Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Црвена звезда у дербију АБА лиге гостује Цедевита Олимпији

Након исцрљујућег дуплог кола Евролиге у којем су прво савладали Фенербахче у гостима а затим разбили Партизан у црвено – белој Штарк Арени кошаркаши Црвене звезде се окрећу обавезама у АБА лиги и госотвању екипи Цедевита Олимпије.

На мечу који је на програму у суботу 06. јануара у дворани Тиволи домаћин ће под командом новог тренера Зорана Мартића покушати да прекине низ од 9 узастопних победа Звезде у регионалном такмичењу. Уједно ће и сами ће покушати да се врате на победнички колосек након пораза од Меге  у претходном колу. Обзиром да је у питању је окршај водеће екипе на табели  (Црвена звезда, скор 13/1) и екипе која дели друго место (Цедевита Олимпија, скор 10/4) може се рећи да је предстојећи меч апсолутни дерби овог кола. У првој утакмици ове сезоне наш тим је сутрашњег ривала добио са убедљивих 43 поена разлике (94:51).

Вероватно најзанимљивији окршај на терену може бити на бековској позицији између Јаке Блажича  и Немање Недовића. Обојица су први скорери својих тимова, Блажич са 16,9 поена и Недовић са 12,4 поена просечно по утакмици. Као двоцифрени су се у екипи из Љубљане профилисали и плејмејкер Џастин Кобс (15,5 поена, 5,2 асистенције), центар Карло Матковић (14,2 поена, 6,4 скока)  и бек шутер Двејн Стјуарт (12,1 поен, 1,5 украдена лопта у просеку).  Што се кошаркаша Јаниса Сферопулоса тиче, поред велике потрошње на евролигашким теренима проблем уочи овог гостовања су повреде. Лука Митровић је пропустио мечеве са Фенербахчеом и Партизаном а  јуче су се повредили Топић (колено) и Боломбој (прст). Степен њихових повреда тек треба утврдити. На све то треба додати да је следеће недеље на програму још једно дупло коло у коме Звезда гостује прво Асвелу (09.01) а затим и Арманију (11.01.) тако да је пред тренером комплексан задатак поделе минутаже на мечу у Љубљани.

Јанис Сферопулос је уочи пута за Љубљану изнео своја запажања: „Цедевита Олимпија је екипа која је тренутно друга на табели АБА лиге, доживели су само један пораз на свом паркету, и са наше стране морамо бити спремни за врло тешку утакмицу. То значи да морамо бити спремни да и психички али и физички играмо добру кошарку на обе стране терена“.

Своја очекивања изнео је и Дејан Давидовац: „ Без обзира што је јучерашња утакмица донела пражњење у сваком смислу и физички и психички, све је лакше када се побеђује. Очекује нас врло захтевна и тешка утакмица у Љубљани против екипе која у АБА лиги показује свој квалитет. Немамо много времена да се спремимо за овај меч, али имамо довољно да се освежимо и спремни дочекамо дерби кола у АБА лиги“.

 

 Место: Дворана ,,Тиволи“, 06.01.2024.

Почетак: 17.00 часова.

Судије: Илија Белошевић, Сашо Петек, Лука Кард

Делегат: Матеја Шкорник

 

Повезане вести

Leave a Comment