Moja Crvena Zvezda
Клупска дешавањаФудбал

Са Пинто: Дошао сам у велики клуб!

Sa_PintoНови тренер фудбалског клуба Рикардо Са Пинто стигао је у Београд. Одмах по слетању на аеродром „Никола Тесла“ Португалац је изјавио присутним представницима  медија да је изнанђен оваквим дочеком

„Изненађен сам, али ми је истовремено драго што сам изазвао толику пажњу међу српским новинарима. Знам шта ме чека у Црвеној звезди. Неће ми бити проблем да радим под притиском, јер сам у таквим условима већ радио и играо“ 

Он је рекао да је упознат са тренутним стањем ФК у шампионату, као и да зна која су очекивања

“Знам у каквој је ситуацији Црвена звезда. Знам да је заостатак велики, чак 11 бодова, а да је у питању клуб у којем се увек највише очекује, али пошто сам у Спортингу навикао на притисак овде се већ осећам као код куће.”

Промоција новог шефа стучног штаба црвено-белих биће одржана сутра у 13 часова на Маракани. Очекује се да тада од самог тренера добијемо више информација о даљим плановима.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

30 comments

NecikaDelija мар 19, 2013 at 21:49 Reply
Milan мар 20, 2013 at 02:01

Kao prvo ,nema sta tu mnogo da se misli ,lik hoce da dodje u fotelju i to je cela prica..
Preko noci se ne grade kule ,da se razumemo..
Para nema ,klub u dugovima debelim ,blokada racuna ,rasulo sto se tice igrackog kadra.. i sta ,treba da jurimo titulu mozda ?
Ne mozemo da funkcionisemo mi hocemo titulu ?
Ma daj.. jos malo ce i struju i vodu da nam zavrnu..
Ove igrace nece niko da kupi ,cak vecina nije u nasem vlasnistvu ,imaju tu procente Kurte i Murte ,sa ovim poluigracima ne moze da se raskine ugovor jer bi bio na stetu kluba ,oni nece sporazumno, i da raskinemo nemamo koga da dovedemo i opet nista od titule..
A i ,realno ,sta ce nam titula sad ? To bi bilo zamazivanje ociju kao sto je radio prince of Sopot sve vreme sa onim kupom..

Reply
denis мар 19, 2013 at 20:18

nadam se da ce uvideti kvalitete mladenovica,dimitrijevica,mikica,i jos nekolicinu panjeva i odstraniti ih iz ekipe pa na transfer listu da igramo fudbal…kao mala barselona:)

Reply
denis мар 19, 2013 at 20:21

uuu jbt zamalo da zaboravim i vrbu petkovica, sve mogu da razumem ali bate petkovica…..

Reply
SCHULTZ мар 19, 2013 at 21:27

milijas,mudrinski,milivojevic i oni, a posebno milijas jer je on najvece zlo ove ekipe

Reply
pavle мар 19, 2013 at 21:41

ti da nesto vrede vec bi otisli, zato igraju jer za njih mesta nigde nema nego u zvezdi…zalosno ali istinito…

Reply
IgorNbGd мар 19, 2013 at 20:16

Ae bre Pinto ne čepi se kao i svi ostali… xD

Reply
Oliver мар 19, 2013 at 19:34

Srećno Sa Pinto!Nadam se da ćeš ti podići nivo igre ,koliko toliko.Ja bi voleo da nam sastav bude sledeći:Bajković(golman ),(desni bek)Vešović,Levi bek neko iz omladinske škole, Halfovi Mikić i Spajić.Sredina ,zadnji vezni Garido,ispred njega Milivojević ,desno Lazović,levo Milunović ,napadači Mihajlovoć i Dauda.To bi voleo da vidim na sledećoj utakici sastav.

