Moja Crvena Zvezda
Клупска дешавањаФудбал

Кнежевић и Ваљаревић о изборима

Своје „Звездашко право“ на бирачком месту на стадиону Црвене звезде искористили су данас, другог дана избора и кандидати за Скупштину нашег клуба, професор Правног факултета Гаша Кнежевић, као и секретар ове престижне образовне установе господин Миљко Ваљаревић. Обојица су истакли важност оваквих избора јер на њима постулати и принципи демократије највише могу да дођу до изражаја. Такође Проф. Др Кнежевић изразио је задовољство начином на који је гласање за Председника и чланове Скупштине регулисано правним нормама.

Одлично је то што су избори унутар Црвене звезде, да тако кажем, добро у правном смислу одрађени, и да се гласање спроводи уз поштовање свих правних правила којих се треба придржавати. Као великог Звездаша радује ме свакако то што се Црвена звезда враћа на стазе старих успеха, и на позиције које је раније имала у европском фудбалу. Економска ситуација у земљи, дезавуисала је сваки напор клуба у претходне три године да се извуче из финансијске кризе, али верујем да је то време иза нас, и да ће ново руководство у наредном периоду моћи да се посвети само фудбалским стварима – рекао је професор Правног факултета и позвао све навијаче Црвене звезде да се данас, у недељу 27. и сутра, понедељак 28. маја одазову на изборе у што већем броју јер непосредна демократија и непосредни избори дају могућност свима да гласају по свом уверењу и мишљењу.

Такође кандидат за Скупштину ФК Црвена звезда, Миљко Ваљаревић, након гласања изјавио је да су избори једини и најбољи начин да чланови клуба изаберу своје представнике и истакао да посебан квалитет у новом сазиву високог клупског тела, какав Скупштина сигурно јесте, даје микс људи разних професија који својим различитим ставовима и мишљењима треба да се окупе око истог циља и интереса, а то је бољитак најтрофејнијег српског клуба.

Избори организовани на овакав начин, велики су корак ка демократији у спорту, и показатељ да се могу организовати и у фудбалским клубовима, а не само у политичким партијама. На овај начин, навијачи имају прилике да знају како одређене особе долазе на чело спортских клубова, што раније није био случај. Сложио бих се са јединим кандидатом за Председника Владаном Лукићем, који је изразио жаљење што нема више кандидата за функцију првог човека клуба. Али то је одраз ситуације у којој људи нису спремни да представе своје идеје кроз програм и конкретна решења, већ то чине само у неформалним дискусијама, углавном као критичари. Приче су једно, али мора неко и на делу да се ухвати у коштац са проблемима. Звезда је велики изазов и зато позивам све са правом гласа, да изађу данас и сутра на изборе – закључио је Ваљаревић.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму овде.

 

Повезане вести

4 comments

Kajzer Soze мај 27, 2012 at 17:24

pogledajte tu njusku , lici na Iznoguda , tezak mufljuz pravnog fakulteta, a i prezime mu je sa pedigreom.

Reply
SHERIFF мај 27, 2012 at 16:49

Valjarevicu,Valjarevicu 😀

Reply
Kajzer Soze мај 27, 2012 at 15:24

Taj Valjarevic sramota je da se deklarise uz tako nesto veliko i sveto kao nasa Zvezda!

Reply
Aca мај 27, 2012 at 14:07

Isti taj Gasa Knezevic je bio ministar obrazovanja i pokazao sta i koliko “zna“. Inace je golub preletac pa je tako iz stranke gss ( gradjanski savez Srbije ) preleteo u ds .Jos i voli dobru kapljicu.Boze pomozi nasoj Zvezdi.

Reply

Leave a Comment