Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Кадети дисциплином до савршенства

Кадети Црвене звезде су савладали Телеоптик резултатом 1:3, а у тиму Слађана Николића је блистао двоструки стрелац и асистент Ђорђе Ранковић, док је голгетерски салдо појачао Василије Костов.

Телеоптик – Црвена звезда 1:3 (0:1)

Стадион: ,,СЦ Партизан – Телеоптик“.

Судија: Саша Ранисавић.

Стрелци: Цвијетић у 70. минуту за Телеоптик, а Ранковић у 44. и 57. и Костов у 73. минуту. за Црвену звезду.

Жути картони: Лазић (Телеоптик), Дамјановић, Ранковић (Црвена звезда).

Телеоптик: Хатунић, Л. Ђорђевић (од 85. Каплановић), О. Ђорђевић, Лазић, Павловић, Михајловић (од 80. Зарић), Чича (од 80. Радић), Азировић, Обрадовић (од 63. Матић), Цвијетић.

Црвена звезда: Бекоња, Стојковић (од 80. Булатовић), Рогановић, Стојановић, Ристовски, Цветковић (од 58. Манојловић), Костов, Василић, Ранковић (од 85.Кнежевић), Дамјановић (од 85. Младеновски), Столић (од 69. Мишић).

Уводне минуте је обележила борба на средини терена уз добру пас игру, а први шут у оквир гола смо видели у седмом минуту када је на Василићев покушај са дистанце одреаговао Хатунић. Наши бисери су почетни период провели у снажном пресингу који је спречавао домаћи тим да дође до озбиљније шансе. Поново је Василић могао у 15. минуту да постигне водећи гол, али је након одличног центаршута Дамјановића гађао преко пречке. Изузетно је агилан био млади везни фудбалер, па је у 22. минуту одлично упослио Ранковића, али је чувар мреже Телеоптика поново био фокусиран. Ређали су се напади црвено-белих, али је фалио завршни ударац.

Наставило се тактичко надмудривање с тим да су често сви играчи на терену, осим Бекоње, били на половини Телеоптика. Имао је и наш чувар мреже прилику да се истакне када је шут из слободног ударца парадом послао у корнер. У 38. минуту смо видели и најбољу шансу у првом полувремену када је након лепог додавања Ранковић шутирао са 17 метара и погодио стативу, да би је након одбитка затресао и Столић. Наставила се опсада гола па је и Рогановић имао прилику након корнера да погоди главом, па петом, али се резултат није променио. Наши кадети су у завршници полувремена приказали страховиту офанзиву која је коначно дала резултат у 44. минуту када је Столић у транзицији упослио Дамјановића да би високи центарфор лепом финтом избацио чувара који га је обарио у казненом простору. Ударац са беле тачке је рутински реализовао Ранковић па је Звезда потпуно заслужено отишла на паузу са голом предности.

Први ударац ка голу у другом полувремену је припао Стојковићу кога је након покушаја главом после корнера делило неколико центиметара од поготка. У 56. минуту након сјајне комбинације у шеснаестерац је ушао Василић који је био заустављен, а поново је савршено најстрожу казну реализовао Ранковић. Домаћи тим је успео да смањи предност у 70. минуту. Само 60 секунди касније “пројектил” је послао Стојановић, а лопта се одбила од земље и прописно намучила голмана Телеоптика. Конкретан одговор црвено-белих је уследио у 73. минуту када је Ранковић након продора упослио Костова који је у паду успео да прецизно шутне и погоди доњи леви угао гола.

Погодак нашег везног фудбалера је додатно оснажио изабранике Слађана Николића који су до краја меча одржавали доминацију на терену. Дамјановић је на истеку 79. минута могао да искористи конфузију у одбрани Телеоптика када је одузео лопту у шеснаестерцу, али је његов шут затресао само спољни део мреже. Црвена звезда је меч рутински привела крају, па три бода, потпуно заслужено, одлазе иза југа Маракане.

The post Кадети дисциплином до савршенства appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment