Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Радник – Црвена звезда 0:2 (0:0)

Славили су фудбалери Црвене звезде резултатом 0:2 против Радника у Сурдулици у оквиру 29. кола Суперлиге Србије, а епитет играча утакмице свакако припада двоструком стрелцу Александру Катаију. Решио је Магико питање победника, а асистенције за тријумф тима Владана Милојевића су уписали Жан Филип Красо и Срђан Мијаиловић.

Радник – Црвена звезда 0:2 (0:0)

Стадион: „ФК Радник“.

Судија: Станко Остраћанин.

Стрелац: Катаи у 76. и 88. минуту.

Жути картони: Кадијевић, Гашић, Врањанин (Радник), Канга, Ендиаје (Црвена звезда).

Радник: Ранђеловић, Абубакар, Анђелковић (од 60. Богдановић), Чумић (од 80. Кунић), Гашић, Хајдаревић (од 90. Цветковић), Јовановић (од 80. Станојевић), Кадијевић, Орешчанин, Рустемовић, Врањанин.

Резерве: Вукадиновић, Богдановић, Цветковић, Кунић, Милићевић, Шовшић, Станојевић, Стојановић, Стојковић, Зајмовић.

Црвена звезда: Глазер, Мијаиловић, Ђига, Спајић, Родић, Стаменић (од 46. Катаи), Хванг, Канга (од 89. Мимовић), Олањинка, Иванић (од 63. Красо), Ендиаје (од 89. Шљивић).

Резерве: Поповић, Мимовић, Милуновић, Николић, Шљивић, Катаи, Красо, Сремчевић.

Растрчани су били фудбалери Црвене звезде од старта меча, али низак блок домаћих је отежавао изабраницима Владана Милојевића да стварају прилике. Но, прва опасна ситуација пред голом Радника била је у 10. минуту када се Ендиаје заградио и одложио лопту за Хванга, а он снажно шутирао у расположеног Ранђеловића. Ударац са дистанце је опробао и Мијаиловић у 12. минуту, али је гађао преко гола. Спољни део мреже је погодио Ендиаје након што је са десног бока ушао у шеснаестерац, свега четири минута након ударца Мијаиловића.

Имао је и Олањинка добру прилику у 23. минуту када је Канга центрирао из корнера, а нигеријски нападач скочио и са „прве“ стативе гађао поред гола. У последњем тренутку је Кадијевић успео да изблокира Ендиајеа у 32. минуту након што се снажни центарфор заградио и тражио простор за ударац. У надокнади првог полувремена је Стаменић желео да изненади Ранђеловића који је претходно погрешио, али је шутирао право у њега.

Прву измену направио је Милојевић већ на старту другог дела игре, те се на терену уместо Стаменића нашао Катаи. Гађао је Иванић, три минута касније, након соло продора по левој страни, али је лопта завршила преко гола. Дриблао је Катаи, такође по левом боку, у 60. минуту и пронашао Ендиајеа у петерцу, који из тешке позиције није успео да савлада голмана домаћих. Променио је Милојевић потом и формацију када је на терен увео Красоа уместо Иванића, све са циљем да Звезда дође до гола који је игром и заслужила.

Зицер је имао Хајдаревић у 65. минуту, али је Глазер у стилу рукометног голмана правовремено изашао и „скратио“ угао, те фантастично одбранио. Потом су уследиле две велике прилике за Звезду. Прво је Хванг у 69. минуту гађао преко гола, и то из сјајне позиције, премда је био у паду, а лопта незгодно одскочила, да би убрзо Катаи затресао стативу. Оно што није неколико минута раније, успео је у 76. минуту сјајни Александар Катаи. Одлично је Хванг додао Красоу који је мајсторски упослио Катаија, а Магико из прве погодио даљи угао Ранђеловићевог гола.

Победу је потврдио Катаи у 88. минуту када му је Мијаиловић добро центрирао са десног бока, а Магико главом савладао Ранђеловића, те заслужено донео тријумф црвено-белима. Шансу су потом добили и млади – Мимовић и Шљивић уместо Канге и Ендиајеа.

The post Радник – Црвена звезда 0:2 (0:0) appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment