Moja Crvena Zvezda
ПрипремеФудбал

Јанковић: „Улазимо у ударну фазу припрема“

JankovicФудбал се игра за голове и победе и без обзира на име ривала и карактер утакмице, увек је лепо када се тријумфује. Сваки позитиван резултат и добра игра учвршћују везе између играча и доприносе побољшању атмосфере. А када је тако онда се и велики физички напори подносе лакше.

Изабраници Александра Јанковића на јутарњем тренингу дан после првог контролног меча са Ејупспором појавили су се на терену хотела „Калиста“ насмејани и орни за рад. Нимало лак програм који је за данашње преподне припремио стручни штаб сви играчи испоштовали су без великих потешкоћа. После рада на општој издржљивости, акценат је стављен на хитрину. Деонице од 90 метара које је потребно истрчати за 15 секунди, затим исто толико времена за одмор, па опет спринт, и све тако у круг у две серије од по 15 минута. Сигурно и да је слободно послеподне био додатни мотив првотимцима црвено-белих да се не штеде на једином тренингу предвиђеном за данас. Мимо екипе остали су Филип Касалица и Александар Пантић који су били на снимању у локалном медицинском центру услед проблема са тетивом односно боловима у колену. Након урађених снимања медицински тим Црвене звезде сигурно ће имати јаснију слику о степену повреде двојице фудбалера и на основу тога одредити терапију.

Шеф струке у наредних десет дана најављује још жешћи дрил својих изабраника и појачан рад на хитрини и уигравању. Такође, млади стручњак задовољан је партијом свог тима на премијерном мечу у 2013. години, против турског трећелигаша.

– И поред напорног рада и тешких ногу, постоје ствари које морају да се испоштују на терену и у овој фази припрема. Задовољан сам добрим делом меча како смо изгледали и како смо играли. Играли смо са две поставе, сви су добили прилику да наступе по 45 мин. Играчима је фалило брзине, али то је у овом моменту разумљиво и нормално – рекао је Јанковић.

И пре одласка у Анталију, шеф струке црвено-белих наглашавао је да резултат на контролним мечевима није од великог значаја, али да ће и поред тога од своје екипе инсистирати да у сваком сусрету иде на победу.

– Важно је победити у свакој утакмици, свака победа је битна, па макар била и против турског трећелигаша. Волим победе без примљеног гола и када нападачи дају голове. Зато посебно задовољство представљају погоци младог Михајловића, и они су права награда за труд и добар рад који показује – констатује доскорашњи селектор младе репрезентације Србије.

Након десет дана припремног периода већ се полако назиру могућности играча црвено-белих. Рано је да се подвлачи коначна црта, али са друге стране прави моменат да се направи први пресек урађеног у претходних десет дана.

– Напори су искалкулисани, дозирани и свакодневно се повећавају. Сигурни смо да играчи могу много више по питању физике и капацитета плућа и ногу. Остало је све на њиховом карактеру. Улазимо у ударну фазу која ће трајати у наредних десетак дана. Биће тешко и напорно, јер ћемо рад базирати на повећању хитрине али ћемо истовремено доста пажње посветити и освежењу тима – истиче Јанковић.

До краја прве фазе припрема Црвена звезда ће одиграти још две пријатељске утакмице. У четвртак 24. јануара противник ће бити немачки Берлин Атлетик, а три дана касније, односно дан пре повратка у Београд црвено-беле ће тестирати швајцарски Винтертур.

– И у другом мечу сви играчи ће одиграти по полувреме, док ће већ против Винтертура неколицина провести на терену по 60 минута. Све зависи од спреме, стања у коме се налазе појединачно и начина на који подносе напоре. Када дође друга фаза сваки играч ће одиграти по четири целе утакмице, зато и јесмо дуплирали програм мечева. Ти сусрети ће нам послужити да искристалишемо тим и они који буду наступили у генералној провери 20. фебруара против Шахтјора, требало би да почну сусрет првог кола пролећне полусезоне против Јавора – рекао је млади стручњак.

До сада услед финансијске ситуације на Маракану није пристигло ниједно појачање. Уколико се појави неко ново лице на Маракани, по речима Јанковића, биће му много тешко и мораће да ради по посебном програму како би сустигао екипу. Исто се односи и на рековалесценте, пре свих Касалицу.

– Свакодневно се смањује време за долазак појачања, јер је већ ова група далеко одмакла и сваки играч који дође ће морати да одради пун програм. Касалица ће такође морати да трчи сам, што му сигурно неће бити лако, и истовремено ће учествовати у раду са лоптом. Задовољан сам хемијом у тиму, сви се држе заједно, помажу једни другима и показују да имају добар менталитет. Сваки дан који проводимо на припремама је златан и крупним корацима свакодневно напредујемо – рекао је тренер црвено-белих.

А када се крајем фебруара заврше припреме и када почну битке за бодове Јанковић не сумња да ће Црвена звезда деловати много боље него у јесењој полусезони.

– Не сме никада више да нам се деси да констатујемо да је противник желео више победу од нас и да је показао више хтења. Питање менталитета не сме да се поставља. На основу тога ћемо и селектирати тим и изабрати оне са најбољим карактером, какав мора да има и показује сваки фудбалер Црвене звезде – закључио је Александар Јанковић.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

5 comments

Spartacus јан 23, 2013 at 00:49

Meni je bez obzira o kojoj se vesti radi na ovom sajtu draze citati komentare nego samu vest!

Pozdrav Delije…

Reply
jakuza јан 23, 2013 at 16:20

i meni je burazz. Ima nas svakakvih 😉

Reply
zvezdan јан 22, 2013 at 19:16

Slusaj bre Jankovicu te otrcane fore slusam vec pet godina ej bre covece ja sam gledao ZVEZDU U BARIJU za mene je to merilo , ama bre covece da im to utuvite u te njihove glave koje im samo buce jer im ih pune menadzeri glupostima kakao bi sto vise zaradili na njima a oni ima da zavrse u nekim nize razerednim ligama.DA SE UZMU UPAMET JER IGRAJU BRE FUDBAL U TIMU KOJI JE EVROPSKI I SVECKI SAMPION, I SVAKOG DANA POSLE DRILA DA IM PUSTATE KASETE IZ BARIJA I PUT DO BARIJA I TO SVAKI DAN DOK NE UTUVE U GLAVE ZA KOGA BRE IGRAJU FUDBAL NEMOGU BRE VISE DASE NERVIRAM OCU DA DOZIVIM SRCKU OD NJIH TOLIKO HVALA NA PAZNJI

Reply
VESICU ODLAZI! јан 22, 2013 at 22:58

Brete razumem te jer se i ja,kao i svi navijaci tako osecamo.Ali dzabe da im se prica o nekadasnjem timu kada oni nisu taj kapacitet!Znaju oni sta je nas dres i velicinu kluba,ali nista im to ne pomaze da budu bolji igraci jer jednostavno to oni ne mogu.Mi dovedemo menadzerske igrace i suvi prosek,uprava ih predstavi kao velike igrace i mi onda ocekujemo nesto veliko od njih!Vidis da to ne moze,ne ide tako.Moras da dovedes kvalitetne igrace i od njih da pravis tim,kao sto se radilo pre,pa i kada je napravljen nas najbolji tim.Dokaz je i manjak interesovanja za ove igrace,gotovo da nepostoji.Sta onda da se prica???

Reply
CzvBoys јан 22, 2013 at 13:44

Trebalo bi dovesti Bilbiju iz Voše…tamo je višak,a radi se o dobrom igraču koji nije dobio šansu u Vojvodini!

Reply

Leave a Comment