Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

У сусрет утакмици Црвена звезда – ПАО: Овако је било кроз историју

Црвена звезда Меридианбет у среду (20. март) дочекује екипу Панатинаикоса у утакмици 30. кола најпрестижнијег европског такмичења, а тим поводом одлучили смо да вас подсетимо на најзанимљивије црвено–беле моменте са ових утакмица кроз историју.

Први пут су ова два тима одиграли дуел још давне 1998. године, када је грчки тим успео да савлада црвено–белу чету. Са “зеленима” из Атине изграђено је од тада велико ривалство, које је све интензивније из утакмице у утакмицу.

До сада су укупно снаге одмеравали 26 пута, црвено–бели су славили у десет дуела, док је грчком тиму то пошло за руком у 16 сусрета.

Можда и први моменат на који сваки Звездаш помисли када се спомену ова два клуба јесте тројка Чарлса Џенкинса када је препуна хала “Александар Николић” дословно експлодирала.

У спектакуларном амбијенту који су приредили навијачи Црвена звезда је поражена након велике борбе и продужетка са 86:90.

Али тројка популарног Ђенке остала је у срцима свих навијача!

Један од оних тренутака који се сигурно добро урезао у сећање свих навијача јесте и тројка Блејка Шилба за продужетак. Међутим, остаје жал за пропуштеном приликом за победом пре више од десет година.

Водила се велика борба тог 1. новембра 2013. године. Одиграли су црвено–бели тада сјајно прво полувреме после ког су имали чак 15 поена предности. Међутим успео је грчки тим, на искуство, то да стигне, а потом и преокрене резултат у своју корист.

КК Црвена звезда се ни у једном моменту није предавао, а додатних пет минута игре је обезбедио Блејк Шилб невероватном тројком преко руке. Ипак, продужетак је лосе почео по црвено–беле, а кошаркаши Панатинаикоса су успели без много муке да сачувају предност И на крају славе резултатом 86:90.

Сваки Звездаш се јако добро сећа невероватне тројке некадашњег првотимца нашег тима Јаке Блажича, који је успео да погоди под фаулом и тако оживи сан сваког навијача о првој победи над “зеленима” из престонице Грчке.

Блажич је покренуо “лавину”, а тачку на тај меч одигран 4. априла 2015. године ставио је Бобан Марјановић са линије слободних бацања. Тадашњи центар Црвене звезде је ухватио офанзивни скок, након ког је био фаулиран, па је са погођена оба слободна бацања поставио резултат 69:98, на општу радост свих у клубу, али и свих присутних у крцатој хали “Александар Николић”.

Годину дана касније у утакмици Топ16 фазе Евролиге у којој је Црвена звезда дочекала атинске ”зелене” виђене су изузетно емотивне сцене у Београдској Арени.

Тог 11. Марта 2016. године свет је напустио велики глумац и Звездаш Драган Николић, а навијачи Црвене звезде су се на емотиван начин опростили од великана српског глумишта.

Утакмица је тада почела минутом ћутања, а на трибинама је развучен транспарент са натписом: “Шмекер светског гласа за ким плаче цела маса, никад отписан и вечно национална класа.”

И црвено–бели су одиграни ту утакмицу за свог верног навијача, уписавши победу над Панатинаикосом резултатом 69:67.

За крај, треба се осврнути на најубедљивију победу нашег тима над екипом Панатинаикоса.

У новембру 2021. године црвено–бели су дочекали тим из Атине, а мало ко је мислио да ће домаћа екипа славити са више од 30 поена разлике.

КК Црвена звезда је тог 4. Новембра уписала историјску победу над екипом Панатинаикоса и то резултатом 81:48, а најзаслужнији за тако нешто био је Нејт Волтерс који је постигао 18 поена, а пратио га је Остин Холинс са 11.

Наредни дуел црвено–белих и Панатинаикоса игра се у среду од 20 часова у Београдској Арени. Карата за ту утакмицу и даље има у продају, баш као и за дуел са Виртусом који очекује КК Црвена звезда свега два дана касније (22. март), а продаја се врши по уобичајеној процедури, на свим продајним местима нашег партнера „Tickets.rs“ као и онлине на сајту www.tickets.rs.

The post У сусрет утакмици Црвена звезда – ПАО: Овако је било кроз историју appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment