Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Нова 2024. није могла да почне боље – велика победа у Истанбулу!

Кошаркаши Црвене звезде Меридианбет у првој утакмици у новој 20024.години стигли су можда и до највеће победе у досадашњем делу Евролигашке сезоне!

Црвено бели су одиграли фантастичну утакмицу и победили Фенербахче као гост 85:76!!!

Без Луке Митровића, са Топићем и Гилеспијем у саставу, утакмицу каријере је одиграо Џоел Боломбој.

Центар црвено белих је блистао у Улкер Спортс Арени погађао, скакао, гинуо за сваку лопту и на крају крунисао меч са 24 поена, 7 скокова и индекс 31 (што му је најбољи учинак у евролигашкој каријери).

Испратио га је Рокас Гиедраитис са 19 поена и седам скокова, па је са индексом 22 одиграо један од најбољих мечева од доласка на Мали Калемегдан. Сигурност је донео и Адам Ханга меч је завршио са 12 поена, Милош Теодосић је убацио 6 али имао чак 8 асистенција и убачену можда и кључну тројку у финишу меча! Никола Топић је одиграо 20 минута и показао да ће без обзира на младост његов огроман таленат донети важан допринос за екипу Звезде у наставку сезоне!

У екипи Фенербахчеа најефикаснији је био Најџел Хејс Дејвис са 21 поеном, а само скок му је недостајао за дабл-дабл. Испратили су га Скоти Вилбекин са 14 и Џонатан Мотли са 11 поена.

Изједначена утакмица од самог почетка, на полувремену је било 35:34, у другом Фенербахче је успео да се резултатски одлепи у једно тренутку, али наши момци су наставили да се боре да „гризу“ за сваку лопту.

Када је капитен Лазић убацио важне поене и донео предност Црвеној Звезди од +4, видело се да црвено бели верују, и могу до победе. И дошли су на терену на коме нико ове сезоне није славио након тројки Недовића и Теодосића, пре тога закуцавања Тобија и на крају, мирне пенал завршнице.

Тренер Јанис Сферопулос: “Желим да честитам свим играчима, не само Боломбоју иако је Џоел одрадио сјајан посао, имао је једну од најбољих партија каријере. Али мислим да је читава екипа одрадила сјајан посао, сваки играч који је добио минуте био је врло концентрисан, сваки је радио праве ствари. Давали смо паметне фаулове, играли смо са много стрпљења. Када је Фенер два пута, у првој и трећој деоници дизао вођство нисмо паничили, а после смо пронашли прави начин да их нападнемо и мислим да смо у последњој четвртини, када смо успели да изједначимо, показали карактер, одиграли сјајно нападачки, у одбрани играли са много пожртвовања, чврсто, нисмо им дозволили лаке поене. Мислим да је то одлучило утакмицу коју смо, када се све сагледа, заслужено победили”

Екипа Црвене звезде Меридианбет у среду стиже у Београд, и право са аеродрома упутиће се на тренинг у Београдску Арену, где наш тим већ у четвртак очекује утакмица 19.кола Евролиге са Партизаном.

Извор: сајт КК Црвена звезда

Повезане вести

Leave a Comment