Moja Crvena Zvezda
Домаћа такмичењаОдбојка

Стартују одбојкаши и одбојкашице

Данас почиње нова сезона одбојкашког првенства Србије за одбојкаше и одбојкашице Црвене звезде, у којој ће момци и девојке са Маракане покушати да понове подвиг из претходне  када су у обе конкуренције донели пехар у Љутице Богдана. Први ривали су Јединство из Ужица у женској конкуренцији ( Шумице, 17.30), док ће момцима на мегдан изаћи неугодна екипа Рибнице (Шумице, 20.00).

фото: ОК Црвена звезда

Шта нас очекује ове сезоне? У женској конкуренцији и ове године подмлађена екипа Црвене звезде главне ривале ће имати у Спартаку из Суботице и екипи Визуре. Клуб се као и претходних година ослонио на снаге стасале подно Маракане и девојке које већ неколико година играју у првом тиму, пре свега на Ану Бјелицу, Јовану Стевановић и Љубицу Кецман, док из другог плана могу да искоче Николина Лукић, Милица Кубура и Мина Поповић. Уместо Бојане Радуловић на позицију техничара стигла је репрезентативка Мађарске-Јулија Миловић, која је рођена 1990. и тако представља најискуснију играчицу нашег тима! Без обзира на све, наше девојке су више пута у прошлости показале да је њихов таленат много већи од њихових година, тако да не треба сумњати да ће нам и ове године пружити много радости!

фото: ОК Црвена звезда

У мушкој конкуренцији имамо доста разлога за оптимизам.  Једина већа промена у мушкој екипи је одлазак дугогодишњег стратега Жељка Булатовића,  али екипа Душка Николића, који је дуги низ година био Булатовићев асистент, је остала у истом саставу, одбијене су неке понуде за најбоље играче, одбрањен је Суперкуп убедљивом победом над екипом Војводине и у нову сезону улазимо као главни фаворит за освајање првенства. Рачуне ће свакако покушати да нам помрсе Раднички, Војводина и Партизан, док ће своју шансу тражити и екипе које су често знале да покажу да нам не леже-Млади Радник и Рибница. Као и претходне сезоне главна снага нашег тима ће бити техничар Михајло Митић и коректор Душан Петковић, али не треба заборавити ни остале сјајне момке као што су Вук Милутиновић, Немања Јаковљевић, Милан Ћелић, Филип Вујић и други. 

Црвена звезда ће ове године наступати у Лиги шампиона у обе конкуренције и самим тим је већ остварила огроман успех. Не треба пред наше момке и девојке стављати бреме великих очекивања, јер без обзира на велики таленат који поседују у Европи ће им на црту изаћи много богатији и искуснији клубови. Сваки поен и сваки сет ће представљати велику школу за њих, а нама остаје да вас позовемо да им помогнете да их освоје што више.

Састав Црвене звезде у женској конкуренцији: Јадранка Будровић, Катарина Чанак, Катарина Маринковић, Мина Поповић, Маја Симић, Јелена Новаковић, Теодора Пушић, Сара Војнић-Пучар,  Ана Бјелица, Јована Стевановић, Милица Кубура, Надица Драгутиновић, Љубица Кецман, Николина Лукић и Јулија Миловић.

Састав Црвене звезде у мушкој конкуренцији: Вук Милутиновић, Михајло Митић, Александар Гмитровић, Лазар Копривица, Душан Петковић, Александар Околић, Милош Грујичић, Стефан Петровић, Милан Перић, Филип Вујић, Филип Стоиловић, Милан Ћелић, Немања Јаковљевић и Максим Буцуљевић.


 

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

 

Повезане вести

2 comments

CzvBoys окт 12, 2012 at 13:22

Sve sto smo zeleli,sve sto smo hteli!

Reply
Zvezda mi je sve окт 12, 2012 at 12:54

Ne moze nam niko nista, jaci smo od sudbine…

Reply

Leave a Comment