Reply
M.V.P мар 19, 2013 at 18:43

Lici na Kristica! 😀

Reply
dexa7 мар 19, 2013 at 19:23

Nesta izmedju Kristica i Dostanica 😆 :mrgreen:

Reply
gledalac мар 19, 2013 at 16:08

Evo samo cu jos ovde ostaviti ovaj komentar 😉 :
Kod Sa Pinta ni Milivojevic, ni Milijas, ni mozda Dimitrijevic nece igrati…Kod njega ti igraci koji ne mogu da saviju kolena prilikom oduzimanja lopte igracu ili da zauzmu stabilan stav kada protivnicki igrac trci „u njih“ nemaju sta da traze kod ovog trenera… Vidi se samo da je Stojadinovic dovodio igrace za Sa Pinta a ne za Jankovica, tj. da je covek pomalo vidovit 😀 Znaci napred sigurno gledamo Daudu, Kasalicu (kao lika koji najvise zeli da pobedi u Zvezdi) i Lazovica (kao brzonogog krilnog igraca, sa vise od 2 driblinga), to je moje misljenje za napad. Sredina sigurno Garido (najbolje ce se razumeti sa njim zbog jezika i to, mada nisam siguran dal’ se u Hondurasu prica portugalski ili spanski?!)mozda Micko i ne vidim ko bi mu bio taj koji „zna da igra lopte“ (Matias Fernandes), u odbrani samo mislim da ce biti izmena na poziciji desnog beka gde ce se ustaliti Vesovic, a za golmana nemam pojma jer ovaj Bajkovic nema ni malo skocnosti (ima refleks, ali u rukama samo) tako da sa nestrpljenjem gledam ka sledecoj utakmici. Samo da napomenem da mislim da ce mozda Milijasa posto je ipak kapitan, gurnuti blize golu i osloboditi ga bilo kakvih defanzivnih zadataka (za to ce biti zaduzena 2 zadnja beka, srednje brzine, ali maksimalne borbenosti), kao „letece igrace“ vidim Milunovica, Milivojevica (to vam je Milijas samo desnonog), Savicevica/Kadua (kao igrace iste pozicije), Dimitrijevica (koji je poslusan i vredan lik, a koji je to pokazao i kod Prosineckog kod koga je imao veliki kredit)…Jos da kazem da ako se situacija bar malo sredi u klubu, da ocekujem i pokusaj dovodjenja Ninkovica kao igraca koji ce donositi taj zavrsni pas i malo precizniju igru.Eto 😀

Reply
Cira мар 19, 2013 at 17:54

Zanimljivo razmisljanje…samo sto bih ja tu dodao za sledecu sezonu 2-3 brza,talentovana igraca iz druge-trece Portugalske lige,
a misljenja sam da je presporim i neborbenim igracima odzvonil,
a takva nam je kompletna sredina terena…bas zbog toga imamo ogromne probleme u odbrani..

Reply
gledalac мар 19, 2013 at 19:39

Ma nisam je za te „brze i talentovane igrace iz portugalske 2-3 lige“ (jer se necu pomiriti sa cinjenicom da su tamo kvalitetniji igraci u 2-3 nego kod nas u 1 ili u omladinskoj skoli), ja sam vise za vaspitavanje i skolovanje igraca FUDBALOM i ponasanjem, nego li trazenja po tim nekim ligama…
A i nije bilo dobre smene generacija od Baste, Jankovica, Milovanovica, Perovica i dr. (jbg nije istina ni bilo takvog kvaliteta, ali mislim da su se mogli napraviti takvi igraci ponovo), cast izuzetcima naravno, ali tada je Dzaja imao odlican sistem, odredis 5-6 igraca (naravno po kvalitetu) koji ce zajedno igrati u nekom timu (u ovom slucaju Jedinstvo sa Uba) 2-3 godine zajedno i onda ih isto tako zajedno ubaciti u Prvi tim, jer jedino tako nece biti straha od starijih ili pritiska od istih ili od navijaca, jer se dobro znaju i sigurni su u sebe i drugare. To je po meni neki dobar put oporavka, jer to je i Partizan posle prepisao i napravio neki Teleoptik (posto ih onda niko niko nije hteo, a sad pola timova u JSL prima platu od njih, jbg vremena se menjaju 🙂 )… Ne moraju oni ni vrhunski da budu, bar ne na pocetku dok se lepo sistem ponovo ne uhoda i skauting ne proradi ponovo bolje po Srbiji, ne moze niko da mi kaze da Zvezda ne moze da napravi neke slicne nekim Aksentijevicima, Scepovicima, Jovanovicima i ne znam ti ja, koji ce sluziti za brzu prodaju i odrzavanje kase (svi ove koje sam nabrojao su polu igraci koji su za jednokratnu upotrebu sto su tamo lepo prepoznali), samo se vratiti (postepeno) prvobitnom i osnovnom sistemu, pusti to menadzerisanje i fazon „usrace nas sa ovim ili onim“, nek nas „sere“ sa nasim nekim klincima…Suvise smo se bili opustili, suvise smo bili poleteli i mislili lako cemo, sad nam se sve to „lepo“ vratilo, al’ jbg istrpecemo i to….

Reply
Cira мар 19, 2013 at 23:34

Bez brzih igraca nema modernog fudbala…
Mnoge ekipe koje redovno igraju L.E. pa i LS igraju sa igracima 2-3 lige Portugala i Brazila,pa im to ni malo ne smeta,a po kvalitetu su daleko ispred nas.
Nasi treneri su staromodni i daleko su svi kompletno od modernog fudbala…tako se i biraju i selektiraju mladi igraci…Da li si mozda video nekog sporog igraca u recimo Francuskom prvenstvu?Ne nisi i neces,jer je osnova da uopste pocnes da treniras brzina,pa onda sve ostalo.Proslo je vreme staticnih polutki,sporih centarhalfova i posadjenih centarforova tu negde oko penala…Nasi treneri jos zive u tom vremenu,pa je nasim klubovima prava mora kada se ugra protiv neke brze ekipe.Kako sam uvek govorio ono sto mislim i sada cu…jedini supertalentovani igrac u JSL je Lazar Markovic i on daleko odskace od ostalih igraca.Srpske majke sve redje radjaju Pizone,Stankovice,Vidice…koliko ce generacija proci,pa da se pojavi takav igrac? Spanci su kupovali uvek najbolje i najskuplje,pa pored njih i oni naucise da igraju fudbal…setite se spanske reprezentacije ranijih godina,a pogledajte je sada…nije to bez veze.

Reply
Milan мар 20, 2013 at 02:14

U Hondurasu se govori spanski inace ,a Garido mislim da ne zna engleski..Mada ,portugalski i spanski su slicni dosta..Iz mog nekog poredjenja tipa srpski-makedonski

Obren 11 мар 19, 2013 at 15:53

Svi treniraju bez blokade samo Pinto Sa… 😀 😀
Sala mala… 😀

Reply
Delija_ZH мар 19, 2013 at 22:27

Ako izgubimo bice u Pintu Maaaterinu xD

Reply
Anjamen мар 19, 2013 at 14:06

Sa Sa Pintom Zvezda ce vas pojesti kao pitu Sa sirom! Dobrodosao

Reply
dexy122 мар 19, 2013 at 14:38

Nemoj se uvrediti brate, ali glupo je. Barem meni, nisam razumeo ni sta si napisao. 😀

Reply
Anjamen мар 19, 2013 at 18:25

Ma znam brate to sam i hteo da se ljudi smeju kolko je glupo, a i jeo sam pitu za dorucak! ;-))

Reply
Pesho Sever мар 19, 2013 at 13:43

Majstore ja cu ti pozeleti Dobrodoslicu i puno uspeha niko nije lud 11 bodova je premnogo za neka ocekivanja ali pre svega mi Navijaci zelimo Ratnicku i Hrabru Zvezdu a ne setalice koji igraju kao da ih boli K…i za nas i za Zvezdu ako to donoses u nas klub ja licno cu te smatrati uspesnim…SRECNO U NOVE POBEDE..

