Moja Crvena Zvezda
Домаћа такмичењаОдбојка

Нови тријумф звездашица

img_0873У 18. колу првенства Србије за одбојкашице Црвена звезда је у “Шумицама“ савладала екипу Динама из Панчева резултатом 3-0 (25-17; 28-26; 25-20). Овом победом црвено-беле су потврдиле прво место на табели и у плеј-оф улазе као главни фаворити за освајање титуле.

Први поен у сету припао је Динаму, али је Звезда одмах дошла до изједначења и преузела иницијативу, па је тренер Динама морао да затражи тајм-аут при резултату 6-2 за наш тим. После савета тренера екипа из Панчева  долази до два везана поена, али Звезда блоком успева да одржи предност, прво од 4 поена, а онда и да је повећа до коначних 25-17.

Звезда је нешто слабије почела други сет, али се у другој половини овог периода разгоропадила Ана Бјелица чије су смечеве играчице Динама могле само погледом да испрате. Међутим, Панчевке се нису предавале, стрпљиво су смањивале разлику и у самој завршници стигле до изједначења (20-20). То је натерало тренера Ратка Павличевића на тајм-аут, али се и после њега наставила игра поен за поен. У неизвесној завршници боље су се снашле црвено-беле, па ја на сервис Љубице Кецман добијен и други сет резултатом 28-26.

Звездашице су у трећем сету показале да су научиле лекцију колико опуштање може да кошта, па су од самог старта заиграле веома ангажовано што је довело до 7-8 поена разлике у корист нашег тима током већег дела сета. Динамо је успео само у завршници да припрети када је везао 3 поена, али то је било довољно само за частан пораз (25-20).

Треба истаћи да је у редовима Црвене звезде дебитовала Надица Драгутиновић на месту либера и да је пожртвованом игром у потпуности оправдала поверење тренера Павличевића. У нашем тиму најефикаснија је била Ана Бјелица са 17 поена, а још једну сјајну партију пружила је и Јована Стевановић са 10.

Оно што није за похвалу је податак да је дупли програм у “Шумицама“ (мушкарци у дербију кола савладали Раднички 3-2) посматрао веома мали број гледалаца, а да је међу њима било више присталица Радничког и Динама него ДОМАЋЕ Црвене звезде. Остаје нам да се запитамо да ли су ови момци и девојке понос Црвене звезде само у интернет препуцавањима са навијачима других клубова или ћемо им коначно пружити подршку какву заслужују.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

1 comment

baba simana феб 28, 2013 at 22:50

nazalost i muski i zenski klub su zasluzili podrsku, za razliku od nekog tamo bolesnika u klinickoj smrti (fudbal)… jbg ipak se nazalost neke sekcije SD vise „vole„ od ostalih

Reply

Leave a Comment