Moja Crvena Zvezda
КошаркаРегионална лига

Вукоичић пред Широки: „Екипа Широког се унапред отписује, а то није добро“

Кошаркаши Црвене звезде ДИВА у недељу од 17 сати у Пиониру против широког јуре десету узастопну победу. Иако су црвено-бели на папиру условно речено фавотити, очекује их веома тежак задатак. Ту чињеницу је посебно апострофирао и тренер црвено-белих Влада Вокичић у најави меча:

– Играње са екипама које имају звучна имена у ростеру, или и сами имају звучно име је створило једну лажну слику да постоје велики и мали тимови. Већ се праве калкулације ко су ти тимови са којима ћемо можда имати проблеме или нећемо, односно неке победе се већ унапред уписују. Екипа Широког се унапред отписује, а то није добро. Ја сам анализирајући њихову игру и припремајући свој тим рекао да је ово за нас једна од важнијих утакмица. Све што смо урадили, мислим при томе на победе у гостима, на неки начин неће вредити уколико то не буде оверено победом у недељу. Наравно, неће бити лако и утакмица није унапред добијена. Разлози због чега мислим тако су бројни – рекао је Вукоичић и потом додао:

– Широки игра без притиска који можда имају други тимови. Већ годинама су редовни учесници АБА лиге. Направили су разумну причу, знају шта хоће и колико могу. Прошле године су изборили улазак у европско такмичење, али су били свесни да то није нешто што могу са својим могућностима да испрате. То говори о стабилности око и на терену, и о реалним плановима које праве. Годинама имају добар план рада што се показује и кроз то што су им млађе селекције годинама најбоље у БиХ. Те играче плански приремају за први тим. Они сигурно неће бити последњи у АБА лиги, а све што ухвате између је премија за њих уколико остваре основни план – афирмацију младих грача. Широки можда нема звучна имена, али запамтите њихов састав. Верујем да ће многи од њих имати значајне каријере кроз само пар година.

Стратег црвено-белих је истакао да у екипи Широког влада одлична атмсофера и да се играчи међусобно одлично познају:

– Ослањају се на домаће играче, углавном „произведене“ у свом клубу. Најбоље утакмице су играли против најјачих тимова, можда управо због потценивања од стране тих клубова, као и због сопствене високе мотивације. Немају играча који је незаменљив, увек неки други играч искочи у први план и то буде довољно за сасвим добру игру у нападу. Играју паметну одбрану, користе своју младост за агресију и промене ритма, играчи им добро контролишу простор у зони шута и испод коша. Ценим и колегу Ивана Велића тренера Широког, који је тамо дуго. Да закључим, ово је непријатна утакмица, биће важно да ову утакмицу схватимо као једну од битнијих да би оверили победе у гостима. Наши добри резултати су препорука навијачима да нас поново подрже у великом броју. Њихова подршка нам пуно значи, а исто тако значи и противнику, у негативном контексту – до најситнијих детаља анализирао је екипу Широког Вукоичић.

На питање да ли серија победа представља оптерећење или мотивацију Вукоичић је одговорио:

– Комбиновано. Са једне стране то прија јер диже самопоуздање. Ми не бројимо, то нам није циљ, али због ове серије се осећамо боље и више верујемо у то што радимо. Надам се да нам то понекад неће одвући пажњу и да се неће одразити на неки резултат. Стално причамо о томе и засад није било негативних последица. Некад ћемо наравно и да изгубимо, али волео бих да то не буде због потцењивања противника и заблуде да смо непобедиви.

Ближимо се крају првог дела АБА лиге, да ли можете да издвојите екипе који су фаворити за фајнал фор – било је још једно од питање новинара.

– Постоји више тимова него што је то можда било претходних сезона који равноправно конкуришу за високу позицију. Игокеа и Партизан су играма и константом кроз резултат заслужено ту где су. Цедевита, Будућност и ми смо изједначени на табели. Мислим да ће и до краја бити слична ситуација, с тим што бих волео да се ми што раније одлепимо од тих тимова. Све то су квалитетне екипе које могу да издрже висок ритам игре кроз читаву сезону. Друга група тимова су Раднички Крагујевац, који поседује потенцијал који још није у потпуности исказао, МЗТ који су сви прерано отписали, као и Олимпија и Цибона, који су изузетно добри тимови који имају неочекивано лош скор. Нисам толико добар прогнозер због тога што је тешко предвидети шта може да се деси ван терена – повреде, финансије и све друго што прати рад клубова. Понављам мојим играчима да смо ми практично на четвртини сезоне и после прве четвртине ништа велико није направљено. Још доста мора да се игра – закључио је Вукоичић.

