Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Звездина будућност заиграла против Зенита

На пријатељском мечу против Зенита, шансу да заиграју пред крцатом Мараканом, поред чувара мреже – Ивана Гутеше, добили су и првотимци Графичара – Марко Ћурић, Борис Матић и Фејвор Огбу, као и омладинац Црвене звезде – Алекса Цветковић.

Имала је прилику звездашка јавност да се у суботу увече упозна са младим играчима, који су имали запажену улогу у победи над шампионом Русије. Највећу минутажу је од поменуте четворке добио Фејвор Огбу, који је одиграо цело друго полувреме, од 75. минута на терен је крочио Марко Ћурић, док су у самом финишу у игру ушли Борис Матић и Алекса Цветковић.

Најдужи стаж у Црвеној звезди дефинитивно има десни бек – Борис Матић, који је рођен 19. августа 2004. године, а од своје десете године, односно од 2014. године, се фудбалски „школује“ на теренима Омладинске школе нашег клуба. Прошао је скоро све млађе категорије црвено-белих и синоћ му је био трећи меч у дресу вољеног клуба, с обзиром да је већ играо на пријатељским утакмицама против Рађевца и Алфа Модриче. Матић тренутно наступа за наш развојни тим – Графичар у којем је од старта сезоне и један је од најстандарднијих у тиму Марка Неђића, а синоћ је први пут осетио како је то заиграти пред пуном Мараканом.

Марко Ћурић је задњи везни фудбалер, али може да покрије све позиције у средини, док је синоћ против Зенита за нешто више од 15 минута показао да поседује неопходан таленат и квалитет, чак је после његовог центаршута Звезда дошла до победничког гола преко Николе Кнежевића. Рођен је 17. августа 2003. године, а у Црвену звезду је дошао 2017. Ова сезона му је друга у редовима Графичара за који је одиграо преко 50 утакмица и постигао три гола, док са Марком Неђићем сарађује од доласка у наш клуб. Доживео је тешку повреду на мечу против Емполија у оквиру Омладинске лиге шампиона 2021/22, након које се вратио на прави начин, те пружа све боље партије у Првој лиги Србије.

Фејвор Огбу, млади нигеријски интернационалац је рођен 26. јуна 2004. године, игра на позицији штопера, а у Црвену звезду је дошао прошле године. Има одличне предиспозиције за позицију на којој игра и уз Алексеја Вукичевића сачињава штоперски тандем Графичара од старта сезоне 2023/24. Утисак је да је Огбу унео неопходну чврстину у редове Марка Неђића, али је због мањих повреда пропустио већи део јесењег дела сезоне, док се итекако осетио његов изостанак. За 45 минута на терену против Зенита је био и више него коректан те дао до знања да Звезда не треба да брине што се тиче позиције штопера у будућности.

Један од најбољих у редовима омладинске селекције Црвене звезде, коју са клупе предводи Ненад Милијаш, јесте Алекса Цветковић, момак рођен 13. маја 2005. године. Може да покрије више позиција у везном реду, док се најбоље сналази када има нешто офанзивнију улогу, јер тада његова креативност долази до изражаја. У Звезду је дошао 2021. године, освојио је Кадетску лигу Србије, а прошле сезоне је дебитовао за сениорски тим Графичара. Као награду за добре партије у Омладинској лиги Србије добио је прилику да заигра пред пуном Мараканом.

The post Звездина будућност заиграла против Зенита appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment