Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Црвено-бели дочекују Олимпијакос: Желимо победу за наше навијаче (четвртак, 19)

Кошаркаши Црвене звезде Меридинбет у четвртак од 19 часова играју последњу утакмицу на домаћем терену у Евролиги ове сезоне, а противник нашег тима биће екипе Олимпијакоса.

Јасно је да ће изабраници Јаниса Сферопулоса имати тежак задатак, јер им у госте долази тим који се налази на шестој позицији са скором од 20 победа и 12 пораза.

У првом сусрету ове сезоне, тим из Пиреја је пред домаћим навијачима славио резултатом 88:85, а тада је најрасположенији у нашем тиму био Немања Недовић са 26 поена, а пратио га је Милош Теодосић са 15.

Пред утакмицу је о очекивањима причао тренер нашег тима Јанис Сферопулос.

– Играмо против екипе која је скројена за наступ на завршном турниру. Имају искуства, имају квалитета. То је тим који се сада бори да обезбеди предност домаћег терена. Имаће додатну мотивацију. За нас је такође веома важно да завршимо регуларни део сезоне на домаћем терену позитивним резултатом. Зато ћемо се борити свима снагама да сутра победимо.

Разлога за долазак у Београдску Арену има на претек – осим последњег дуела нашег тима ове сезоне на домаћем терену у најјачем кошаркашком такмичењу на Старом континенту, КК Црвена звезда прославиће велики јубилеј.

Пре 50 година, 2. априла 1974. године, црвено–бели су освојили први и за сада једини трофеј у неком европском такмичењу. То је уједно била и прва европска титула за неки тим из Србије.

Зато, Звездаши дођите у Арену у што већем броју да још једном у свет пошаљемо најлепшу црвено-белу слику и поздравимо хероје нашег клуба, који су пре пола века исписали историју кошарке!

The post Црвено-бели дочекују Олимпијакос: Желимо победу за наше навијаче (четвртак, 19) appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment