Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Велика победа у дербију 88:72!!!

Кошаркаши Црвене звезде Меридианбет савладали су у фантастичном амбијенту крцате Арене Партизан резултатом 88:72 у мечу 19. кола Евролиге!

Евролига, 19. коло
Црвена звезда – Партизан 88:72
(24:13, 26:16, 15:19, 23:24)
Хала: Београдска арена (Гледалаца 21.000)
Судије: Фернандо Рока (Португал), Карлос Перуха (Шпанија) и Пјотр Пастусјак (Пољска)

Црвено бели су доминирали током читаве утакмице  и након сјајног старта у коме је искочио новајлија Фреди Гилеспи, испоставило се створили недостижну разлику већ након првог полувремена које је окончано тројком Теодосића за +21 (50-29).

Врло чврста игра црвено белих довела је до тога да је ривал имао само једно вођство (4:3). Највећа предност била је почетком треће деонице (52:29), градски ривал је средином последње деонице причао на минус 9 након тројке Каминског, узвратио је Гедраитис, па Недовић и Теодосић и наш тим је рутински привео меч крају!

У екипи Црвене звезде Мериданбет поново је блистао Милош Теодосић, пратили су га Гилеспи и Гедраитис, а брину повреде Боломбоја (дислоциран прст леве руке) и Николе Топића (колено). У овом мечу није играо Лука Митровић.

Звезда: Теодосић 13 (7ас), Ханга 11, Давидовац 3, Лазић, Тоби, Боломбој 4 (5ск), Илић, Недовић 16 (3ас), Гедраитис 14 (7ск), Гилеспи 14 (5ск), Топић 3 (3ас), Јаго 10;

Тренер Јанис Сферопулос: “То како смо играли, посебно у првом делу, је управо оно што мислим да можемо да играмо – дефанзивно и офанзивно. Веома је важно да смо задржали најбољи напад Евролиге на 72 поена, имају најбољи однос постигнутих поена по поседу и наша одбрана је зато била веома важна. Са друге стране, нападачки смо имали добар ритам, нападали смо на различите начине са различитим играчима. Важно је да су шесторица имала двоцифрени број поена и да смо имали 21 асистенцију на 12 изгубљених лопти и зато је било важно играти дерби овако квалитетно. Ову победу би требало приписати свима. Партизан се вратио у другом делу, али мислим да смо имали контролу и веома је важно то како смо завршили меч. Зато хоћу још једном да честитам нашим играчима”, казао је наш тренер и наставио:

“Морамо да наставимо, не можемо да гледамо предалеко, већ само следећу утакмицу. А следећа наша утакмица је за мање од 48 сати, против Цедевита Олимпије. На крају, али веома важно, је да желим да захвалим навијачима што су дошли и подржали нас. Њихова подршка је била невероватна, помогли су екипи да игра и били су наш шести играч. Хвала свим нашим навијачима и веома сам срећан јер смо им дали ову победу као дар”, додао је Сферопулос.

Екипа ће у петак имати тренинг опоравка, након кога лети за Љубљану где већ у суботу игра утакмицу 15.кола АБА лиге са Цедевита Олимпијом.

Извор: сајт КК црвена звезда

Повезане вести

Leave a Comment