Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Црвена звезда – Железничар 3:0 (1:0)

Фудбалери Црвене звезде су тријумфовали над Железничаром из Панчева са 3:0 на стадиону “Рајко Митић” у оквиру 30. кола Суперлиге Србије. Изабраници Владана Милојевића су уписали 26. победу у актуелној сезони и са лидерске позиције крећу у плеј-оф првенства. Голове за наш тим су постигли Мирко Иванић, Шериф Ендиаје и Питер Олањинка, док су асистенције уписали Осман Букари , Александар Катаи и Јован Шљивић.

Црвена звезда – Железничар 3:0 (1:0)

Стадион: “Рајко Митић”.

Судија: Данило Николић.

Стрелци: Иванић у 45, Ендиаје у 73. и Олањинка у 86. минуту.

Жути картони: Мијаиловић, Букари (Црвена звезда).

Црвена звезда: Глазер, Мијаиловић, Спајић, Драговић (од 60. Ђига), Родић, Стаменић, Хванг (од 80. Кнежевић), Иванић (од 70. Катаи), Букари (од 60. минута Шљивић), Олањинка, Ш. Ендиаје (од 80. Красо).

Железничар: Мијатовић, Маиса, Обрадовић, Балаж, Станковић (од 89. Карић), Хајдин (од 69. Трифуновић), Ђорђевић, Кнежевић (од 59. Гргић), Ковачевић (од 59. Макс), Романић, Павлов (од 59. Јовановић).

Црвено-бели су запретили већ у петом минуту преко Питера Олањинке. После напада на десном боку, центаршут на даљи крај казненог простора је упутио Мијаиловић, док је Нигеријац демонстрирао одличан тајминг и истрчао испред Маисе те упутио ударац тик уз стативу гола Панчеваца. Покушао је Стаменић да изненади Мијатовића у 11. минуту са полудистанце, али шут младог везисте није био прецизан.

Нова прилика је уследила на средини првог дела игре, прецизније у 24. минуту, када је маказицама покушао Ендиаје на ценатршут агилног Мијаиловића. Међутим, штопери Железничара су довољно омели Звездиног Сенегалца да боље захвати лопту и постигне погодак.

Прелепу акцију приредили су изабраници Владана Милојевића у 31. минуту, где нам је поново мало недостајало да стигнемо до вођства. Сјајну кретњу Иванића је препознао Хванг пославши идеалан завршни пас, а Иванић је потом у ситуацији један на један са голманом Железничара боцнуо лопту, која је завршила уз саму стативу.

Покушао је играч рођен у Бачком Јарку само 60 секунди касније, када је шутирао са ивице шеснаестерца, али овога пута право у Мијатовића. У наредном нападу је запретио Букари, који је прво заломио дефанзивца гостујућег тима у казненом простору, а потом “тукао” снажно у ближи угао, док је чувар мреже тима из Панчева крајњим напорима скренуо лопту у корнер.

Играо се 45. минут када је Иванић затресао мрежу главом на центаршут Букарија са левог бока и довео Црвену звезду до предности. Репрезентативац Гане је упутио мекану лопту на петерац, док ју је Иванић довољно захватио главом да она заврши у самом углу гола. Могли су црвено-бели да дуплирају предност у судијској надокнади преко Ендиајеа, који је после одличног дуплог паса са Иванићем погодио стативу у 46. минуту.

Прва претња по гол Панчеваца је стигла у наставку утакмице од Олањинке у 51. минуту. Хитроноги бочни нападач је шутирао после одличног дриблнга у казненом простору ривала и то под саму пречку, али је чувар мреже рефлексно одбранио ударац. Пробао је са сличне позиције Иванић два минута касније, али је шутирао право у противничког голмана. Стопостотну шансу имао је Хванг у 70. минуту након центаршута Мијаиловића, али је захватио лопту врхом копачке у паду из пуног трка са линије петерца пребацивши лопту изнад пречке.

Само 120 секунди по уласку на терен је требало Александру Катаију да упише асистенцију проигравши Ендиајеа за 2:0. Звездина десетка је упутила оштар центаршут на прву стативу са десног бока, а Сенегалац је спретно реаговао главом погодивши даљи угао гола. Могао је центарфор нашег тима брзо до другог гола на сусрету, када је у наредној офанзиви Звезде прописно намучио Мијатовића ударцем са 16 метара.

Могао је убрзо Катаи до гола после паса Ендиајеа у 78. минуту, али се статива испречила Магику да се упише у листу стрелаца. Фудбалер рођен у Србобрану је надмудрио Мијатовића и провукао лопту испод руке искусног голмана гађавши ближи угао. Међутим, оквир гола је био савезник гостујућег састава. Коначан резултат на мечу је поставио Нигеријац – Питер Олањинка на асистенцију Јована Шљивића у 86. минуту. Шутирао је, играч са бројем 14 на полеђини дреса, десно искоса унутар шеснаестерца, док је лопта закачила противничког дефанзивца и завршила у мрежи.

The post Црвена звезда – Железничар 3:0 (1:0) appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment