Moja Crvena Zvezda
Звездаши широм светаФудбал

Još jedan trofej za Piksija

Piksi sa novim trofejom

Nekadašnji fudbaler, kapiten, predsednik Crvene zvezde, legenda kluba i peta zvezdina zvezda, Dragan Stojković Piksi nastavlja sa uspesima. Naime, sa japanskom Nagojom, koju predvodi sa klupe, Piksi je nakon istorijskog uspeha i osvajanja titule šampiona Japana bio uspešan i u Super kupu ove zemlje.

Nagoja je nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca savladala ekipu Kašime, rezultatom 3-1. Junak meča bio je golman Piksijeve ekipe, Seigo Narazaki, koji je odbranio tri jedanaesterca i na taj način omogućio svojoj ekipi da slavi osvajanje novog trofeja. U regularnom delu meča, ekipe su propustile veliki broj odličnih prilika, pa je konačan rezultat bio 1-1. I na startu penal ruleta, igrači oba tima nastavili su u istom ritmu, pa su promašili jedanaesterce u prvoj seriji. Igrači Nagoje, međutim u nastavku su bili nešto precizniji, dok su njihovi protivnici nastavili sa katastrofalnom realizacijom, tačnije, dobrim odbranama se istakao već pomenuti golman Narazaki i svojoj ekipi doneo još jedan istorijski uspeh.

Ova dva tima novi duel odigraće već za nekoliko dana, kada se sastaju u okviru azijske Lige šampiona, a nešto kasnije startuje i japanska Džej liga, u kojoj će Nagoja, kako je već naglašeno, braniti titulu.

Na kraju meča, Piksi je kratko izjavio:

„‘Igra je bila otvorena svih 90 minuta. Oba tima su imala kolosalne šanse, tako da je nerešen rezultat pravedan. Bilo je važno da se sačuvamo od povreda. Veoma dobro zagrevaje za start Džej Lige. I Liga šampiona i šampionat su veoma važni za nas. To su pravi izazovi i mislim da ćemo biti spremni da igramo na oba fronta na vrhunskom nivou.

Svi pravi Zvezdaši svojoj legendi iskreno čestitaju na trofeju i žele još mnogo uspeha!

Повезане вести

14 comments

Comments are closed.