Moja Crvena Zvezda
Клупска дешавањаФудбал

Писмо в.д. Генералног секретара члановима

 Поштовани Звездаши, чланови фудбалског клуба Црвена звезда,

Обавештавамо вас да ће по други пут у 2012. години бити одржани избори за Председника ФК Црвена звезда на којима ће сви пунолетни чланови Црвене звезде са уредно плаћеном чланарином имати право гласа. Гласање ће бити одржано на само једном бирачком месту, у ЛАВ медија центру стадиона Црвена звезда у понедељак 17. и уторак 18. децембра. Такође вас обавештавамо да овога пута, за разлику од мајских избора неће бити биран састав Скупштине клуба, већ само нови Председник. Гласање ће бити могуће и електронским путем.

Време за изборне радње је смањено са 90 на десет дана и то је најбитнија промена у Правилнику о изборима. Тренутак у коме се налази Црвена звезда је изискивао овакав потез због опште познате ситуације у фудбалском клубу и неопходности избора новог Руководства Црвене звезде. Позивамо вас да се на изборе одазовете у што већем броју и да својим гласом заједно поведемо нашу Звезду у боље сутра.

У наставку вам преносимо писмо в.д. Генералног секретара Стефана Пантовића упућено свим Звездашима односно члановима клуба са правом гласа.

„На основу члана 37. Статута ФК Црвена звезда и члана 8. Правилника о изборима у ФК Црвена звезда, Генерални секретар ФК Црвена звезда дана 07.12.2012. године, члановима ФК Црвена звезда доставља следеће

ОБАВЕШТЕЊЕ
О ИЗБОРИМА ЗА ПРЕДСЕДНИКА У ФК ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 
17. И 18. ДЕЦЕМБАР 2012.ГОДИНЕ

БИРАЧКО ПРАВО

Право да бира председника Клуба има сваки пунолетни члан ФК Црвена звезда који испуњава услове из чл. 8., чл. 9. и чл. 10. Статута ФК Црвена звезда.

Списак чланова је закључен даном расписивања избора и сматра се закљученим бирачким списком.

Чланови ФК Црвена звезда који се учлане у клуб после 7. децембра не могу да гласају у овом изборном циклусу.

ФК Црвена звезда ће објавити 8. децембра колико регистрованих чланова Клуба са уредно плаћеном чланарином за 2012. годину имају право да бирају Председника Клуба.

Уколико се члан ФК Црвена звезда који испуњава све услове не нађе на бирачком списку он има право све да писаним захтевом који се упућује Изборној комисији (путем поште или елетронским путем) уз доказе о испуњавању услова буде увршћен у бирачки списак, најкасније 48 сати пре почетка гласања на званичном сајту Клуба. О захтеву за за накнади упис у борачки списак одлучује Изборна комисија по хитном поступку.

Сваки члан Клуба има право да изврши увид у бирачки списак, најкасније 48 сати пре почетка гласања на званичном сајту Клуба.

ОРГАНИ ЗА СПРОВОЂЕЊЕ ИЗБОРА 

Органи за спровођење избора су Управни одбор, изборна комисија и бирачки одбори.
Управни одбор:

  • расписује изборе;
  • стара се о регуларности спровођења избора;
  • прати примену и даје објашњења у вези са применом Правилника о изборима.

Изборна комисија:

  • образује један или више бирачких одборе и именује председнике и чланове бирачких одбора;
  • спроводи процес избора;
  • обавља друге послове предвиђене овим правилником.

Бирачки одбор непосредно спроводи гласање на бирачком месту, обезбеђује правилност и тајност гласања на бирачком месту и обавља друге послове одређене овим правилником.

КАНДИДОВАЊЕ

Кандидат за председника може да буде сваки члан Клуба који је члан најмање годину дана до тренутка закључења бирачког списка и кога предложи Управни одбор Клуба или најмање 500 чланова Клуба.

Члан Клуба може да подржи кандидатуру само једног кандидата за Председника Клуба.

Кандидатуре се подносе изборној комисији најкасније пет дана пре одржавања избора.

Пријаве садрже име, презиме, занимање кандидата, годину рођења и годину учлањења у Клуб као и кратку биографију кандидата.

Изборна комисија пријаву кандидата одмах Управном одбору, да испита да ли кандидат испуњава услове за кандидатуру из Статута и Правилника о изборима. Управни одбор је дужан да у року од 24 сата донесе одлуку о прихватању или неприхватању кандидатуре за председника.

Услови које кандидат за председника Клуба треба да испуни су следећи:

  • да је члан Клуба најмање годину дана;
  • да је угледан члан друштва и да је познат и поштован у професији којом се бави;
  • да није осуђиван за кривична дела за која је законом, као посебан минимум казне, прописана казна затвора у трајању од 5 година или дужа казна.
  • да има искуства у руковођењу или да је угледан спортиста или спортски радник.

Изборна комисија  обавештава подносиоца пријаве да ли је кандидатура прихваћена или не у року од 24 сата од доношења одлуке.

По истеку рока за пријаву кандидата за председника, изборна комисије објављује листу кандидата за председника. Редослед кандидата се утврђује азбучним редом по презимену. На листи се налази презиме и име кандидата и занимање.

КАМПАЊА 

Сваки кандидат за председника има право да на пригодан начин обавести чланове Клуба о свом програму и активностима.

Вођење кампање преко јавних гласила је допуштено али је кандидатима забрањено да говоре о другим кандидатима без уважавања, да их јавно вређају и омаловажавају, да их дисквалификују као недостојне за обављање функције Председника Клуба као и да коментаришу друге кандидатуре на непристојан начин. Кандидати морају да се придржавају правила која важе за наступе у јавним гласилима и у изборним материјалима које шаљу члановима. Овакво понашање сматра се грубом повредом изборне процедуре и  одбор задржава право да дисквалификује таквог кандидата.

Сваки кандидат за члана Скупштине има право да на пригодан начин обавести чланове Клуба у свом региону о својој кандидатири.

СПРОВОЂЕЊЕ ИЗБОРА 

Гласање за председника Клуба обавља се 17. и 18. децембра, у складу са одлуком о расписивању избора.

Гласање се врши:

  • на бирачком месту – стадион ФК Црвена звезда
  • путем електронске поште са е-маил адреса које су верификоване од стране Службе за чланство ФК Црвена звезда;

Гласање за председника Клуба обавља се од 09 – 20 сати у данима који су одређени као изборни дани, а у складу са правилима које прописује изборна комисија.

Сваки члан гласа лично.

Приликом гласања на бирачким местима члан мора да има са собом чланску карту Клуба као и идентификациони документ са сликом (личну карту, пасош или возачку дозволу).

Члан у току избора може да гласа само једном.

Гласање је тајно.

Гласачки листић за председника Клуба  садржи:

  • констатацију да се гласа за председника клуба са даном избора;
  • редни број који се ставља испред имена кандидата;
  • име, презиме и занимање кандидата за председника клуба;
  • напомену да се гласа за само једног кандидата заокруживањем редног броја.

Чланови који гласају путем електронске поште добијају електронски гласачки листић који им доставља служба за чланство ФК Црвена звезда.

УТВРЂИВАЊЕ РЕЗУЛТАТА ИЗБОРА 

На основу записника са бирачких места који се достављају одмах по сачињавању, изборна комисија утврђује резултате избора.

Записник се доставља изборној комисији.

За Председника Клуба је изабран кандидат који је добио највише гласова.

Уколико је више кандидата добило исти број гласова за Председника, изабрани Председник се одређује жребом на седници Управног одбора на којој присуствују кандидати за Председника за које се врши жребање. Жребање врши најстарији изабрани члан Скупштине.

Изборна комисија има 24 сата од тренутка затварања бирачких места да саопшти резултате избора за председника Клуба.

Резлутати се утврђују тако што изборна комисија сабира гласове са бирачких места са гласовима који су пристигли електронском поштом.

Изборна комисија утврђује одлуком резултате избора за Председника клуба.

Одлука се објављује на званичном сајту и огласној табли Клуба.

ЗАШТИТА ИЗБОРНОГ ПРАВА 

У случају повреде изборног права, сваки бирач, кандидат за Председника има право да поднесе приговор Изборној комисији због неправилности. Приговор се подноси у року од 24 часа, а Изборна комисија је обавезна да на приговор одговори у року од 24 часа.

Позивамо вас да се наредних дана искључиво преко Званичног гласила фудбалског клуба Црвена звезда, односно сајта www.crvenazvezdafk.com информишете о свим новим информацијама везаним за непосредне изборе за Председника ФК Црвена звезда и начину њиховог спровођења.

С поштовањем,
Стефан Пантовић
в.д. Генералног секретара“

Правилник о изборима у ФК Црвена звезда

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

 

Повезане вести

26 comments

MILAN KG дец 8, 2012 at 17:50

kad su u pitanju izbori treba vratiti stari sistem da skupstina bira a ne ova lakrdija izbori k… palac 7000 clanova odlucuje o sudbini kluba tako je rezizabran lukic. da je sve ok da imamo sto hiljada clanova to bih imalo smisla ovako je to smejurija cirkus, da se predstavi da se u zvezdi radi kao u realu i barsi to je neuporedivo u bilo kom smislu ovde se puni marakana kad je uzaz dzabe a kad se placa bude izmedju 10 i 12 hiljada ljudi.

Reply
otpisani101 дец 8, 2012 at 17:36

danas je dan slave crvene zvezde kada je postala prvak sveta…malo li je?…cestitamo…i kada nam sada pricaju da je zvezda u opasnosti da nikada vise ne osvoji titulu u srbiji i da se ugasi,to je neverovatno…radna grupa treba da zna da je dosla da klub izvadi iz krize a ne da nam serviraju depresivne i pesimisticke informacije…vec mi zaista idu na zivce pa i od covica da je zvezda u opasnosti da ne postoji…pa zasto su onda dosli?…da nam to kazu…posle podrske nesposobnom jankovicu i radna grupa je pod sumnjom pogotovu sto je stojadinovic izjavio da ce raditi bez para,pa sada nece da oprosti dug…i govorio o jankovicu sve najgore ,sada odjednom veruje da je dobar trener…ovde se ne zna ko je ko i zato samo zvezda je zivot, a mali ljudi su sitnice…

Reply
bob дец 8, 2012 at 14:28

Samo da bude bolje. Strpljenja i vere nam polako ponestaje, ali nismo postali ni prvaci Sveta preko noći. Mi, Srbi, imamo veoma izražen kult ličnosti. Imamo tu potrebu da se vezujemo za spasioce, a da lopove, koji su i sami nekad bili spasioci, šaljemo na lomaču. Neka dođe bilo ko, samo da se nazre izlazak iz krize. Majku joj, još je više volim…

Reply
CzvBoys дец 8, 2012 at 13:49

Kao sto neko pomenu ispod u komentaru Nikolovskog, mislim da i njega posebno treba najuriti,to je toliko odvratan čovek da je ne moguće.Lik se šlihto vesiću i lukiću,bio protiv Dzaje a sada se tom istom Dzaji dodvorava i planira da ostane u klubu.Andjus ga je takodje pomenuo u nekoj od svojih emisija i svima je jasno o kakvom se poltronu radi.Treba rastjerati sve ljude koji su bili u klubu za vreme lukicevog i vesicevog mandata,a tu spada i doticni Nikolovski,sve vreme su znali u kakvoj je klub dubiozi a o svemu su ćutali.NIKOLOVSKI MARŠ IZ ZVEZDE!

Reply
MILAN KG дец 8, 2012 at 17:35

bas sam ja hteo da kaze o nikolovskom taj ljigavac mi se gadi treba ga najuriti covek koji svaku konferenciju sapuce nesto treneru secamse kad je prosinecki pricao i na pitanje novinara zasto je zvezda igrala lose nikolovski kaze nismo gledali istu utakmicu. to je i prosinecki ponovio on odredjuje koja pitanja mogu a koja ne mogu da se postave uzas.

Reply
Mare дец 8, 2012 at 12:40

ljudi evo cekam dva dana i ne mogu vise, nemojte ovog jankovica moolim vas bicemo 4 na kraju sezone.covek je potpuni promasaj. sva ostala kadrovska resenja su mi ok ali ovo je stvarno ludilo da ostavljaju coveka koji je izgubio od spartaka ,jagodine ,ofk debakl protiv vojvodine nemojtee bre

Reply
delija_md дец 8, 2012 at 09:00

http://www.sportske.net/vest/domaci-fudbal/moze-li-srbija-do-organizacije-ep-2020-106741.html
Nevezano za situaciju u Zvezdi, mislim da bi Zvezda mogla da izvuče najviše koristi od EP2020. Pa neće se utakmice EP igrati na JNA koji ima kapacitet pomoćnog stadiona Barselone(30000 mjesta), nego na najvećem i naljepšem stadionu na Balkanu i šire. Samim tim naš klub bi privukao mnoštvo sponzora. Mislim da se svaka prilika koja nam se ukazuje treba iskoristiti, pa tako i ova mogućnost da na račun saveza sredimo Marakanu (pod uslovom da se FSS uključi u ovaj Platinijev projekat).

Reply
ssss дец 8, 2012 at 02:49

dzaja je zakon svi koji mrze jankovica, isto dzaja zna sta se radi ako je dobro on utice na ceo tim i boli mene k…. ko je trener kad je dzaja tu ….

Reply
milos дец 7, 2012 at 23:59

PRIVATIYACIJA!!!!!!!!

Reply
Chinez дец 7, 2012 at 23:57

Sad bi bila najjaca fora da se kandiduje Lukic i da svi glasaju za njega iz fazona, nadajuci se da ce jedini to uraditi… 😀

Reply
aleksandar sd дец 7, 2012 at 23:31

Na sosu je u toku konferencije bila vest da saradnici lukica i vesica vise ne posecuju Zvezdu i da samo jos nikolovski bestidno pokusava da se uvuce u klub a bio je protiv dolazka Dzajica. Dobro ako nista drugo bar smo se resili njosvi debele i pomocnika lopovskog ako nista drugo bar necu imati kosmare sto se tice njih, a voleo bih da ih sad malo privedu do Pozarevca. Pozdrav za lopova i zapamti da dug necemo zaboraviti sto si napravio!

Reply
Heroes дец 7, 2012 at 23:42

Gde to pise?

Reply
aleksandar sd дец 7, 2012 at 23:51

Bilo je u toku konf…dole je isao tekst o lukicu,vesicu i nikolovskom ko je gledao video je. Pisalo je poslednja vest.

Reply
Ryber Palunko дец 7, 2012 at 23:05

Izbori su već završeni. Ostankom Jankovića na klupi izabrana je…propast.

Reply
Danijel дец 7, 2012 at 23:02

Dzaja za predsednika , Stojadinovic za sportskog direktora, Covic za finansije, Brocic za marketing Jankovic trener, i Legende u skupstini.

Reply
Goran дец 7, 2012 at 23:26

Samo ne Stojadinović. Čovek koji neće da oprosti dug Zvezdi i nije za Zvezdu. Nešto muti bojim se.

Reply
deki delija дец 7, 2012 at 21:23

А ми теби писмо да отерате Јанковића што даље од Звезде!!

Reply
KopreNedri дец 7, 2012 at 21:04

http://www.rezultati.com/utakmica/bsms1sPg/#detalji-utakmice Babalj danas dva gola za reprezentaciju, jeste da su igrali protiv Guama, ali je za spomenuti

Reply
Ryber Palunko дец 7, 2012 at 23:09

Brate, znaš da je Guam zemlja (ostrvce, doduše), s najvećim brojem zmija po kvadratnom kilometru (kako li se već mjeri) i bez ptica, pošto su ih ove zatrle. Čisto onako.

Reply
Chinez дец 7, 2012 at 23:30

Babalj je vrlo dobar napadac, valjda ce dobiti sansu.

Reply
MILAN KG дец 8, 2012 at 17:39

on samo tim domorodcima,busmanima aboridzinima… moze da da gol

Reply
otpisani101 дец 7, 2012 at 20:58

nova uprava treba da shvati da nijedan klub u srbiji nema para i da pare nisu alibi za lose rezultate…zvezda treba zbog renomea da osvoji titulu u srbiji gde svi klubovi jedva funkcionisu a ne u spaniji ili engleskoj…jer postaje vise dosadna prica o besparici i vec nas polako spremaju da jos 100 godina cekamo titulu…bolje da su smenili jankovica i doveli boljeg trenera koji bi sa nasom decom sigurno imao bolje rezultate…ovako se agonija nastavlja u serijama…mogla je bar radna grupa da napravi cistke u upravi a ne da se fotografise sa anticem i nikolovskim ,nedostaje samo vesic pa da bude sve je isto,samo njega nema(mislim na lukica)…zvezda jezivot a svi pomenuti sitnice …

Reply
Chinez дец 7, 2012 at 20:45

Bilo bi lepo da se kandiduju i Lukic i Vesic. Cisto da vide koliko bi glasova dobili.

Reply
kid frankie дец 7, 2012 at 20:34

sto je lep ovaj panta, ljubi ga majka… 😛

Reply
czv дец 7, 2012 at 20:36

Buckov slave 😳

Reply

Leave a Comment