Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Црвена звезда Меридианбет после велике борбе уписала пораз против Меге

Кошаркаши Црвене звезде Меридианбет уписали су пораз у 24. колу регионалне АБА лиге, пошто су у понедељак пред домаћим навијачима поклекли пред екипом Меге – 83:89 (18:24, 30:17, 21:22, 14:26).

Црвено–бели су и поред овог пораза убедљиви лидери табеле, са 20 победа и свега четири пораза, док пратећи Партизан има 18 тријумфа и два неуспеха више од нашег тима.

Најрасположенији у КК Црвена звезда био је Адам Ханга са 22 поена, а пратио га је Немања Недовић са 16.

Водила се велика борба од прве секунде на терену. Током прве четвртине је виђена егал борба, све до самог краја овог дела игре, када је гостујући састав серијом од 9-0 успева да дође до највеће предности до тада (15:24). Ипак, тачку на првих десет минута ставио је Милош Теодосић, који је тројком прекинуо налет Меге и смањио заостатак свог тима – 18:24.

Настваљена је друга четвртина у истом ритму у ком је прва завршена – гости су успешно чували предност све до средине овог дела игре. Доста је боље у односу на до тада деловао тим Јаниса Сферопулоса, који је, чини се, без много муке успео да дође до изједначења, а потом и обезбеди осетно вођство после првог полувремена – 48:41.

Имали су црвено–бели предност и током треће четвртине, после које су имали +6 (69:63).

Међутим, последњих десет минута било је кобно по изабранике Јаниса Сферопулоса. Деловало је као да је гостујући тим убацио у пету брзину, те су успели да дођу до изједначења, а потом и до вођства. Водила се егал игра готово читаву последњу четвртину, али су црвено–бели пали у самој завршници, те уписали пораз резултатом 83:89.

Изјава Јаниса Сферопулоса после утакмице: – Честитам Меги на заслуженој победи. Играли су боље од нас. Кренули смо утакмицу без концентрације, енергије и залагања. У другој четвртини смо се благо вратили. Трећу смо кренули добро, али нисмо је тако завршили. Четврту смо играли споро у нападу и одбрани и када се утакмица наставила они су се више борили од нас.

Црвена звезда Меридианбет: Лазаревић 2, Теодосић 23, Ханга 22, Давидовац 9, Митровић 8, Лазић, Тоби 5, Боломбој 5, Илић 4, Недовић 16, Гедраитис 9, Гилеспи

Мега МИС: Милијашевић 3, Миљеновић 18, Јелавић 16, Марковић, Милутиновић, Иљасоглу 10, Ђуришић 14, Ковачевић, Плавшић 16, Јовић 10, Маловец 2

The post Црвена звезда Меридианбет после велике борбе уписала пораз против Меге appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment