Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Јелић: Дебитанти потврда вредног рада, Звезда ће тек имати бенефите од младих играча

У актуелној сезони чак 14 младих играча, који су прве фудбалске кораке начинили у Омладинској школи Црвене звезде, је дебитовало за први тим. Са великим поносом директор наше фудбалске академије – Никола Јелић наглашава одличан рад и задовољством поводом остварених резултата на пољу развоја талентованих момака кроз систематизован и континуиран процес едукације.

Велика сатисфакција за нашу академији. Комплетна Омладинска школа са поносом гледа на чињеницу да је велики број играча стигао до првог тима. Током ове такмичарске године имали смо 14 дебитаната на Маракани – играча који су поникли у нашој фудбалској академији, што је можда и највише у клупској историји. Можемо да уочимо како и колико се вредно ради на теренима иза јужне трибине највећег српског стадиона. Веома ми је драго када момци отпутују на припреме са првом екипом или дебитују, али за мене лично је најважније да постану стандардни на терену. Црвена звезда може да се ослони на своје снаге током свих утакмица у домаћем првенству, као што је то био случај раније са Ераковићем, Мијатовићем и Недељковићем. Не желимо да деби буде само на папиру, већ да забележе одређени број мечева, буду носиоци Звездине игре. Са друге стране, за то време би требало систематски да им се спремају наследници из Омладинске школе – поручио је Јелић.

Иван Гутеша, Вук Драшкић, Коста Недељковић Огњен Мимовић, Вељко Милосављевић, Фејвор Огбу, Виктор Радојевић, Марко Ћурић, Алекса Цветковић, Никола Кнежевић, Јован Шљивић, Андрија Максимовић, Вељко Вукојевић и Александар Кахвић су ове сезоне осетили тежину црвено-белог дреса. Јелић наглашава да ће и у наредним такмичарским годинама наш клуб моћи да се ослони на младе играче који стасавају у Омладинској школи.

Генерације које тек долазе, а мислим претежно на класу 2007 и млађе селекције – Црвена звезда ће тек имати бенефите од талентованих играча. Основни разлог лежи у томе што су ти дечаци прошли комплетну Омладинску школу, за разлику од фудбалера рођених 2003, 2004. и 2005. године, где су већином играчи прикључени у периоду млађих кадета или пионира. Неке ствари смо успели да исправимо код тих малишана, а неке не. Црвена звезда ће тек брати плодове рада фудбалске академије. Уз добру сарадњу у виду троугла први тим, Графичар и Омладинска школа, ћемо тек моћи да видимо који су бенефити. Многи фудбалери ће бити носионици игре првог тима Звезде и репрезентације Србије. Филозофија нашег клуба и искусног стратега Владана Милојевиће јесте велико поверење у младе играче – рекао је Јелић.

The post Јелић: Дебитанти потврда вредног рада, Звезда ће тек имати бенефите од младих играча appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment