Moja Crvena Zvezda
КошаркаРегионална лига

Савовић:“ Свесни смо важности утакмице „

Путешествије кошаркаша Црвене звезде ДИВА се наставља. Тек што су се вратили из Француске, где су забележили пету узастопну победу у Еврокупу против Орлеана, црвено-бели већ у петак путују у Подгорицу на дуел са екипом Будућности.

Излишно је говорити колико Звезду чека тешко гостовање, с обзиром да је Будућност одувек била неугодан домаћин. Ова чињаница посебно добија на значају ако се зна да је Звезда последњи пут славила у Морачи у сезони 2003/2004.

Ипак утакмица која је на програму у суботу 8. децембра од 19 сати биће једна сасвим нова прича. Јер, Звезда у главни град Црне Горе долази на крилима 11 узастопних победа и додатно осокољена обезбеђиним пласманом у другу рунду Еврокупа са жељом да настави своју тријумфалну серију. То је потврдио и крилни-центар црвено-белих Борис Савовић.

Свесни смо тежине и важности утакмице. Знамо шта нас чека и знамо да је јако тешко победити Будућност на њеном терену. Зато ћемо сви до једног пружити максимум и трудићемо се да забележимо још једну победу. То ћемо моћи да остваримао само ако будемо играли веома чврсто и агресивно, а борбеност буде на нивоу из претходних мечева – почео је причу Борис Савовић.

Својевремено је Савовић био првотимац Будућности и зато одлично познаје по ком принципу функционише тим из Подгорице:

Тренер Дејан Радоњић увек се труди да формира екипу која може дуго да игра заједно. И ове сезоне Будућност има доста младу екипу са неколико искуснијих играча као што је Чедомир Витковац који игра у врло доброј форми. У прошлом мечу са Билбаом играли су на једну лопту што је довољан показатељ њиховог квалитет. Такође, занемарљив фактор свакако неће бити ни публика, јер је атмосфера у Морачи одлична.

На питање да ли чињеница да осам година Звезда није победила у Подгорицу ствара додатно оптерећење Савовић је рекао:

Нема притисак. Истина је да Звезда дуго није славила у Подгорици, али за нас то представља додатни мотив. Свака утакмица за носи посебну драж, има специфичну тежину. Свесни смо шта евенуталном победом добијамао и жељни смо да докажемо да то можемо да урадимо. Основа за то имамо, јер смо у доброј форми, атмосфера у екипи је изванредна, дишемо као један и то ћемо покушати да искористимо – закључио је Савовић.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

 

Повезане вести

2 comments

Goran дец 8, 2012 at 19:04

Alliens brothers 🙂

Reply
Petarr дец 7, 2012 at 23:37

Moj ljubimac i po mom misljenju posle Rakocevica najvece pojacanje… samo udri Boki legendo ! 😎

Reply

Leave a Comment