Reply
DNO DNA мар 19, 2013 at 13:42

kao prvo ne branim jankovica ali kod nas su veci problem igraci nego trener

Reply
bijelac мар 19, 2013 at 14:21

u pravu si,ali trener je tu da uvede red…nemoguce da igraci koji igraju odlicno cetiri utakmice protiv patlidzana i dve protiv bordoa koje su bile najjace provjere za njihov kvalitet igraju ovakve utakmice protiv ekipa tipa rad,javor i slicno…da se igraci opijaju,da svaki od njih da po pedeset izjava za novine,da stalno lazu jer konstantne izjave iz kola u kolo kako ce biti bolji dozivljavam kao laz koje pocinje mnogo da iritira,da se bune sto ne igraju,a kad dobiju sansu prikazanom igrom pljunu sami na svoje izjave o nesportskim razlozima njihovog izostanka…i kako nekom izgovor moze biti pritisak za osvajanjem trofea to je cista glupost,kakav grc,kakav karakter,oni da imaju karakter utakmice bi resavali u prvih pola sata i ne bi sramotili klub i navijace,to je karakter da svima pokazes ko si i za koga igras…kako mozes da imas pritisak za osvajanje trofea,pa jesi dosao u Zvezdu da uzmes trofej ili pare,da slavis titulu pred 50 000 ljudi ili da imas love za sponzoruse…oni kao igraci nemaju cilj…trebas citavu sezonu da radis za taj jedan trenutak,za proslavu titule,to je slava koju zele pravi igraci,ali ovi nasi su zaboravili da sanjaju….zaboravili su da se slava ne kupuje,pokazao im je to Robi,majstor fudbala,i kao takav bio je centar cele price,dali je bio dobar trener ili ne nisam strucan ali on je imao cilj,san i nadam se da ce ga jedan dan i ostvariti…a ovi fudbaleri,hmm ako im ne pomogne i ne dovede u red Lavlje srce,onda necu puno zamjeriti ni Jankovicu…

Reply
gledalac мар 19, 2013 at 17:07

O moj Boze…. Ubedljivo najbolji komentar koji sam procitao na ovom sajtu, od kada postoji!!!! Ne znam ko si, ali brate upravo si izneo sustinu bavljenja sportom (i sustinu realnog zivota u kojem mora covek imati cilj da bi imao cemu da se raduje) i sustinu zasto ovi nasi igraci igraju kao ti famozni „manekeni“… Bravo, samo reci bravo… Dodje mi da te pitam ko si i odakle si samo da odemo da popijemo nesto i da se posteno ispricamo, posto mislim slicno kao ti, pretpostavljam i da si se u mladosti bavio fudbalom (mozda si jos u mladosti 😉 ) pa nisi uspeo zbog „tatinih sinova“ (u ono vreme to su bili ti menadzeri danasnji 🙂 )… Svaka cast… Jos jedan dokaz da fudbal najvise ide „iz glave“, mora covek da „ukapira“ igru da bi bio na vrhunskom nivou, pa gde god igrao… Ni najbolji na svetu nemaju nista sto i ti nemas (2 noge, 2 ruke, nema nikakve „magije“), samo su „skapirali“ igru i to je to + naravno beskrajno samopouzdanje, ali ono se stice kroz karijeru… Ovo bi trebalo svi da procitaju.

Reply
bijelac мар 19, 2013 at 18:55

ja sam iz Republike Srpske…ne mogu ja da shvatim da neko ko igra profesionalno fudbal bez obzira za koji klub nema neki cilj…njima je mozda cilj bio da dodju u Zvezdu ali ako je to sve nikad nece postati ne igraci nego neko ko zna sta zeli u zivotu…ako se trudis da ostvaris san,dobices mnogo vise u zivotu jer si to zasluzio radom i od kad sam procitao izjavu Nemanje Vidica sta je bio njegov san,za sta je on radio u zivotu,da je citavu karijeru posvetio za par trenutaka u karijeri,za taj gol u derbiju ,za titulu za Zvezdin dres,onda pogledam sta je postigao u zivotu…neka se ovi igraci raspitaju gdje je Vidic spavao kad je kao klinac dosao u klub,a oni se danas zale na neka ne primanja plata i slicne gluposti,a kad dobiju lovu eto ih na splavovima a igra jos gora…i ne mogu da shvatim to trcanje za sponzorusama,pa zar ne mogu da nadju neku normalnu djevojku ili za to nemaju mozga…jos nesto da nije bilo Ajkule 2006.godine ja bi igro za moj klub u to sam siguran…

Reply
psihijatar мар 19, 2013 at 16:26

Ne bih rekao. Ovi igrači su kod Robija vredeli tri puta više.

Reply
zvezdas мар 19, 2013 at 13:40

srecno i imas nasu podrsku pa sta bude…

Reply
Doktor мар 19, 2013 at 13:31

svi oni znaju da su dosli u veliki klub i znaju za zaostatk i tako dalje
nadam se da ce pokazati nesto…

Reply
ЦЗХН мар 19, 2013 at 13:30

Срећно и да будеш бољи од Зенге.Ето,није тешко бити фин мада сам сигуран да неће ништа урадити.

Reply
Anonimac мар 19, 2013 at 13:26

Koj ces nam ti ? vodio si samo 1 klub

Reply

Leave a Comment