Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Црвена звезда – ИМТ 2:0 (1:0)

Фудбалери Црвене звезде су славили у 28. колу Суперлиге Србије против ИМТ-а на домаћем терену резултатом 2:0. За нову победу тима Владана Милојевића су се побринули Јован Шљивић и Милан Родић, који су погађали, док је асистенцију уписао Гелор Канга.

Црвена звезда – ИМТ 2:0 (1:0)

Стадион: “Рајко Митић”.

Гледалаца: 6.284.

Судија: Милош Милановић.

Стрелци: Шљивић у 4. и Родић у 48. минуту.

Жути картони: Спајић (Црвена звезда), Ламбулић, Џиновић (ИМТ).

Црвена звезда: Глазер, Мимовић, Ђига, Спајић, Родић (од 83. Радојевић), Хванг (од 59. Стаменић), Канга (од 83. Кнежевић), Шљивић (од 59. Катаи), Олањинка, Иванић, Красо (од 75. Сремчевић).

Резерве: Гутеша, Николић, Милуновић, Радојевић, Стаменић, Кнежевић, Н. Митуљикић, Ј. Митуљикић, Катаи, Сремчевић.

ИМТ: Кнежевић, Лутовац (од 61. Л. Луковић), Ламбулић, Делевић, Џиновић, Бастаја (од 46. Ћирковић), Крстић, Кијевчанин (од 46. Зулфић), Радочај (од 81. Билапс), Терзић, М. Луковић (од 61. Јовић).

Резерве: Мирковић, Арсић, Билапс, Ћирковић, Ћосић, Јовић, Крстовић, Л. Луковић, Зулфић.

Кренула је у препознатљивом ритму Црвена звезда и на почетку меча 28. кола Суперлиге Србије, те смо већ у другом минуту видели добар ударац Иванића са ивице шеснаестерца који је успео да одбрани Кнежевић. Само два минута касније видели смо и први гол на мечу. Сјајно је Канга тада приграо младог Јована Шљивића, који је након продора по левом боку погодио малу мрежу за његов први гол у Суперлиги Србије и славље на трибинама. Глазер је био неумољив у деветом минуту када је интервенисао после ударца Кијевчанина са дистанце. У 14. минуту меча је Хванг опробао свој шут са велике дистанце, али је лопта завршила преко пречке гола гостију. Сличан покушај видели смо у 18. минуту, само што је овога пута у главној улози био Спајић.

Пробио је Олањинка у 20. минуту по десном боку, пронашао Родића на левој страни, након чијег је центаршута Иванић закачио лопту петом, али је изблокиран, те је пропала лепа акција Звезде. Играо се 25. минут када је грешку одбране ИМТ-а умало искористио Красо, који је после лепог продора шутирао по средини гола, те је Кнежевић успео да сачува мрежу. Расположен је био Шљивић, па је након комбинације са Хвангом и у 33. минуту опробао ударац са ивице казненог простора, „слабијом“ левом ногом када му је Кнежевић одбранио. Три минута касније је Шљивић шутирао са сличне позиције, али овога пута знатно боље, с тим што је нажалост лопта прешла преко пречке.

Готово су на идентичан начин изабраници Владана Милојевића отворили и друго полувреме, те смо већ у 48. минуту повисили предност, када је Милан Родић искористио несмотреност у одбрани гостију и хируршки прецизним ударцем са ивице шеснаестерца затресао мрежу. У 50. минуту се истакао Омри Глазер, који је одбранио стопостотну прилику Радочају. Иванић је након корнера Канге у 62. минуту ухватио волеј, али је лопта завршила преко пречке. Комбиновали су Катаи, Красо и Иванић у 72. минуту, када је потоњи упутио ударац са ивице петерца, али недовољно снажно да постигне гол. Комбиновали су најмлађи у редовима Звезде, Мимовић и Сремчевић, када је нападач шутирао главом поред гола. У 85. минуту се за лопту у казненом простору ИМТ-а изборио Сремчевић, а на исту натрчао Кнежевић, који је шутирао тик поред гола. Црвена звезда је рутински привела меч крају и тако уписала нова три бода у шампионској трци.

The post Црвена звезда – ИМТ 2:0 (1:0) appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment