Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Црвена звезда поражена од Панатинаикоса

Кошаркаши Црвене звезде Меридианбет поражени су у утакмици 30. коло Евролиге од екипе Панатинаикоса резултатом 76:89 (20:29, 21:22, 15:19, 20:19).

Јасно је било да ће црвено–бели имати тежак задатак пошто им је у “госте” дошао тим са скором од 18 победа и 11 пораза, али оно што је свакако додатно отежавало посао нашем стручном штабу јесте велики број повређених играча, па тако у среду увече тренер Јанис Сферопулос није могао да рачуна на Николу Топића, Бранка Лазића, Треја Томпкинса и Yага дос Сантоса, док се Милош Теодосић вратио у тим.

Атински “зелени” су већ у првој четвртини показали сав свој квалитет. Црвено–бели су ушли поприлично добро у меч, али су средином првих десет минута гости убрзали и наметнули свој ритам игре, те је резултат после овог дела игре био 20:29 у корист Панатинаикоса.

Почетком друге деонице је гостујући састав успео да оде и на двоцифрену предност, али су изабраници Јаниса Сферопулоса константно претили, па су у једном моменту чак и смањили заостатак на једноцифрен број поен. Ипак, тачку на прво полувреме ставио је Слукас са линије пенала, а пошто је оба пута био прецизан успео је својој екипи да обезбеди +10 после прве две четвртине (41:51).

Током трећих десет минута је скраћена клуба КК Црвена звезда дошла до изражаја. Иако су се борили максимално и поштено мучили противнике, тим из престонице Грчке је успео да током овог дела иге повећа двоцифрену предност – 56:70.

Последња четвртина нам је донела поприлично узбуђења, посебно ако се узме у обзир да су црвено–бели смањили опет заостатак на једноцифрен број поена, те да су имали шансу да се потпуно резултатски врате у меч. Ипак, Панатинаикос је успео некако да сачува предност и на крају слави резултатом 76:89.

Изајава Јаниса Сферопулоса: – Борили смо се са свим напором, покушавали да останемо у утакмици колико год смо могли. Било је врло важно током 3/4 и почетком четвртог квартала да смо спустили на минус 6-7. Да смо постигли неке лаке поене тада, могло је бити другачије. Панатинаикос има квалитет, водили су двоцифрено, покушали смо да се вратимо до краја, нисмо успели. За нас је врло важно да те мале ствари поправимо и да се вратимо, да побеђујемо у Европи.

Црвена звезда Меридианбет: Смарт 2, Лазаревић, Теодосић 4, Ханга 2, Давидовац 19, Митровић 6, Тоби, Боломбој 11, Илић 9, Недовић 19, Гедраитис 4, Гилеспи

Панатинаикос: Калаицакис, Мораитис, Балцеровски, Слукас 17, Папапетру, Грент 12, Нан 15, Лесор 19, Григонис 8, Ернангомез 1, Митоглу 17, Манцукас

The post Црвена звезда поражена од Панатинаикоса appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment