Moja Crvena Zvezda
Млађе категоријеФудбал

Младеновић:“Играчи да се посвете фудбалу“

Dragan Mladenovic

Политику ослањања на младе играче из сопствене Омладинске школе руководство Црвене звезде сматра да ће учинити ефикаснијом, ако о младићима и њиховом напретку буду бринули такође проверени Звездаши, људи који су током своје играчке каријере показали да знају како се бори за црвено-бели дрес. Обзиром на овакав план логично је било да се међу тренерима дечака из јуниорског погона нађе и Драган Младеновић, бивши фудбалер нашег клуба. Његов задатак биће да наредне године предводи генерацију фудбалера рођених 1997. године који су у последњих неколико година под вођством Млађиног претходника, Братислава Живковића, бележили сјајне резултате.

– Мој колега Живковић је одлично селектирао генерацију коју ћу од сада предводити. Не оптерећујем се освајањем титуле, не кажем да не би било лепо, али највећи успех, и мој и Живковићев и свих тренера који буду радили са овим момцима, биће ако неколицина њих постану стандардни првотимци Звезде. Клуб се у последњих неколико година посветио стварању младих играча, и сматрам да је то исправан начин повратка на старе стазе успеха – рекао је Младеновић.

Са играчким потенцијалом Драган се већ упознао, одгледао је неколико мечева, и изузетно је задовољан оним што је видео.

– Заиста има одличних играча. Али да би стигли до дреса првог тима, морају много рада и труда да уложе. Најважније је да се посвете фудбалу, да се од малена спремају за највеће изазове. Трудићу се такође да им пренесем моју филозофију, а то је да је квалитет пресудан фактор успешне каријере сваког спортисте. Нису битни менаџери, маме и тате… Ја сам све сам постигао, нисам имао никога да ме „гура“ па сам успео да нађем своје место у фудбалу – изричит је бивши везиста Црвене звезде, коме ће ово бити први самостални тренерски посао.

– У прошлој сезони радио сам као помоћник Николе Радмановића, коме сам изузетно захвалан, јер ми је иако као помоћнику, давао пуну слободу у раду. Није било никакве сујете, одлично смо се разумели и то ми је омогућило да напредујем – закључио је Драган Младеновић.

Повезане вести

5 comments

Бане јун 21, 2012 at 16:14

Не знам зашто, али имам неки осјећај да би Младеновић у скоријој будућности могао постати и тренер нашег првог тима и направити одличне резултате. 🙂

Reply
Zeljko Radulovic јун 21, 2012 at 13:32

Samo napred Coginjo, pozdrav iz Teksasa

Reply
kastiljo јун 21, 2012 at 13:05

e da nam je sada jedan ovakav…i dan danas se setim poslednjeg kola u prvenstvu na marakani nzm tacno protiv koga,mi dobijamo 4-1 ili 4-0,a covek asistira kod sva 4 gola,od toga 3 zigicu…stvarno je bio besan igrac,steta sto nije vecu karijeru napravio u nekoj od 5 najjacih liga…

Reply
Dusan јун 21, 2012 at 13:01

Lepi je bio smeker na terenu imao je opasan pas dobro je sto takav smeker trenira klince mogu svasta da nauce od njega…

Reply
Mirijevac јун 21, 2012 at 12:36

Samo napred Gagi, bio si odlican fudbaler i pre svega dobar covek.Kad se samo setim njegovih lopti koje imaju oci….

Reply

Leave a Comment