Moja Crvena Zvezda
Домаћа такмичењаОдбојка

Пораз одбојкашица у другом мечу финалне серије

Вечерас је одиграна друга финална утакмица између црвено-белих дама и екипе Спартака.

У Шумицама, пред око 300 гледалаца, Суботичанке су непријатно изненадиле наше одбојкашице, савладавши их резултатом 1:3 (25:21; 22:25; 18:25; 19:25).

Сада је 1:1 у серији.

Ana Bjelica
Ana Bjelica

Први сет: Почетак првог сета протекао је у равноправној игри обе екипе, али је Звезда убрзо успоставила контролу блока и пријема и прва долази до осетније предности, 16-12. У тим тренуцима блистала је Мина Поповић на мрежи, а на пријему су биле веома добре Кецман и Лукић. Међутим после неколико грешака нашег тима, Суботичанке праве серију 5-1 те се ипак ушло у неизвесну завршницу. Ипак, црвено-беле нису губиле концентрацију, сјајним сервисима Љубице Кецман поново долазе на плус четири и освајају заслужено први сет.

Други сет: И у другом периоду игре Звезда је задржала веома добар пријем а самим тим је био олакшан и посао за техничара Јулију Миловић. Незаустављива је била Љубица Кецман а на мрежи су блистале Стевановић и Поповић. Све то је довело до сигурне предности црвено-белих од пет поена, 19-14. То као да је опустило одбојкашице нашег тима, несхватљивим грешкама потпуно враћају Спартак у игру који прави серију од 11-3 и осваја други сет резултатом 25-22.

Трећи сет: Губитак готово добијеног другог сета оставио је трага на игри црвено-белих и у трећем периоду. Суботичанке су биле борбеније и мотивисаније, није било изгубљене лопте за њих, што је само продубљивало немоћ Звезде која није успела да реализује ни најлакше лопте. Предност Спартака расла је из минута у минут све до коначних 25-18.

Четврти сет: Невероватан четврти сет! Током већег дела игре Спартак је имао 4-5 поена предности, док Звезди ништа није полазило за руком. Међутим, после неколико грешака гостујуће екипе и сјајних сервиса Љубице Кецман Звезда је дошла надомак преокрета. Ипак, када је требало задати коначан ударац, Звезда поново пада и олако препушта сет Спартаку и победу, 19:25.

Меч би вероватно имао другачији исход, да наше одбојкашице нису практично поклониле противнику други сет.

Чињеница је да девојкама није био дан, али после 28 везаних победа, један пораз не може им се замерити.

Следећа утакмица, игра се у понедељак, на гостујућем терену, у Суботици, као и четврта, која се игра у среду.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

5 comments

Branimir апр 21, 2013 at 13:12

Аха, финале је. Само се ви играјте.

Reply
Lord Nikon апр 21, 2013 at 10:52

Samo jako sampionke…Ljubo najbolja si…

Reply
dexy122 апр 20, 2013 at 22:05

Steta. Nema veze. Osveticete im se. 😉

Reply
INĐIJA апр 20, 2013 at 21:12

1:1 setovi, u drugom se lomi
prenos RTS 2

Reply
Божа апр 20, 2013 at 21:02

Ајмо девојке 😛

Reply

Leave a Comment