Улазнице за меч 11. кола АБА лиге Црвена звезда ДИВА – Широки продаваће се у суботу 1. децембра на благајни стадиона Црвене звезде од 11. до 19 сати, а на дан утакмице у недељу 2. децембра моћиће да се купе на билетарници Пионира од 14 до 17 сати. За трибине потребно је издвојити 200, за партер 500 динара. Плава и бела ложа коштају 700, а ВИП ложа 1000 динара.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

22 comments

forza stella rossa дец 1, 2012 at 03:47

Malo mi je cudno sto se Vukoicic ovoliko uznemirio zbog Sirokog….Toliko upozorenja nije bilo ni pred derbi….Imamo veoma iskusan tim koji se sigurno nece opustiti,znaju oni sta treba…Ne vidim razlog tolikoj panici jer igramo odlicno i samouvereno!

Reply
bob нов 30, 2012 at 21:54

Samo završavajte posao u prve tri četvrtine. Još jedan horor neću podneti… Čuka mi je oslabila… Nije mi dobro… Idem da spavam da čuvam snagu ZA NAŠU ZVEZDU!!!!!!

Reply
bojan нов 30, 2012 at 20:59

stisati euforiju i korak po korak

Reply
Libijac нов 30, 2012 at 17:45

da je Pesic trener i ove godine imali bi skor 3-7. a on bi jos pricao kako treba vreme da se uigramo, kako ne moze nista preko noci da se napravi! garantujem vam da bi nasa igra u ovom nmomentu licila na blagi uzas!!! videcete sta ce u Bajernu da uradi, daj Boze da odradi celu sezonu, to ce biti maksimum!!!

Reply
CEBEP нов 30, 2012 at 22:27

Da vidim sta bi ti uradio da ti je prvi plej Covic.

Reply
CZHN нов 30, 2012 at 17:06

Samo široko… 😛

Reply
Sasa нов 30, 2012 at 16:51

Nevolim kada gubimo, ali mislim da bi bilo pametno izgubiti od Orleana i Kahe. Pobeda Kahe protiv Sasarija donela bi nam drugo mesto u grupi, i lakse protivnike. Lokomotiva i Spartak su dobre ekipe, ali su Uniks i Galata sigurno najace ekipe u evrokupu.

Reply
SCHULTZ нов 30, 2012 at 17:45

neka oni misle o nama i neka nas izbegavaju, realno mi nemamo cega da se plasimo…………surovi smo

Reply
Zvezda!!!! нов 30, 2012 at 15:34

Gospodin VUKOJICIC,gospodin Covic…GOSPODSKA ZVEZDA!!!!!!!!

Reply
Ivan нов 30, 2012 at 15:59

VUKOICIC druze!

Reply
bob нов 30, 2012 at 21:56

Tako je, prijatelju. Konačno da neko primeti da se uzdižemo na onaj način na koji treba. Gospodska.. To je prava reč 😛

Reply
Transfers нов 30, 2012 at 14:55

Steta smo smo propustili neke mlade talente poput Hezonje (Barsa),Daria Sarica (Cibona),a Papalukas,Nikolas,i Rikardo Mars su slobodni igraci,ovaj nas tim je odlican,svi se super slazi ali ako ekipu mozemo da ucinimo jos boljom zasto onda ne bi smo doveli bar jednog od trojice gore navedenih slobodnih igraca.Bicemo u grupi sa Uniksom,verovatno Galatasarajem,i Ulm-om ili Soleom,a Uniks i Galata imaju veoma jake ekipe.

Reply
Ivan нов 30, 2012 at 16:02

Ah Rikarado..zeljo nasaaa..Covicu apeluju navijaci,daj ga bre!!! 😀

Reply
bojan нов 30, 2012 at 20:57

JEBO TE MARS on je mogao da igra samo u onoj propaloj zvezdi, da vredi igrao bi sada negde. Ona zvezda nije imala ni igrace ni plate ni trenera, to ne moze da se meri . Ova tri stranca su ekstra, napokon pogodak, bilo bi dobro kad bi ih zadrzali i sledece sezone ali to je nemoguce.

Reply
kale нов 30, 2012 at 14:48

Ima da ih pocepamo ko pacov dokumenta.:)

Reply
Vlajko нов 30, 2012 at 14:57

Ili kao svinja masan džak 😀

Reply
Filip нов 30, 2012 at 15:25

ili ko siroce napolitanku

Reply
Libijac нов 30, 2012 at 17:46

ili ko Partizan Zvezdu u zadnjih 10 godina! sta se moze tako je bilo, nema nikakve ljutnje!

Reply
Бранимир нов 30, 2012 at 22:16

Или ко Либијац Гадафија.

Dzoni нов 30, 2012 at 15:37

Kao Vujosevic masan dzak mislis? 😀

Reply
n нов 30, 2012 at 16:00

Da ih unistimo kao Tadic drzavu 😀

Reply
Red Star нов 30, 2012 at 16:40

Ima da ih pocepamo k’o terijer naslovnu stranu ZOV-a. 😀

Reply

Leave a Comment