Moja Crvena Zvezda
КошаркаРегионална лига

Вукоичић: „Не мислим да смо у паду форме“

Vukoicic i VukКошаркаши Црвене звезде Телеком су дерби меч са Игокеом брзо морали да ставе у архиву. Јер, црвено-белима већ данас предстоји дуг пут у Казањ у трајању од чак 12 сати где их очекује меч трећег кола Л групе ЛАСТ 16 фазе Еврокупа са Униксом који је на програму у среду 23. јануара од 16 сати.

Ипак, дуел са екипом из Александровца пажљиво је анализаран, а на дерби меч 18. кола АБА лиге још једном се осврнуо тренер Црвене звезде Телеком Влада Вукоичић:

– Сваки тренер жели да његов тим игра са што мање грешака, али оне су саставни део игре и увек ће их бити. Оно што је непредвидиво и на шта не можемо да утичемо је колико ће тих ситуација у којима ми направимо грешку други тим то успети да искористи. Када говоримо конкретно о мечу са Игокеом, ми смо имали исти број шутева за три поена као и наш ривал, али нисмо тако добро погађали, иако је велики број наших шутева био из отворених позиција. А, до тог меча били смо екипа са најбољим процентом реализације у шуту за три поена у лиги. Са друге стране сваку нашу грешку у одбрани Игокеа је успела да искористи, а њени играчи су у високим процентима погађали иза линије 6,75 и ту је направљена највећа разлика – рекао је Вукоичић и потом додао:

– Игокеа дефнитивно има највеће шансе да на крају лигашког дела освоји прво место без обзира колико остали тимови играли добро. Јер, и да добијемо свих осам утакмица до краја Игокеа контролише ситуацију, судбину држи у својим рукама и све од ње зависи. Можда би могло да се каже да је трка за прво место и сада готова, али само у случају да Игокеа настави да игра као до сада и, наравно, да се не деси нешто непрдвиђено. Ми идемо даље и не размишљамо о Игокеи и другим тимовима већ само о себи и како да у свакој наредној утакмици пружимо максимум. Видећемо докле ће нас то довести – констатовао је Вукоичић.

Црвено-бели су у последње две уткамице два пута поражени. Звезда је изгубила од Галатасараја у Еврокупу и у суботу у Лакташима. И поред два неуспеха стратег црвено-белих не сматра да је екипа у паду форме и то је подкрепио чињеницама:

– Заиста не мислим да смо у паду форме. Изгубили смо од Галатасараја, али сви су на делу могли да виде о како квалитетном тиму се ради. Зато тај пораз не сматрам толиким изненађењем, иако смо се надали да можемо да одиграмо боље. Такође, сматрам да је тим из Истанбула одиграо можда и најбољи меч у сезони. Утакмица у Лакташима била је дерби, тако да унапред није било могуће одредити фаворита. Сви тимови су били у прилици да осете колико је Игокеа јака на свом паркету, а не сећам се да је неки тим у дворани у Лакташима ове сезоне имао шут за победу. Наравно да сам незадовољан неким нашим решењима на утакмици, али на то је утицало неколико чињеница. Пре свега, јер смо играли против веома доброг тима који је играо доста добру одбрану па нека наша решења нису била најбоља. Десила су се два везана пораза, и неко увек може да броји негативне серје, али не треба заборавити да смо ми имали шест победа пре тога.

Вукоичић је похвалио атмосферу у дворани у Лакташима, а посебно навијаче Црвене звезде:

– Желим овим путем и да им се захвалим на великој подршци. И поред најава да наших навијача неће бити они су у великом броју испунили дворану и бодрили нас практично од загреванаја до последње секунде. Не знам из којих све крајева су дошли, али у сваком случају им дугујемо велика захваланост што су нашли начин да уђу у халу и што су били уз нас. Цела утакмица је имала атмосферу правог дербија, виђена је чиста и добра кошарка. Играло се са великим улогом, али понашање свих играча и актера на терену, као и навијача оба тима на трибинама било је на виском нивоу, за пример – закључио је Вукоичић.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

10 comments

Sultz јан 21, 2013 at 16:39

Braun i Skot i Simonovic sto prije da podignu formu inace nam se ne pise dobro.Subotic nije neki kvalitet al odradi momak po meni u vecini slucajeva korektno svoje minute.Mislim da smo trebali da dovedemo Keselja al nema veze i ovako smo odlicni samo da Braun Skot i Simonovic poprave formu.Ne mislim da smo u nekoj krizi ali trijumf u Rusiji bi dosta znacio iako ce to biti tesko ostvariti realno.MZT 99% bi trebalo da padne i Solnok a posle derbi u ABA ligi.A poslastica ce biti Kup Koraca gdje je po meni moze svako da osvoji trofej i tu treba da pokazemo nasu snagu.

Reply
Delija јан 21, 2013 at 14:17

Glavu gore samo napred!

Reply
Ivan јан 21, 2013 at 13:04

Ako nije forma u pitanju,onda je kvalitet,zar ne?To onda uopste ne mirise na dobro!Sad si me zabrinuo jos vise..A i kako da pobedis kad imas samo 8 igraca na koje mozes da se oslonis..malo je to,bukvalno igramo bez Simonovica,Skota,(koji cak i odmazu),Mitrovica,donekle i Subotica..i kako onda da pobedimo??Necemo pojacanja,najjaci smo,najbolji,prvaci sveta,evroliga ce nam sama doci,mozda i osvojimo evrokup..puno izgovora da nam bude lakse,ali kad se svedu racuni na kraju opet tuga i nezadovoljstvo.Bez obzira,puna podrska tebi i celom timu,mozda nam se posreci evroliga!

Reply
Zvezdin sin јан 21, 2013 at 12:56

Ti ne misliš da smo u padu forme, a ja mislim da od vas nema posla!!!
Zapamtite ovo, ako radikalno ne promenite odnos prema igri i dresu, razbiće vas u paramparčad i Partizan i Radnički u Kupu. Partizan igra ratničku košarku, i bez obzira što ima slabije igrače može da vas razbije ako se i malo opustite i pomislite da ste već osvojili trofej!
Sto hitnije ispravljajte gluposti, i radite da rutinski i expresno resavate situacije pod košem.

Reply
VESICU ODLAZI! јан 21, 2013 at 11:42

Bravo Vlado!Mi navijaci cenimo sve predhodne pobede i ova dva porza sigurno nece uticati na promenu misljenja o tebi.Cak iako se izgubi u Kazanju nije smak sveta.Kvalitetna je to ekipa sa izuzetnim pojedincima evroligaskog iskustva.Treba odigrati najbolje sto mozemo pa ako to bude dovoljno bice super.Moramo mnogo vise paznje da posvetimo odbrani,jer ako tu budemo funkcionisali pobeda ce biti izvesna.Ako je mogao Ulm zasto ne bi i mi?Verujem da ce se kapiten vratiti u formu od pre ove zadnje dve utakmice,a onda ce sve biti lakse.Ja verujem da mozemo.Posle nas ceka Mzt u Pioniru koji mora da se savlada.Napred Zvezda

Reply
Aleksandar Banja Luka јан 21, 2013 at 11:21

Svaka cast Zvezdi. Kolika je Zvezda velicine, vidjelo se po atmosferi u dvorani i broju Zvezdinih navijaca u dvorani. Sve je bilo na nivou osim Gorana Dodika. Pokazao je da je nevidjena seljacina, uobrazeni i bahati seljak iz Bakinaca koji pod zastitom brata misli da moze da radi sta hoce, pa tako i da vrijedja Zvezdine navijace.
Zato vas molim da im na F$ u Beogradu priredite „docek“ 🙂

Reply
Aleksandar Banja Luka јан 21, 2013 at 11:24

F4 u Beogradu.

Reply
igorNbGd јан 21, 2013 at 21:07

Što doživljavaš to kao da je Dodik pokazao srednji prst navijačima Zvezde? Ako su ga prozivali i govorili mu sve i svašta i treba da ima pokaže? Ja nisam bio na utakmici niti u pomenutoj grupi i kažem neka im je pokazao…. Ja bih ih gađao stolicom…. Poz

Reply
igorNbgd јан 21, 2013 at 23:29

Možete još 1000 dislajkova da date, realnost je realnost…. Ljudi su na utakmicama kao pušteni s lanca…. Više vređaju drugoga(??!?!) nego što navijaju za svoj klub…

Reply
ALEKSANDAR BANJA LUKA јан 22, 2013 at 09:16

Jedno je navijacko ponasanje, iako ne opravdavam vrijedjanje, ali ipak predsjednik kluba mora biti pametniji i mora imati kontrolu nad svojim ponasanjem. Sva sreca pa ga nije pratilo jos 10 budala, izbila bi takva tuca da bismo danas brojali mrtve…zato, on je covijek koji mora snositi odgovornost, zar ne? A ako neko nije bio ni na utakmici, ni u grupi, ne znam na osnovu cega bi ih stolicama gadjao???

Reply

Leave a Comment