Првој лиги Словеније против Марибора. На терену је провео цео меч и био један од најбољих актера утакмице. Предводио је контранападе и спроводио успешне транзиције словеначког Цеља, те на крају заслужио прелазну оцену.

Звездаши на каљењу:

Милош Гордић (ИМТ) – 90 минута у поразу од Младости (0:1)
Никола Глишић (ИМТ) – 74 минута у поразу од Младости (0:1)
Огњен Мимовић (ОФК Београд) – 90 минута у победи против Слободе (1:0)
Стефан Лековић (Виљареал Б) – 90 минута у победи над Тенерифима (0:1)
Александар Ђермановић (ОФК Београд) – 90 минута у победи против Слободе (1:0)
Урош Лазић (Нови Пазар) – 90 минута у победи над Радничким из Ниша (0:1)
Јован Шљивић (Графичар) – 56 минута у ремију са Металцем (1:1)
Андрија Максимовић (Графичар) – 69 минута у ремију са Металцем (1:1)
Никола Кнежевић (ОФК Београд) – 90 минута у победи против Слободе (1:0)
Никола Митуљикић (ОФК Београд) – 71 минут у победи против Слободе (1:0)
Јегор Пруцев (Цеље) – 90 минута у победи над Марибором (0:1)
Иван Никчевић (Колубара) – 26 минута у победи над ОФК Вршцем (4:0)

The post Звездаши на каљењу – Шљивићева мајсторија за ТВ шпице appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment