Moja Crvena Zvezda
Женски фудбалФудбал

Правна комисија о ЖФК-у

ŽFK Crvena zvezda

Утакмица 11. кола Прве женске лиге, између Црвене звезде и Спартака, како је познато, није одиграна. То је последица захтева Спартака да се наш клуб елиминише из лиге, због наводних малверзација око пререгистрације клуба и играчица.

Спартак је одавно упутио захтев Правној комисији, која је јуче почела са решавањем овог случаја, и то како „Журнал“ наводи, неповољно по њихов захтев.

Јуче су се састали Драган Денчић, Предраг Матић, др Дејан Шупут, Жарко Стевановић и Душан Миловановић како би одговорили на захтев Комисије за жалбе ФСС, којој је жалба упућена од стране Спартака.

Како је МЦЗ и раније наводио, све што је било дискутабилно по мишљењу Спартака, свакако нема утицаја на такмичарски део, па ће њихов захтев за елиминисањем Црвене звезде из лиге, највероватније бити одбијен.

У одговору на жалбу пише: „За промену седишта клуба, обавеза прибављања сагласности није прописана одредбама Закона о спорту, Статута ФСС, Статута ФС Београда, а ни правилника фудбалске организације. Промена седишта клуба је без значаја за статус већ регистрованих играчица, а питање брисања клубова из регистра, због промене седишта, није регулисано правилницима.

Такође, утврђено је и да је ЖФК Црвена звезда одрадио све што је требало, да је поднео папире АПР-у и да је клуб регистрован, те нема повреде материјалних прописа, као ни злоупотреба. Очекује се да се ускоро чланови Правне комисије ФСС поново састану и донесу коначну одлуку поводом овог случаја.

Остаје питање које смо и раније поставилишта ће се сада десити са утакмицом која није одиграна, а како ствари стоје, постојали су сви правни и фудбалски предуслови, да се одигра?


Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

 

Повезане вести

6 comments

Zvezda mi je sve нов 28, 2012 at 19:12

Jbs ti Spartak, Mi smo Sampioni!!!

Reply
Možda vam se (ne)svidi нов 28, 2012 at 19:00

Srbija je zemlja čuda :mrgreen:
Posle nam uvek neko drugi kriv kad nas natakare na onu stvar 😯
.
Za sud u Hagu niko nije kriv ako se dokaže da nije Srbin.
Za sud FSS svako je kriv ako se dokaže da nije zvezdaš :mrgreen:
.
Priča još uvek nije gotova, zapravo tek sada počinje. Ali odvijaće se pred nekim ozbiljnim institucijama i, verujte mi, neće im trebati godinu dana kao ovim nesrećnicima iz FSS…
.
Opet će jadna Srbija, zemlja čuda međ’ šljivama i svinjama, izaći na loš glas i opet će nam neko drugi biti kriv… :facepalm:

Reply
Lucano дец 5, 2012 at 18:47

Registrovano 3:0 za nas. Tako vam i treba kada se bavite svim stvarima osim fudbalom…

Reply
Zeljko нов 28, 2012 at 16:22

3-0 za Zvezdu i gotovo,pa nek i sledeci put ne izadju na teren.

Reply
maxx нов 28, 2012 at 15:42

Ipak ce ovo kako mi se cini resavati uefa,najveca smejurija je da brisovnica nije potrebna da bi se preslo iz jednog saveza u drugi, ali u ovoj zemlji je sve moguce,takva odluka je normalna pa nece valjda neko iz saveza da prizna da je muckao.

Reply
igor нов 28, 2012 at 15:54

ooooooo…. Max , opet Vi iz Subotice PRVI na Zvezdinom sajtu. Lepo je sto nas pratite. Ali Max , ko si ustvari Ti? koja je tvoja uloga u svemu?

Reply

Leave a Comment