Moja Crvena Zvezda
Звездаши широм светаФудбал

Скраћени преглед учинка Звездаша широм света

Ни ове недеље такође нећемо заборавити играче кбоји су остављали срце на терену у Звездином дресу и поново ћемо сабирати њихове учинке, али у нешто сажетијем издању.

Александар Коларов против КПР-а

У Европи је било доста добро. У Премијер лиги Енглеске играли су капитен Манчестер ЈунајтедаНемања Видић и леви бек Манчестер Ситија, Алексадар Коларов. Ни један од њих није био херој у победама својих тимова над Саутемптоном, односно Квинс Парк Ренџерсом, али нису били ни трагичари. Једноставно – одрадили су свој део посла и на тај начин допринели победама. За разлику од њих, у нижем рангу у „колевци фудбала“ , тачније, у Бирмингему није играо Никола Жигић. Плавци су и поред тога остварили први тријумф у новој сезони, а поражена је била екипа Питербург Јунајтеда.

И у Француској су играли момци којима је Звезда у срцу. За Олимпик Лион је одличну партију уписао Милан Бишевац, и то против клуба у ком је некада био капитен – Валенсијена. „Лавови“ су после тешке борбе на крају славили са 3:2, а Бишевац је на позицији штопера био непремостива препрека, за разлику од Баки Конеа, који је неколико пута погрешио. Лион се трнутно налази на другој позицији Лиге 1. За разлику од Лиона, Тулуз није био успешан против знатно слабијег ривала, Реимса. На овој утакмици није било ни Павла Нинкова, кога је тренер Казанова одмарао, и самим тим погрешио. А као што сте имали прилику да видите у одвојеном чланку, Немања Пејчиновић је на неки начин „осветио“ Звезду, одигравши са својом Ницом нерешено против Бордоа на Шабан-Делма стадион 1:1, и то уз гол своје екипе у дубокој надокнади времена. Пејчиновић је још једном био одличан и вероватно ће у будућности бранити боје јачих француских и енглески клубова. А у Лиги 2 су снаге одмирила два клуба у коме играју Звездаши. На крају је Арл из Авињона победио Нант са 2:1, а једини гол за „канаринце“ је постигао управо Филип Ђорђевић. С друге стране, за Арл ни на клупи није био Хамину Драман.

Бошко Јанковић – стрелац против Катање

А у Италији је прошао још један лош викенд за скоро све клубове у којима играју Звездаши, а за неке и по њих саме. У овом колу, што на клупи, што на трибини утакмица својих клубова били су Урош Ћосић, чија је Пескара декласирана од Торина – 3:0 и Дејан Станковић, чији је Интер код куће поражен од Роме – 1:3. Пред Урошем су можда бољи дани, али пред Декијем је дефинитивно мењање средине, а томе сведочи и то што није лиценциран за Лигу Европе. За разлику од њих, играли су: Душан Баста, који се уклопио у сивило Удинезеа на утакмици у којој су декласирани од Јувентуса – 1:4, затим Ненад Томовић, који је дебитовао за Фиорентину, али он и његови саиграчи су поражени од Наполија са 2:1 у Напуљу, док је једини гол од „наших“ у Серији А постигао Бошко Јанковић, али је и његова Ђенова поражена од Катање са 3:2.

У Немачкој је прави дебакл доживео Штутгарт на Алианц Арени, где је поражен од домаћег Бајерна са 6:1. На тој утакмици није било Здравка Кузмановића, а након овог шока, тренер Шваба, Лабадиа би могао да размисли и српском репрезентативцу. У Цвајти је и Динамо Дрезден поражен, али је за разлику од Кузме у саставу домаћих свих 90 минута био Вујадин Савић. Динамо је на свом терену поражен од Кајзерслаутерна – 1:3 и заузима 13. место.

Ђуричић је могао да донесе три бода Херенвену против Ајакса…

А у Холандији ништа ново, макар што се играња Звездаша тиче. Филип Ђуричић је поново играо за Херенвен, али је био трагичар, пошто је промашио једанаестерац за свој тим, који је и поред тога ремизирао са фаворизованим Ајаксом – 2:2. „Српском Кројфу“ није био дан, па је добио и жути картон због нервозе у 84. минуту. А као што смо навикли, у ПСВ-у поново ни на клупи није био Јагоша Вуковића, који ће, како сада ствари стоје више грејати трибине Филипс стадиона, него што ће играти. Очекивано је било и у Белгији. Тричковски није играо у победи Клуб Брижа од 4:1 због повреде, док је Ибрахим Гај преседео још један пораз Локерена, овог пута од Кортријка – 0:1.

Вилота стрелац за Грасхоперс

У Португалу је нови наступ за Бенфику уписао Немања Матић, који је од другог полувремена играо у победи свог тима над Националом – 3:0. Српски репрезентативац је још једном показао квалитет, док се Бенфика задржала на чеоној позицији, коју дели са Портом. А и из Швајцарске доносимо лепе вести. Иако сви знамо како се Милан Вилотић опходио према Робију, и даље не можемо порећи да се до тада борио и трудио да Звезди буде боље. Свој квалитет није употребио до краја у Звезди због (не)дисциплине, али га показује како у дефанзивним, тако и у офанзивним пославима у Грасхоперсу. Вилотић је био стрелац једног од два гола која су донела победу овом тиму против Лозане, а том победом, плаво-бели су дошли до другог места, и имају само бод мање од Сент Галена.

Огњен Врањеш

Са запада прелазимо на исток Европе, где такође игра мноштво Звездаша. У Русији је стање било задовољавајуће. Због повреде, меч Мордовија-Зенит(0:3) пропустио је Александар Луковић, али се санација исте очекује већ ове недеље, и очекује се да Луне заигра већ у наредном колу. Са добрим резултатима наставља и Терек, који је са 1:2 надјачао екипу Рубина. Одлично је на тој утакмици играо и Бугарин, Благој Георгијев. Нешто мање успеха имали су АмкарКраснодар и Крилја Совјетов. Једини од ових клубова који је макар бод освојио, био је Амкар за који је играо Никола Мијаиловић, али за којег није било Марка Блажића. Слично је било и у Краснодару, који је и поред великог отпора савладан од ЦСКА са 0:1, а за који је наступао Огњен Врањеш, за разлику од Душана Анђелковића, док у Крилји Совјетов по обичају ни на клупи није било Огњена Коромана. За крај, из Русије вас обавештавамо да је екипа московског Спартака, чији су навијачи у братским односима са нашим, поражена у градском дербију од Локомотиве са 2:1.

Никола Игњатијевић стандардан у Зарји

У Украјини су и резултати клубова за који играју, и минутажа наших љубимаца били поражавајући. Једино је играо за Зарју Никола Игњатијевић, који се након једне утакмице суспензије поново вратио на своје место левог бека. Ипак, то није довољно помогло његовом клубу да избегне пораз од Черномореца – 2:1. И остали тимови се нису најбоље провели, али ДишљенковићНинковић и Тришовић, за разлику од „Бригела“ нису играли за МеталистДинамо, и Ховерлу која је једина славила, иако се то од ње најмање очекивало.

У Грчкој је Олимпијакос убедљиво победио Левадијакос са 4:0, а последњих пет минута на тој утакмици играо је Марко Пантелић. То је Пантели био дебитантски наступ за црвено-беле из Пиреја у новој сезони. За разлику од њега, ни на клупи Паниониоса није се нашао Дејан Миловановић. За разлику од њих, доста већу минутажу су имали Душко ТошићДејан Лекић и Бруно Мезенга у Турској. За Генчербирлиги је Тошић играо цео меч, док је Лекић наступао све време другог полувремена, док је за Акисар свих 90 минута уписао Мезенга. На крају су обе екипе ремизирале. У Аустрији је Штрум савладао Рид, а у црно-белом дресу играли су и Никола Вујадиновић, и Милан Дудић. У Норвешкој су за Розенборг и Фредрикштад у победама ових клубова играли Мохамед Авал Исах,односно Ненад Срећковић.

Борха стрелац за Санта Фе

У ваневропским лигама, голове су постигли Кристијан Борха за Санта Фе(1:1 против Енвигада), играли су Ернан Баркос за Палмеирас, Дејан Јаковић за DC ЈунајтедНенад Ковачевић за Баку, и Бранимир Субашић за Казар. Обавештавамо вас и да ниједан кинески клуб у ком игра бивши Звездин играч није играо овог викенда, као и да се у Јужној Кореји такође није играло.

Гледајући целокупан учинак, свакако можемо бити задовољни, али увек може боље, тако да нашим бившим играчима желимо још боље партије у наредном периоду! Срећно!

Голови у прошлом колу:

 ускоро

Вест можете коментарисати и на нашем форуму овде.

Какво је Ваше мишљење о овој теми?

Повезане вести

11 comments

kastiljo сеп 5, 2012 at 12:45

ovog smrdu vilotica nemojte vise ni da spominjete…samo se osvrnite na izjavu za mozzartsport….

Reply
Aureliano Buendilja сеп 5, 2012 at 11:55

Sad se setih-sretnem Nikolu Petkovica u decembru u s.c Usce,i pitam ga jel Vilota stvarno prozivao Robia,on kaze pa da jeste :D,tada mi je rekao da se vraca Tosic i da Robi tovari Cosketa malog(tako ga nazvao),i kaze jos „Robi cudan tip,razjebo je ekipu“ 😀 (u sta se ne slazem)

Reply
I.V.A.N сеп 5, 2012 at 00:57

kako ovaj lik kod Vilote lici na ploditelja rasnog

Reply
... сеп 5, 2012 at 08:46

To je Salatic,Srbin iz Svajcarske,kapiten Grashopersa,a Pizon ga je navodno hteo u reprezentaciju Srbije.

Reply
Pop сеп 5, 2012 at 00:26

EEEEEEEE Borhaaaaa 🙁

Reply
baba simana сеп 4, 2012 at 23:31

haha vidi brigela.. covece kad se setim njega, gume, tutore, s. djorjdevica..svaka im cast sto su igrali za zvezdu kad niko nije hteo, al to su bile kiksare kakve majka ne radja..

Reply
M.V.P сеп 4, 2012 at 23:44

Strasna ekipa 😀

Reply
shomi сеп 4, 2012 at 23:52

fali ovde i nenad kovacevic… sta smo mi Bogu zgresili pa smo imale ovake igrace 😀

Reply
ULTRA_BOYS сеп 5, 2012 at 01:21

Како те није срамота да Пиксија стављаш у исти кош са Бригелом,Гумом и осталима?! Он је увек био борац,играо је срцем за Звезду! Прозвали су га „лавље срце“ због тога. Могао је да умре на терену Маракане а после годину дана се вратио и опет заиграо! Последњи мандат у Звезди је био очајан али више је био на клупи него што је играо! Раскинули уговор с њим тотално глуп потез! Сигуран сам да би био много много бољи да је остао и прошао зимске припреме са екипом. Постао би прави вођа тима али срећа није била на његовој страни 🙁

Reply
aleksandar sd сеп 5, 2012 at 01:17

I oni takvi bili na domak titule i lige evrope…

Reply
MILAN KG сеп 5, 2012 at 02:58

jesu razbije nas slavija prag . pa nas izbaci slovan iz bratislave bas blizu.

Reply

Leave a Comment