Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноМоја Црвена звездаНајновијеОбавештењаФудбал

Суботица и Звездини ђаци на путу ка дербију и звању јесењег првака!!!

Готова је још једна еврпска авантура, а да би поново били део елите и да се ,,мушема” поново затресе на нашем стадиону, потребно је ,,оздравити” и фокус усмерити на освајање титуле у лиги која живот значи.
Остају нам два кола до спуштања завесе на турбулентну јесењу полусезону.
Као увод у вечити дерби који је на програму у среду од 18 часова, очекује нас гостовање увек неугодном Спартаку из Суботице који ће бити домаћин у оквиру 19. кола Моцарт Суперлиге Србије, у мечу који је на програму у суботу од 16 часова.

Након разочаравајућег регуларног дела шампионата, где су били у зони испадања, суботички ,,Голубови” су и поред уводног пораза на старту плеј-аута успели да сачувају суперлигашки статус, пошто су у наредних шест утакмица освојили четрнаест бодова.
У међувремену кормило је напустио Милан Милановић, а наследио га је прослављени руски репрезентативац Александар Кержаков са којим су Суботичани кренули у нову сезону. Међутим и поред победе над екипом ИМТ-а (2:1), било је јасно да неће све ићи тако глатко, пошто су ,,Трактористи” били бољи ривал током целог меча, што је пораз од екипе Радника (2:0) у наредном колу и потврдио.
Победа над екипом Железничара (3:0), није много променила утисак, што ће наредна три пораза и потврдити.
Редом су славили Црвена звезда (3:0), Напредак (3:1) и Младост из Лучана (2:1). Да би репрезентативна пауза дошла у прави час, пошто су након ње ,,Голубови” напокон прекинули низ пораза везавши две победе. Прво је пала Војводина у комшијском дербију (2:0), а затим и млада екипа Вождовца (1:0). Низ је прекинут против Чукаричког (3:0), где ни црвени картон Керкеза није много променио утисак.
Да би на изненађење свих славили у Бачкој Тополи против фаворизованог ТСЦ-а (2:0). Међутим као да их је та победа сасекла и од тада креће суноврат суботичког суперлигаша. Мршав реми против Радничког из Ниша (1:1) једина је светла тачка у месец дана суботичког пакла.
Елиминација из Купа Србије од Звездиног развојног тима, младе екипе Графичара (2:0), те првенствени порази од Партизана (3:0), Радничког 1923 (3:1) и Јавора (2:0), довели су промене на клупи Спартака.
Александра Кержакова заменио је суперлигашки ,,глобтротер”, некадашњи капитен и тренер Црвене звезде, харизматични Ненад Лалатовић.
Који је за само две недеље успео колико толико да опорави клуб вежући две победе у низу (ИМТ 1:0, Радник 1:0), да би  дуел са црвено-белима чекао након пораза у Панчеву, где је Железничар био бољи, славивши са 2:1. Верујемо да Лалатовићу и његовим ученицима, међу којима су и шесторица момака који су прошли омладинску школу или су играли за први тим нашег клуба (Филип Манојловић, Александар Вулић, Владимир Пријовић, Југ Станојев, Илија Бабић и Огњен Мудрински), неће фалити мотива и да ће желети да се што боље супротставе шампиону Србије који је пре пар дана одмерио снаге са најбољим екипом на свету, са жељом да покваре увертиру пред вечити дерби.

За очекивати најјачи расположиви састав Спартака у овом тренутку.
На голу је Филип Манојловић.
Дефанзивну линију чине Страхиња Танасијевић, Немања Ћаласан и Дејан Керкез.
Средина терена је резервисана за Милоша Тошеског и Алексу Ђурасовића, док ће Југ Станојев и Владимир Пријовић дејствовати по боковима.
Док ће у трио у нападу чинити Андреј Тодороски, Лука Бијеловић и Војо Убипарип.

Након седамнаест одиграних кола фудбалери Спартака налазе се на деветој позицији са 22 освојена бода колико има и екипа Вождовца која се налази испред њих са нешто бољом гол разликом.
Суботичани су уписали седам победа, један реми и чак девет пораза, уз негативну гол разлику 17:25.
Екипу предводи искусни Војо Убипарип са четири гола и две асистенције.
Те македонски интернационалци Андреј Тодороски са три гола и Милош Тошески са два гола и две асистенције.

Фудбалери Црвене звезде и Спартака до сада су одиграли 90 утакмица у свим такмичењима.
Црвено-бели су забележили 70 победа, 15 утакмица завршено је без победника, док је Спартак славио у пет наврата, уз гол разлику 217:64 у корист црвено-белих.
Последњи сусрет са Суботичанима, црвено-бели су одиграли 19. августа у оквиру 4. кола Моцарт Суперлиге.
Славили су изабраници Барака Бахара са 3:0.
Први гол дело је Османа Букарија, док су друга два постигли дефанзивац и голман ,,,голубова” Михајло Богичевић и Филип Манојловић.

Поразом од актуелног шампиона Европе, наши фудбалери опростили су се од Лиге Шампиона за ову сезону.
Резултати нажалост нису испратили приказано на терену, где смо руку на срце заслужили  више него што табела показује. Остаје нам осам и по месеци и два прелазна рока да исправимо грешке које су направљене у прошлости и да урадимо додатну доселекцију како би што спремнији дочекали плеј-оф за нови формат Лиге Шампиона, пошто у титулу нико не сумња. Међутим, пут до титуле је и даље дуг, поготово ако се у обзир узме чињеница да смо три и по месеца гледали у леђа ,,случајном лидеру”.
Стога ће стручни штаб на челу са Бараком Бахаром имати много тога да анализира током зимске паузе, како се и на пролеће не би дешавали пропусти у игри које смо приказивали током јесени широм суперлигашких терена, пошто смо истини за вољу много боље изгледали у Лиги Шампиона, него ли у Суперлиги, што је апсурд и ,,ветрењача” која ће морати да се победи на пролеће.
Али до тада, остају нам два кола, дуел против Спартака у Суботици и вечити дерби на армијском ,,здању”.
Нема сумње да ће Спартак предвођен некадашњим капитеном и тренером нашег клуба Ненадом Лалатовићем дати све од себе да нам ,,стави со на рану”, стога ће максималан приступ бити преко потребан и поред чињенице да су наши фудбалери физички и емотивно испражњени након дуела са Манчестер Ситијем.
Дуел против Спартака биће својеврстан увод у друго финале јесење полусезоне, где ћемо надам се наплатити све пропусте које смо имали током јесени!

Пред дуел са екипом Спартака у Суботици, тренер фудбалера Црвене звезде, Барак Бахар, изнео је своја очекивања:

  • Сваки тим против Звезде жели да се покаже и то није ништа ново, али у Спартаку су ту и бивши фудбалери и бивши тренер нашег клуба, тако да ће можда имати већу мотивацију него иначе. Нама то не прави разлику, јер смо спремни за тешку утакмицу против доброг тима и потпуно фокусирани на оно што нас очекује. Сви играчи су спремни, и желимо да завршимо полусезону на прави начин. Морамо да будемо фокусирани и да се „пребацимо“ са Лиге шампиона на Суперлигу. Биће другачија, али тешка утакмица свакако – почео је Бахар. 

Бахар се дотакао и чињенице да је тренер Спартака бивши капитен и шеф стручног штаба нашег клуба Ненад Лалатовић. 

  • Лалатовић добро познаје Звезду. Ту је већ неколико утакмица и сигуран сам да има велику мотивацију. Ми смо свакако спремни за тежак меч.

Иза фудбалера Звезде је јако тешка утакмица против шампиона Европе. 

  • Тешко је играти против најбољег тима на свету, поготово се бранити против играча Манчестер Ситија. Не кажем да су овде играчи лоши, али је другачије. У следећој утакмици ћемо сигурно показати бољу дефанзиву.

Бахар је имао само речи хвале за младог Косту Недељковића.

  • Срећан сам због Косте, добро игра и храбар је. Млад је, а игра на великој сцени. Већ се усталио у тим, али пред њим је још много рада и простора за напредак. Сигуран сам да ако буде наставио у овом маниру, да ће бити играч за најбоље европске лиге. 

Нагласио је шеф стручног штаба нашег клуба да неће бити калкулација пред Спартак, упркос томе што нас већ у среду очекује 171. вечити дерби. 

  • Хоћемо да победимо Спартак, и не планирам иког да одмарам због дербија. Обе утакмице нам носе три бода, а Спартак је приоритет. Желим најбоље играче за ове две утакмице.

Говорио је Бахар и о аплаузима пуне Маракане након меча са Манчестер Ситијем. 

  • Наши навијачи знају да цене однос, труд и добар фудбал. Упркос поразу од Манчестер Ситија, дали смо све од себе и играли против сјајног тима, а они су то знали да награде аплаузима. Били смо храбри, креирали шансе и мислим да смо заслужили барем бод. Знају навијачи то, и сигуран сам да ће их бити у великом броју, како у Суботици, тако и на дербију – закључио је Бахар.

Главни судија меча између Спартака и Црвене звезде биће Павле Илић.
Помагаће му Александар Говедаровић и Урош Радовановић.
Четврти судија је Никола Ђорђевић.
Делегат сусрета биће Владо Глођовић.
У ВАР соби ће седети Милош Милановић и Никола Ђоровић.

Директан пренос утакмице са стадиона у Суботици између фудбалера Спартака и Црвене звезде можете да пратите на програму телевизије Аренаспорт Премиум 1, са почетком од 16 часова

ИГРА ЗВЕЗДА!!!!

Повезане вести

Leave a Comment