Moja Crvena Zvezda
ПрипремеФудбал

Robi: „Igramo za Ognjena“

Robert Prosinečki

Čim je saznao da je šampionat odložen na sedam dana Robert Prosinečki je zatražio da se ekipa skloni iz snežnog Beograda i da se obezbedi jedna provera pred meč sa Smederevom. Izbor je pao na prijateljski Leotar i naši fudbaleri će u nedelju umesto sa Smederevom igrati sa ekipom iz Trebinja.

– Najvažnije je da imamo protivnika. Planirali smo da se borimo za bodove, a ovako ćemo imati maltene reprizu generalne probe. Ne znam mnogo ekipu Leotara ali nesumnjivo da će na svom stadionu, pred punim tribinama, biti motivisani da daju maksimum i da nas pobede. To je dobro, jer želim taj takmičarski ritam i za moje igrače – kaže Prosinečki.

Zvezdin trener se seća da je Zvezda pre često odlazila u Trebinje na pripreme i prijateljske mečeve.

– Mislim da sam ja samo jednom gostovao u Trebinju. Igrali smo utakmicu, ali znam da su neke druge generacije često išle i na pripeme tamo i da je taj grad izuzetno prijateljski prema Zvezdi.

Za Zvezdinog šefa struke izuzetno je važan i humanitarni karakter meča.

– Igramo za malog Ognjena kome je potrebna pomoć. Takav cilj je visoko human i zaista se nadam da će mu ta pomoć značiti, a ujedno ga pozivam da kad ozdravi bude gost Zvezde u Beogradu. Bilo bi lepo da ga tako obradujemo – kaže Prosinečki.

Prosinečki ističe da će u Trebinju svakako dati šansu svim igračima, ali da će najboljih 11 imati najveću minutažu.

– Svako će imati prilike da pokaže koliko može, to nije sporno. Naravno, napravila se razlika i zna se da imam 15 fudbalera koji će ući u rotaciju. Stvar je trenutne forme koja će uticati na minutažu iz kola u kolo – kaže Prosinečki.

U Beogradu najavljuju novi sneg od srede, ali Prosinečki ne razmišlja o novom odlaganju.

Ne mislim na to. Znaćemo na vreme. Nemam informaciju o tome. Mislim da je to pitanje za neke druge ljude, odnosno organizacije. Nadam se da će za vikend biti dobrih terena i punih tribina jer tako je lepše i lakše igrati.

Повезане вести

5 comments

Comments are closed.