Moja Crvena Zvezda
Европска такмичењаОдбојка

ЛШ: Звезда-Факро Мушина 6. део

У оквиру 5. кола Лиге шампиона одбојкашице Црвене звезде ће дочекати старог знанца, екипу која им никако не лежи и која је у претходних пет дуела однела свих пет победа. Да ли ће шести сусрет донети прву радост за наш тим? Уторак, 18 часова, дворана “Шумице“, Црвена звезда-Факро Мушина.

Досадашњи ток Лиге шампиона показао је да је млади тим Црвене звезде још увек “зелен“ за тако јако такмичење, али борба за прва два места у групи Ф је веома занимљива. На челу табеле издвојила се екипа Локомотиве из Бакуа која има све 4 победе, али борба за друго место је у пуном јеку, па ће одбојкашице Мушине доћи у Београд под морањем да освоје максимална 3 бода, јер би сваки други резултат дао предност екипи Динама из Москве (уколико оствари победу на домаћем терену).

Са друге стране, Звезда ће и у овај меч ући растерећено, са јединим морањем да “остави срце на терену“, па ће ово бити прилика да се потврди узлазна путања форме и да још једном дечурлија са Маракане покаже да се у Љутице Богдана 1 налази највећи одбојкашки расадник талената у Европи.

Очекивања пред утакмицу Црвена звезда-Факро Мушина изнеле су Николина Лукић и Љубица Кецман на конференцији за медије која је одржана данас у Београду.

„Екипу Факро Мушина веома добро познајемо, већ трећу годину играмо против њих. Сигурна сам да они долазе овде са највишим амбицијама, важе за фаворита с обзиром да од наше утакмице њима зависи даљи ток такмичења. Сигурна сам да ће овде дати свој максимум. Са наше стране не постоји неки велики притисак, за екипу која је млада попут наше је велика част и искуство што играмо у елитном такмичењу као што је ЛШ. Надам се да ћемо успети да пружимо солидан отпор као што смо то радиле у предходним утакмицама. Позивам публику да дође у што већем броју и да нас подржи. Наравно и до сада је било доста публике и искрено се надам да ће доћи тај тренутак кад ће доћи навијачи као што су били на неколико утакмица мушке екипе.“ – рекла је Љубица Кецман

„Факро Мушина је једна изузетно добра и искусна екипа и сигурно да овде долазе са највишим амбицијама. Они у ту утакмицу улазе као апсолутни фаворити што не значи да се ми нећемо борити. Баш напротив, даћемо свој максимум. Како бисмо пружили отпор таквој екипи  морамо свести наше грешке на минимум. Морамо искористити њихове грешке и то је сигуран пут ка освајању сетова и можда остварењу победе. Лига шампиона је за нас била велико искуство. За нас је ипак приоритет домаће такмичење.“– изјавила је Николина Лукић.

Телевизија Арена спорт најавила је директан пренос утакмице на свом првом програму.

 

 

 

 

 

 

 

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

 

a href=“http://www.mojacrvenazvezda.net/forum/“ target=“_blank“

Повезане вести

1 comment

CZHN дец 3, 2012 at 23:01

Nadam se da ce se organizovati podrška-zaslužuju najbolje moguće.

Reply

Leave a Comment