Moja Crvena Zvezda
Домаћи шампионатФудбал

Најава: Доњи Срем – Црвена звезда

Donji Srem - Crvena zvezda
Donji Srem - Crvena zvezda
Donji Srem – Crvena zvezda

 Гостовањем у Новом Саду завршавамо, можемо рећи, историјски период. Не памтимо ни ми, ни старији наши, а верујем да ово није био случај, у скорије време, ни у некој од европских лига, где велики клубови имају више такмичења, да за два месеца један клуб осам пута гостује у десет утакмица! Два пута Кула, Нови Пазар, Крагујевац, Ниш, Ивањица, Суботица и Нови Сад. И мини војвођанска турнеја завршава овом утакмицом. Наредни противник је јако занимљив. Један од оних клубова који показују да у српском фудбалу може да буде боље и искрено се надам да неће пасти у вирове муља и прљавштине и постати само покушај, као многи. Међутим, постоји једна чудна одлика, сада већ и стандардна, и код њих.

ФК Доњи Срем из Пећинаца основан је 1927. године, под именом Борац Пећинци.. Насеље Пећинци, налази се на магистралном путу Е70, са 2.569 становника добија све више физиономију градског насеља. Томе је допринело више фактора од којих су најважнији географски положај који се налази у Доњем Срему, поред ауто-пута Београд – Загреб, на 41. километру од Београда. Са промоцијом Пећинаца у седиште општине 1960. распоређена је много већа људска и материјална подршка у напредак и развој фудбала, а то је кулминирало уласком Доњег Срема 2009. године у Српску лигу Војводине. Најзаслужнији за овај успон клуба су главни финансијери, Миленко Ђурђевић и Милан Алексић. После освајања Српске лиге, група Војводина, клуб је прошле сезоне био вицешампион Прве лиге Србије и самим тим обезбедио историјски подвиг и пласман у Супер лигу и наставио вртоглави успон. Назван је „Нотингем из Пећинаца“ или „српски Хофенхајм“, по узору на успехе данас стабилног немачког бундеслигаша..Хофенхајм је умало завршио као јесењи шампион Бундеслиге одмах по уласку, а Доњи Срем је био први на табели у првих пет кола. Први успеси су везани за вртоглави успон, а две године за редом је и победник квалификационог дела Купа Војводине, за Лав Куп Србије. Дом фудбалера Доњег Срема је познат као Спортски центар „Сувача“, а тренутни капацитет стадиона је 1.500 седећих места. Пошто тренутни стадион не испуњава услове за играње у Супер лиги, започета је реконструкција и проширење стадиона, а планирани капацитет је 3.000 седећих места. Стадион ће бити са свим пратећим садржајима и детаљима, модеран, са ВИП и новинарским ложама. У премијерној сезони у Супер лиги Доњи Срем своје суперлигашке утакмице као домаћин игра на стадиону ФК Војводина, „Карађорђе“ у Новом Саду.

Некада је Бадњевац било најмање место у историји, које је дало суперлигаша (прволигаша), наследио га је Банатски Двор, а данас су то Пећинци. Летос су одбили покушај и апел Напретка да им уступи место у Супер лиги. Амбиције им расту, а чудна одлика напоменута је та да им је председник Миленко Ђурђевић, кум популарног певача Аце Лукаса, а уједно и члан управног одбора комшија, са друге стране брда. Занимљива екипа из Срема игра у „модификованим“ бившим резервним дресовима великог Јувентуса, које користи као гостујућу варијанту. Тренер им је искусни Богић Богићевић, а највећа звезда тима, незгодни нападач Огњен Дамњановић, тренутно трећи стрелац првенства са 5 погодака. Недавно је нови голман тима постао и бивши репрезентативац, Анђелко Ђуричић. Играју отворено и без превеликог респекта против сваке екипе, а победе на старту против комшија и Офк Београда иду томе у прилог.

До сада се нисмо састајали са „српским Хофенхајмом“, као ни са правим Хофенхајмом, тако да ћемо у Новом Саду додати у своју статистику још једног противника и уписати историју.

Аутобус за путовања ће бити миран после овог меча, скоро месец дана, до гостовања Слободи, у Ужицу. То ће бити последње гостовање у јесењој полусезони, осим ако нам у четвртфиналу Купа жреб не додели пут у Ивањицу или Суботицу. Мада бисмо ми највише волели да то буде Чачак. До тада, ми имамо доста посла. Пре свега, Доњи Срем у Новом Саду. А Нови Сад је наш! Напред Звездо!

Доњи Срем – Црвена звезда, 27. октобар 2012. 19:00, Јелен Супер лига 10.коло , стадион : „Карађорђе“, Нови Сад. Директан пренос, Аренаспорт 1.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Какво је Ваше мишљење о овој теми?

Повезане вести

14 comments

monako окт 27, 2012 at 21:04

nasta smo spali da damo jedva dva gola ……….
lukicu -vesicu selekcija igraca vam je za primer.
60 000 000,62 000 000,…kad vam je dosta
Vama robija ne gine.

Reply
aikido окт 27, 2012 at 20:55

auuu,pade mi kamen sa srca više….

Reply
Saša Va окт 27, 2012 at 19:55

Mnogo smo smešni u prvom,jad i beda od Čave,Vešovića,Kasalice i Mladenovića.

Reply
Šeša окт 27, 2012 at 15:54

Jel moguće da ja u Banjaluci moram na Areni 1 u terminu od 19 časova gledati Željezničar – Olimpik, BiH liga?!!!! Pa ovo je gore od onog kad prenosi Prva TV koju imaju samo oni koji imaju Total TV, a to je 10% ljudi u Banjaluci, možda i manje! I još na poslu ne mogu stream otvoriti!

Reply
Sasa cetnik sa Jastrebca окт 26, 2012 at 21:09

Neka se sve crveno belo sjati sutra u Novi Sad.Siguran sam u pobedu nisam arogantan vec imam osecaj.Dakle sutra domaci teren i 3 boda.

Reply
ZVEZDA окт 26, 2012 at 20:55

Sutra bez cetiri gola nema vracanja u Beograd 😛

Reply
mczv окт 26, 2012 at 18:49

Lukicu mars iz zvezde!!!!

Reply
***DeLiJa***1OO% окт 26, 2012 at 18:57

tako je bre!!!!Ajde da zajedno oteramo bagru! 👿

Reply
Cira окт 26, 2012 at 18:02

U pobedu uopste ne sumnjamo,trazimo igru dostojnu Crvene Zvezde.
Danas na poslu su toliko glasni bili grobari u hvalospevima svoje igre protiv Intera da nikako nisu prihvatali moje argumente da ih je Inter potcenio…na kraju sam podlegao pritiscima i rekao -Pa da u pravu ste Partizan je bolji od Intera,pa na kraju vi cete osvojiti L E a ne nekakav Inter-
Ovo sam ispricao tuzan sto se ne prica ovako o nasoj Zvezdi koja je samo pre desetak godina bila Ajfelova kula,ciji su vrh komsije posmatrale iz podnozija…Sada smo predmet ismevanja…nazivaju nas klub zvani -SLEDECA SEZONA- a i kazu da su nam supovci oduzeli pasose-sta ce nam kada godinama ne igramo u evropi…
Zvezda nema vremena vise ni trena da gubi vreme sa trenerima koji joj ne mogu dati nista dobro,a i sa presporim zastarelim igracima koje menadzeri jedino Zvezdi mogu da uvale,jer neko od toga ima deo..Do kraja ove polusezone pasce maske i tacno ce se znati istina koliko moze nas trener i koliko vrede igraci svako pojedinacno…samo se nadam da nece biti kasno.

Reply
rille83 окт 26, 2012 at 20:24

Ma mozemo sr.ati i mi i oni. Nas fudbal je takav da ti prekretnicu pravi jedna utakmic. Da smo mi prosli bordo videli bi koju pricu sad pricali i kakvu igru gledali. Isto tako da oni nisu usli u le sad bi id bio haos u klubu ali jbg usli su,napalili se,zive za evro meceve a ovde igraju prijateljske. Kada smo mi igrali s Bordoom svi su pricali kako smo dobri e tako i oni sinoc ali to su te utakmice jedna u par godina kada se nalozis,velikani ne znaju nista o tebi,podcene te. A veruj te mi da je Inter truba,pa njih je bre tukao hajduk alnd,ja sam znao da ce njih napaljeni patlidzan da iznenadi a kladim se da sad igraju Inter i Bordo francuzi bi ih naduvali. Inter a i italijanski fudbal je stvarno los u poslednje vreme. Meni je samo zao sto te franjevce ovde nema ko da spusti na zemlju. A ono njihovo navijanje sinoc i nasi mediji danas pa bas zalosno,nasli da se k.urce u pozorisnoj atmosveri!

Reply
VESICU ODLAZI! окт 26, 2012 at 22:03

Ciro i ja se slazem stobom sto se tice igre i igraca,ali to sta kompleksasi pricaju uopste nemoj da te tangira.Realno,oni su igrali dobro tj. sasvim solidno ali protiv DRUGOG TIMA INTERA!Oni sad hoce da istaknu samo ime INTER i zele da veruju kako su eto sposobni da odigraju ravnopravno sa gigantom.Realno iz prve postave su bili samo Kambijaso i Kasano tj. Handanovic,kasnije usao Palasio i Zaneti.Oni ostali su druga klasa sto se i videlo,a cim su usli Zaneti i Milito odma su ih stisli 10 min i dali im ga.Kazem ti,pusti ih neka se tese pa ce videti kad puknu od Stamenog i druzine ko zvecka.Nego mi treba da gledamo sebe i napredujemo iz utakmice u utakmicu.Sutra verujem da cemo odigrati efikasan mec uz naravno pobedu i jos bolju igru.Cini mi se da ide to nabolje od Borce,preko Dzobe a nastavak niza sledi sutra i nadalje.VESICU I LUKICU SIKTER IZ ZVEZDE!!!

Reply
era окт 26, 2012 at 17:34

A ja zelim samo jedno, da Zvezda bude sampion!

Reply
qwerty окт 26, 2012 at 18:16

Sa Lukicem nikada.

Reply
Delija окт 26, 2012 at 17:09

Trazimo pobedu i nista vise … 😉

Reply

Leave a Comment