Moja Crvena Zvezda
Клупска дешавањаКошарка

Ракочевић: Гледамо само напред

img_1400Каријеру је желео по сваку цену да заврши у Црвеној звезди. Како сам каже, у матичном клубу, клубу који највише воли. Жеља му се испунила и после крстарења Европом, освајања многобројних трофеја Игор Ракочевић вратио се кући. Троструки освајач престижне награде Алфонсо Форд, за најбољег стрелца Евролиге, са несмањеним амбицијама се вратио у Србију, а циљеве које је представио пред собом били су да са Звездом освоји неки трофеј и црвено-беле уведе у Евролигу.

Популарни Ракац већ је подигао пехар Жућкове левице у Крагујевцу, а до пласмана у Евролигу дели га само једна утакмица.

Црвена звезда Телеком ужурбано се спрема за фајанл-фор АБА лиге који се од 25. до 27. априла одржава у Лакташима. Порази су у Агрожив Суперлиги Србије свакако су били непланирани, али по речима Ракочевића то не би смело да се одрази на припрему дуела са Радничким из Крагујевца:

Претходних дана у нашем табору десиле су се неке непредвиђене ствари. Изгубили смо утакмице у којима смо били фаворити, променили смо тренера, али ми морамо да гледамо напред. Догодиле су се одређене промене и сада сви треба да се прилагодимо на све то. Међутим, оно што је најважније је да тренирамо веома квалитетно, са великом мотивацијом и концентрацијом. Свесни смо шта нас чека у Лакташима и сви смо максимално посвећени томе – почео је причу Ракочевић.

О утисцима са почетка рада са новим тренером Дејаном Радоњићем, Ракочевић је рекао:

Ја га добро познајем још као играча. Знам како је напорно тренирао и какав је професионалац био. То је јако важна референца, јер то је у склупу личности. Ако је неко био професионалац и толико посвећен као играч, сигурно је такав и као тренер или у било ком другом поослу. Убеђен сам да има огроман капацитет и да ће бити велики тренер – похвалио је новог шефа стручног штаба капитен црвено-белих.

Своју репутацију убојитог стрелца Ракочевић је потврдио и ове сезоне. У лигашком делу регионалног такмичења капитен црвено-белих укупно је постигао 394 поена, у просеку 15,76 по мечу, чиме је заузео друго место. Такође, другопласиран стрелац тренутно је и у домаћој Суперлиги где у досадашњих шест кола просечно бележи 16,6 поена. У оба такмичења био је у врху и по индексу корисности. Све то Игор склања у други план и наглашава да је само важан резултат екипе, а да сваки играч треба да пружи максимум и тако својим учинком помогне екипи. По сопственом признању порази против Металца и Мега Визуре тешко су му пали:

Нико не жели тријумф више од нас играчи, директних учесника на терену. Зато и поразе најтеже преживљавамо. Ја не волим да губим ни у шаху, а камоли на кошаркашком терену где сам провео цео живот. Мислим да смо из та два неочекивана пораза извукли поуке и да сада треба потпуно да се фокусримао само на оно што је ипред нас.

А, оно што предстоји Ракочевићу и друговима је дуел са Радничким у полуфиналу АБА лиге, меч који су многи окарактерисали као утакмицу сезоне:

Незахвално је у овом ренутку било шта прогнозирати. Систем такмичења је такав, игра се по једна утакмица и може свашта да се деси. Искрено верујем да имамо квалитет и снагу да победимо Раднички и пласирамо се у Евролигу. И Раднички је као и ми у доста слабијој форми у последње време. То је нешто што је специфично, неочекивано и мало ко је то могао да предвиди. Међутим, та полуфинална утакмица може много тога да промени, јер ко победи добиће значајан замајац што у великој мери може да промени даљи ток сезоне – констатовао је Ракочевић.

За крај разговора капитен црвено-белих није пропустио прилику да позове навијаче да буду уз Звезду у Лакташима:

Подршка навијача много нам значи. Посебан је осећај када сте на терену и када са трибина добијете подршку какву вам пружају навијачи Звезде. Уздамо се у њихову помоћ, а ми ћемо покушати да им се одужимо добром игром – закључио је Ракочевић.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

8 comments

emirko svemirko апр 21, 2013 at 23:17

Zgazicemo ih sve ! Titula!!!! 😀

Reply
marko bl апр 21, 2013 at 02:09

to cemo igore da vidimo u laktasima..sve ce se videti ko ste i sta ste..dali vi vredite stvarno ili ne vredite..pokazite se konacno i sretno..zvezda ooooooooo

Reply
Stefan апр 20, 2013 at 22:49

Nadam se samo da ce momci na vreme uci u onu staru formu .

Reply
INĐIJA апр 20, 2013 at 20:57

Gledajte vi da dobijete ovaj jadan Radnicki, da se nekako plasirate na taj f4 super lige i ako Bog da kao cetvrti otresemo prvog za titulu!

Reply
Branimir апр 20, 2013 at 21:26

Зашто четврти?

Reply
Dzoni апр 20, 2013 at 23:08

pa da platimo 150 000 evra ekstra?

Reply
INĐIJA апр 21, 2013 at 01:08

Pa da sahranimo one kojima je to pos’o.

Reply
goran апр 20, 2013 at 20:14

:facepalm:

Reply

Leave a Comment