Moja Crvena Zvezda
ОсталоЏудо

Герасименко седми, Љиљана Савановић дванаеста на ЕП у Целабyнску

Трофејни српски репрезентативац и узданица Џудо клуба Црвена звезда Дмитрy Герасименко ( до 90 кг) учешће на Европском првенству у Цхелабyнску завршио је пласманом на седму позицију. Најбоља српска џудисткиња у категорији до 48 килограма, Љиљана Савановић учешће на смотри најбољих бораца Старог континента завршила је пласманом на 12. позицију. Оствареним резултатом Звездине узданице су у потпуности испуниле план.

Дмитрy Герасименко одлично је почео учешће на Европском првенству. Одличног Украјинца Валентyна Грекова, троструког првака Европе победио је ипоном. Ни искусни Словак Милан Рандл, вишеструки освајач одличја на европским шампионатима није успео да нађе решење за узданицу Звезде и репрезентације Србије у категорији до 90 килограма. Герасименко га је бацио на вазари а затим је опет максималним резултатом, 10:0, завршио меч другог кола. Спортска срећа није била наклоњена Звездином првотимцу у дуелу са немачком јудоком Цхристопхером Ламбертом. Наш Дима бацио је Ламберта у последњој секунди меча на ипон. Међутим арбитри су оценили да је бацање извршено после звука сирене, тако да је Герасименко овај меч изгубио на казну више. У првом дуелу репасажа са Белорусом Андеом Кузусионаком повреда је била јача од нашег Диме. Чашица колена искочила је у току меча због чега је српски борац био принуђен да преда меч.

-Сада је најважније здравље и да се ова повреда санира у најбржем могућем року -рекао је за наш сајт Дмитрy Гераисмнеко.

Наши трофејни репрезентативци и Звездине узданице су још једном оправдали поверење. Дмитрy Герасименко, пласманом на седму позицију и Љиљана Савановић као 12-та на европској смотру сениора. За Герасименка је сада најважније да на најбољи могући начин санира повреду и настави са припремама за Олимпијске игре у Лондону 2012. Од Љиљане Савановић у периоду који долази тек се очекују резултати вредни сваке пажњена међународној спортској сцени. У категорији до 48 килограма у предстојећем периоду можемо очекивати да се сврста у осам најбољих.

Повезане вести

1 comment

Djoksonidis апр 29, 2012 at 16:46

Oporavi se za OI u Londonu, to je sada najbitnije!
Zvezda oOoOoO

Reply

Leave a Comment