Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Присећање на Ливерпул пред спектакл у Лиги шампиона

Црвена звезда ће у мечу шестог кола групне фазе Лиге шампиона дочекати Манчестер Сити на чувеној Маракани у среду, 13. децембра од 18 часова и 45 минута. Кућа вих заљубљеника у црвено-беле боје је место где се чуда дешавају, а о томе сведоче многе историјске победе нашег тима. Враћамо се у 2018. годину и највећи тријумф Црвене звезде у 21. веку, када је пред пуним трибинама стадиона „Рајко Митић“ савладан Ливерпул, касније у тој сезони шампион Европе.

Изабраници Јиргена Клопа су, шестог новембра пре пет година, дошли на Маракану као велики фаворити, те клуб који су сви већ видели у самој завршници Лиге шампиона. На терену је тим из Енглеске био предвођен звездама попут Моа Салаха, Садио Манеа и Вирџила Ван Дајка. Нико није био претерано оптимистичан пред четврто коло најквалитетнијег европског такмичења, али је Звезда управо на овом мечу показала оно што заправо јесте – великан који се не плаши никога.

Био је то дан када је Милан Павков ушао у дух црвено-белих великана пред којима су својевремено падали Арсенал, Реал Мадрид, Бајерн Минхен, као и многе друге фудбалске легенде. Постао је горостасни нападач те вечери љубимац звездаша, те напослетку добио и песму од стране навијача. Павков је у 22. минуту прво шокирао Ливерпул, али и цео стадион, небеским скоком на асистенцију Марка Марина из корнера, да би седам минута касније феноменалним ударцем са велике дистанце, након соло продора, по други пут матирао Алисона за делиријум на трибинама. Сви су очекивали брзу реакцију тада вицепрвака и у том тренутку будућег шампиона Европе, али резултат је остао непромењен. Од тог тренутка, новембарске хладне ноћи Звезда и тим Владана Милојевића су постали мит о ком ће се причати деценијама.

The post Присећање на Ливерпул пред спектакл у Лиги шампиона appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment