Moja Crvena Zvezda
Млађе категоријеФудбал

Станковић: „Циљ је стварање играча“

Фудбалски клуб Црвена звезда извршио је систематизацију радних места међу тренерима Омладинске школе, а велика част и обавеза да предводи једну од најталентованијих генерација наших јуниора припала је бившем фудбалеру Звезде, Јовану Станковићу. Пред младим стручњаком је нимало лак задатак да настави да серијом успеха које кадети годинама уназад бележе и да кроз напоран рад и труд потврди клупску политику ослањања на младе и талентоване играче из сопственог погона.

Прошле сезоне радио сам са генерацијом ових изузетно талентованих дечака, рођених 1995. године као помоћник Ивице Момчиловића. Његовим преласком у стручни штаб првог тима добио сам поверење од људи из клуба да наредне сезоне радим као први тренер кадетске селекције. Поред освојене титуле, највећим успехом сматрам то што су двојица играча потписала професионалне уговоре и што имају прилику да се боре за статус првотимца – рекао је Станковић који се већ латио посла и пронашао замене за новопечене првотимце.

Недавно смо учествовали на турниру у Босни, на коме су учествовале све екипе из бивше Југославије, први пут након 17 година, и на коме сам дао шансу углавном играчима који су мање играли, као и момцима који су дошли на пробу. Истакла су се два имена, Ристић и Дробњак и врло је вероватно да ће они бити нови чланови селекције коју ћу тренирати – истиче Јован.

Отежавајућа околност на путу ка освајању новог наслова првака Србије, бившем фудбалеру нашег клуба може да буде и реорганизација лиге, по којој би се старосна граница променила.

Рецимо, играчи рођени 1994. године имају право наступа за кадетску селекцију и наредне године. Међутим, ми ћемо се такмичити са годину дана млађим момцима и уопште се не плашим тог изазова. Понављам опет да је првенствени циљ мог рада стварање нових првотимаца. Не сумњам у квалитет мојих момака и верујем да иако годину дана млађи, могу опет до титуле првака Србије – оптимистично је закључио бивши леви бек репрезентације и Црвене звезде.

 

Вест можете коментарисати и на нашем форуму овде.

 

Повезане вести

6 comments

veliki pravi zvezdas јун 20, 2012 at 23:32

Strasno je to kako se uprava Crvene Zvezde ,sa legendama kluba naseg Crvene Zvezde pocevsi od Dzajica ,Piksija ,Panceva ,Savicevica ,Jugovica itd ja ne mislim da radi dobro posao sadasnja uprava Crvene Zvezde jer nema sponzora kao sto su pricali i nema pojacanja ne vracaju se legende u klub kakav je Crvena Zvezda sve se nesto prica a nista se radi u praksi u nasoj Crvenoj Zvezdi

Reply
jovan јун 20, 2012 at 21:43

Evo mali Jankovic samo da ne ode bicee jedan od najboljih na Balkanu,Decko mora jos malo da ojaaca! ne treba juriti za parama ! Za njega cemo dobiti sigurno 15-25 miliona ako ostanee! 🙂

Reply
danilo јун 20, 2012 at 20:05

Gledaj da nastavis kao Moca da ne padas na uticaj menadzera i roditelja.Nadam se da si video sve lose stvari koje su se desavale u omladincima i da to neces dozvoliti.

Reply
Звезда - Србија јун 20, 2012 at 16:49

Звезда у првом колу следеће сезоне гостује Јавору, Партизан дочекује БСК. Задњу утакмицу играмо против Воше. Први дерби на Маракани, други на ЈНА. Како се незванично сазнаје Дејвид Коперфилд је извлачио куглице на жребу. 🙂

Reply
Realan јун 20, 2012 at 19:28

Sumljam da je Koperfild u stanju da izvede taj trik,mislim da je kuglice izlavio Tolefild najveci iluzionista danasnjice.

Reply
petar јун 20, 2012 at 16:10

generacije mladih zvezdasa su izuzetno talentovane i ako bude srece i znanja da talenti ostanu i napreduju u svetom dresu onda u buducnosti ima dosta nade da zvezda bude veoma cenjena a da mi navijaci hukom sa tribina podrzimo ove mlade momke koji dolaze i da zeklecaju kolena svakom ko im bude sa druge strane centra

Reply

Leave a Comment